Hírek

Ardbeg Hét: Ismerd meg Islay zabolátlan erejét

Május 25-31. között Ardbeg Hetet tartunk: ennek fénypontja a szombati Ardbeg Day lesz, amelyet már az újranyitó bárunkban ünneplünk. A füstös whiskyket kedvelők ezt a hetet nagyon fogják szeretni…

Magyarország első és egyetlen Ardbeg Embassyje a WhiskyNet, így arra gondoltunk, hogy május utolsó hetében Ardbeg Hetet tartunk, ezzel is megörvendeztetve a márka kedvelőit.

A malátawhisky-rajongók körében az egyik legnépszerűbb lepárló az Ardbeg. Az Ardbeg sikere az Islay szigetén készített whiskyk hagyományos, tőzeges szárítási eljárásának köszönhető.

A whiskyrajongók által „füstös” szigetnek nevezett Islay az Ardbeg hazája is. Innen indult több, mint 200 éve e füstös csoda mai napig szárnyaló karrierje.

 

Ardbeg 10 éves és Ardbeg AnOa AKCIÓBAN

 

Ardbeg 10 éves (0,7 l, 46%) – egy évtized hordóba zárt élménye

A 10 éves Ardbeg úgynevezett nem hűtött szűrési eljárással palackozott whisky, ami azt jelenti, hogy az italban számos olyan – az ízek szempontjából lényeges – alkotóelem benne marad, ami a hűtött szűrés esetén elveszne. Már illatában is beköszön a füst, amelyet természetesen ízében is kiérezhetünk jódos, füves, malátás édességek és kakaó csodálatos keverékeként. Hála hosszú lecsengésének, sokáig velünk marad…

 

Ardbeg An Oa (0,7 l, 46,6%) – a házasítás szépsége

 

Ez a kiadás Islay szigetének délnyugati részén található Oa (avagy Mull of Oa) félszigetről kapta a nevét. Mull of Oa csak egy keskeny földnyúlvánnyal Islay szigetéhez kapcsolódó kiszögellés (tehát majdnem önálló sziget), amely védelmet nyújt az Atlanti-óceán legvadabb viharai elől: ez a Kildalton nevű partszakasz az Ardbeg otthona. Tiszta időben még Észak-Írország is látható innen. Az An Oa karakterében a szokásos füst, csokoládé, ánizs jegyek mellett hangsúlyosan van jelen egy fajta lekerekítettség, csakúgy, mint Oa félszigetének kerekded formájában. Ez a kiadás a lepárló gyengédebb oldalát mutatja meg, de persze a füst így is megmarad. Az érlelés Pedro Ximenez sherry, kiégetett szűz (új) hordók, valamint használt bourbonhordók alkalmazásával történik, amelyeket a végső fázisban házasítanak Bill Lumsden mester "Gathering Vat" nevezetű érlelőkádjában. A 10 éves Ardbegnél lágyabb whisky.
Annyira, de annyira… rohanj és szerezz be (minimum) egyet. 2017-ben jelent meg először, 10 év után az első új tagja volt az Ardbeg alapsornak.

 

Más meglepetés is vár rátok! - ARDBEG Corryvreckan VILLÁMAKCIÓ

 

3 napos Ardbeg Corry villámakciót tartunk május 29-31. között. 

 

Ardbeg Corryvreckan (0,7 l, 57,1%) - Ízek örvénylő mélysége

Nevét Islay híres örvényéről kapta, amely a sziget északi partjainál található és ahova csak a legbátrabbak merészkednek. A világ harmadik leghevesebb örvénye, a Corryvreckan körül szó szerint számtalan legenda, titokzatos történet kering. Ahogy az örvény, úgy ez az ital sem a bátortalanoknak való! A komplex, férfias ízek mellé hordóerősség, 57,1 % alkoholfok társul. Jim Murray - talán az Ardbeg esetében már nem is olyan meglepő módon - 96,5 pontra értékelte, és a legnagyobb elragadtatással ír róla Whisky Bibliájában. Illatában füst, valamint sós, tengerparti aromák érhetők tetten, amelyek ízvilágában is szépen, fokozatosan kibontakoznak.

Ardbeg Day a GoodSpirit Bárban - május 30.

Május 30-án mi is csatlakozunk a Nemzetközi Ardbeg Naphoz!
Május 30-án (szombaton 15 órától) az újranyitó GoodSpirit bárunkban várunk Benneteket különleges Ardbeg-koktélokkal, sőt, egy különleges újdonsággal is készülünk számotokra, amiről most csak annyit árulunk el, hogy köze van a black szóhoz és az Ardbeghez!

FRISSÍTÉS:

A szombati napon akár saját készítésű Ardbeg-pólóban vagy maszkban is jöhetsz. Az Ardbeg Day idei hivatalos palackozása, a Ardbeg Committee 20. évfordulójának ünneplésére megalkotott Ardbeg Blaaack.
Keresd a fekete pólós GoodSpirit-bárányokat a bárban, és szerezz tőlük egy dram Blaaack-et! Érdemes viszonylag korán (15:00-tól) érkezni, mert egy idő után elfogy a Blaaack-dram…

 

Június 2-án este 19.00 órától Ted Lelekas márkanagykövettel beszélgetünk élőben az Ardbeg Committee 20. évfordulója kapcsán kiadott különleges Ardbeg-palackozásról.

Szeretettel várunk mindenkit!
#ArdbegDay2020

 

 

 

Magyarország első és egyetlen Ardbeg Embassyje - GoodSpirit bár & bolt

A WhiskyNet GoodSpirit Whisky & Cocktail bárja és GoodSpirit Shopja 2019 őszen kapta meg a lehetőséget, hogy Ardbeg Embassy legyen. Így nem csupán a skótok „füstös” szigetén találhatunk tengernyi Ardbeget, hanem a WhiskyNetnél is.

Természetesen akcióink a boltjainkban is elérhetők.

Akcióink a jelzett időpontig vagy a készlet erejéig érvényesek.