Ararat 5 éves (0,7l, 40%)

RAKTÁRON
6 790 Ft

Ararat 5 éves (0,7l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Örményország legsikeresebb brandy márkájának 5 éves kiadása.
Tovább olvasom

Ararat 5 éves (0,7l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Megosztás

Online bruttó ár

6 790 Ft
9 701 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
7 190 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
YEREVAN BRANDY COMPANY
Illat
Gyümölcs és tölgy illatokkal erősített friss aroma, egyenletes átmenet vanília és fahéj motívumokba
Íz
Karamell, szilva és körte íz keveréke harmonikusan robosztus zamattal.
Lecsengés
Kissé fanyar utóíz, savas ízbe való átmenettel.
Gyártó
YEREVAN BRANDY COMPANY
Brand
n.a.
Italkategória
Brandy
Régió
Örményország
Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
YEREVAN BRANDY COMPANY
Illat
Íz
Lecsengés
Gyártó
YEREVAN BRANDY COMPANY
Brand
n.a.
Italkategória
Brandy
Régió
Örményország

Leírás

A legenda szerint, az emberiség akkor kóstolta meg először a bort és érezte annak mágikus hatását, amikor Noé kortyolgatni kezdte az Ararát-hegy lábánál, ahol ma az Ararat brandyket készítik, kizárólag az itt termő szőlőfajtákból: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali, Kangun. Amikor ezeket a szőlőfajtákat más területekre ültetik át, nem eresztenek gyökeret, vagy ha meggyökereznek, elvesztik egyedi jellegüket. A szőlők intenzív aromái és gazdag ízei átjárják ezt az ősi receptúra alapján készülő italt, és szinte minden érzékszervünkre hatnak.
Az örmény brandy termelését 1887-től követhetjük nyomon, amikor Nerses Tairyants kereskedő megépítette az ország első kombinált borászatát és szeszfőzdéjét Jereván korábbi erődjének a helyszínén. Amikor a többi szeszfőzde még csak háziiparnak számított, Tairyants gyára már el volt látva két Charente betűlepárlóval, amelyek klasszikus konyaktechnológia szerint készítettek párlatokat. Ezek lehetővé tették a párlatok speciális érlelését is.
Az Ararat márkanevet, amelynek gazdag történelmi múltja van, egyedülálló brandyk képviselik. Magas szintű gyártási szabványaik következtében az egész világon ismertek. Az Ararat 120 év elmúltával még mindig Örményország leghíresebb és legsikeresebb örmény brandymárkája az egész világon.

A legenda szerint, az emberiség akkor kóstolta meg először a bort és érezte annak mágikus hatását, amikor Noé kortyolgatni kezdte az Ararát-hegy lábánál, ahol ma az Ararat brandyket készítik, kizárólag az itt termő szőlőfajtákból: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali, Kangun. Amikor ezeket a szőlőfajtákat más területekre ültetik át, nem eresztenek gyökeret, vagy ha meggyökereznek, elvesztik egyedi jellegüket. A szőlők intenzív aromái és gazdag ízei átjárják ezt az ősi receptúra alapján készülő italt, és szinte minden érzékszervünkre hatnak.
Az örmény brandy termelését 1887-től követhetjük nyomon, amikor Nerses Tairyants kereskedő megépítette az ország első kombinált borászatát és szeszfőzdéjét Jereván korábbi erődjének a helyszínén. Amikor a többi szeszfőzde még csak háziiparnak számított, Tairyants gyára már el volt látva két Charente betűlepárlóval, amelyek klasszikus konyaktechnológia szerint készítettek párlatokat. Ezek lehetővé tették a párlatok speciális érlelését is.
Az Ararat márkanevet, amelynek gazdag történelmi múltja van, egyedülálló brandyk képviselik. Magas szintű gyártási szabványaik következtében az egész világon ismertek. Az Ararat 120 év elmúltával még mindig Örményország leghíresebb és legsikeresebb örmény brandymárkája az egész világon.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.