Blog | Rum

Aranyérmet nyert a Canerock

Óriási sikert ért el nemrégiben a Canerock rum a 2023-as World Rum Awards versenyen, ahonnan aranyéremmel térhetett haza.

A nemzetközi rendezvényen számos rum „ringbe szállt” a legjobbaknak járó elismerését, és a  Canerock a kategóriájában a legjobbnak bizonyult.

Mi a titka a Canerock  World Rum Awards aranyérmének?

A MAISON FERRAND istállóhoz tartozó rum sok mindenért nagyon szerethető. Már a készítésének helyszíne is sokat elárul e rum minőségéről, ugyanis Jamaicán évszázadok óta készítenek rumot, úgyhogy ott nagyon tisztában vannak azzal, hogyan készülnek a prémium rumok.
A Canerockot a Clarendon és Long Pond lepárlók hagyományos és oszlopos lepárlóberendezésein desztillált rumokból alkotják meg. E izgalmasan fűszeres rum összetevői 3 év érlelést kaptak Jamaicán, illetve „felturbózzák” 5-10 évig érlelt rumokkal is, amelyek különleges karaktert kölcsönöznek a nem szokványos rumnak, majd a teljes házasítás közel 15%-át Pedro Ximenez sherryhordós utóérlelésnek vetik alá.

Ami pedig a fűszerezést illeti: madagaszkári vanília, karibi kókusz és jamaicai fűszerek, többek között gyömbér került a rumhoz. Ezek teszik csábítóan ízletessé és szerethetővé ezt a karibi rumot.

Illata meglehetősen gazdag és komplex, ízvilágában pedig tetten érhetők az édes karamelles, lágy fűszeres jegyek mellett a mazsola, a kókusz, a vanília és a szegfűbors is. Lecsengése tüzes, édes, gyömbérrel és szegfűszeggel, és sokáig velünk marad.

A palackja is szép igényes, amelyen egy uszadékfából faragott teknős látható, amely olyan érzetet kelt, mintha a palackon úszna.

A Canerock a 2023-as Rum Show Budapesten is nagy sikert aratott, de meg lehet majd kóstolni a 2023-as Whisky Show-n is.