Egyéb lepárlók

AMRUT

Régió: India Alaptva: 1948 Tulajdonos: Amrut

Az indiai legenda szerint, amikor az istenek és a démonok a Meru hegy segítségével felkavarták az óceánokat (hogy hullámozzon, háborogjon), egy arany serleg ugrott elő a hegyből, mely az életelixírt tartalmazta, ez az Amrut. Innen származik a lepárló neve, mely sok éves kutatómunkának köszönheti, hogy olyan whiskyt tud előállítani, mely megfelel az Európai Uniós elvárásoknak, így Indián kívül is elérhetővé vált.

.A lepárlót 1948-ban Shri J N Radhakrishna alapította Bangalore városában, mint Amrut labotarórium, és kezdetben különböző alkoholos italok keverésével és palackozásával foglalkozott. Saját termékeit az 1950 és 1960 között kezdte gyártani, először az indiai hadsereg részére, majd a nagykereskedelmi piacra is.A Himalája lábánál növő Indiai árpát (melyet az ott folyó kristálytiszta vizű folyókból táplálnak) kizárólag hagyományos módszerekkel dolgozzák fel. A lepárlás után saját raktáraikban a világon egyedülálló körülmények között, 3000 lábbal a tengerszint felett érlelik!