Skót lepárlók

ALLT-A-BHAINNE

Kiejtés:           {Olta-VAY-ne} Régió:             Speyside Alapítva:         1975 Tulajdonos:    Chivas Brothers (Pernod Ricard)

Páratlanul szép környezetben, Dufftown városa és a Glenlivet lepárló között félúton fekszik, ez a viszonylag fiatal, 1975-ben alapított lepárló. Az Allt-a-Bhainne (amely kelta nyelven annyit tesz: „a tej patakja” vagy „tejes patak”) viszonylag fiatal lepárlónak számít Skóciában. Modern épületeiben ennek ellenére - csakúgy, mint Braeval nevezetű testvérlepárlójában – hagyományos cefréző és lepárló berendezés lett üzembe állítva. 

  

A 2002-ben bezárt, majd 2005-ben újra megnyíló lepárló ma már a Chivas mellett a Passport és a 100 Pipers blendjeinek is alapanyagául szolgál.

 

Az itt készülő italnak hivatalos palackozása nincsen, és a tulajdonos Chivas Brothers nem is tervezi azt a közeljövőben, így single maltként kizárólag független palackozók kiadásában érhető el.

 

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.