Blog | Whisky

Állatok Világnapja: Keresd állati jó italainkat

Október 4-én tartjuk az Állatok Világnapját, amelyet 1931 óta ünnepel a világ. Azért ezen a napon, mert ekkor hunyt el Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje.

Ezzel a nappal szeretnénk mi is felhívni a figyelmet arra, hogy becsüljük meg állatainkat, környezetünket és éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és természeti környezetünkkel.

Állatok Világnapja - október 4.

Kiváló példa erre a skóciai Arran  lepárló, amelynek építése során annyira figyeltek a környezetre, hogy egy alkalommal hosszú hetekre csak azért állították le a munkálatokat, hogy a közelükben lévő saspár nyugodtan kikölthesse fiókáit. Azóta az Arran lepárló minden egyes palackján védjegyként megtalálhatjuk a szerencsés saspárt.

Az 1833 óta működő – skót alföld és felföld határán fekvő – Glengoyne  lepárló neve pedig kelta eredetű, ami annyit tesz: a vadludak völgye. Erre utal a márka címkéjén látható két vadlúd is.

Számos más nagyszerű példa mutatja, hogy a whiskylepárlók milyen tudatosan figyelnek környezetükre. Mi is fontosnak tartjuk az állatok védelmét és a velük való kifogásolhatatlan bánásmódot. Az Állatok Világnapján összegyűjtöttünk néhány olyan – állati jó – whiskymárkát, amely valamilyen formában állatokat jelenít meg termékei megjelenésében.

Ismerjétek meg őket!

 

Arran

Glengoyne

Teeling

Sheep Dip (0,7 l, 40%)

Scallywag

Timorous Beastie

Oban

Wolfburn

Redbreast

Buffalo Trace Bourbon (0,7 l, 40%)

Pig's Nose (0,7 l, 40%)
 
Loch Lomond
 
Gin Fekete Bárány (0,7l 40%) 

Lagavulin 9 éves - Game of Thrones House Lannister (0,7l, 46%)

Glengoyne 10 éves (0,7 l, 40%)  

Fontos, hogy ne csak a mai napon, hanem az év minden napján figyeljünk az ökoszisztémára, az állat- és növényvilágra.