Vodka Polugar Single Malt Rye mini (0,05 l, 38,5%)

RAKTÁRON
2 490 Ft

Vodka Polugar Single Malt Rye mini (0,05 l, 38,5%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
A híres orosz vodka-történész Boris Rodinov igazi mesterműve. A legtökéletesebb és legautentikusabb orosz párlat szakértőknek, ínyenceknek és az előkelő italok kedvelőinek.
Tovább olvasom

Vodka Polugar Single Malt Rye mini (0,05 l, 38,5%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

2 490 Ft
49 801 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
2 590 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.05 l
Alkoholtartalom
38.5 %
Palackozó
POLUGAR
Illat
Tiszta, meleg, házi péksütemények aromája, rozskenyér, koriander, maláta, méz, gabonás, friss füvek és vadvirágok, enyhe édesség.
Íz
Friss rozskenyér, hársméz, rétfű és a gabona enyhe íze, enyhe rozsos keserűség.
Lecsengés
Nagyon sokáig kitart, fokozatosan ereszkedő, friss rozskenyér, méz, édes mandula és vadvirágok.
Gyártó
POLUGAR
Brand
Polugar
Italkategória
Vodka
Régió
Lengyelország
Ürtartalom
0.05 l
Alkoholtartalom
38.5 %
Palackozó
POLUGAR
Illat
Íz
Lecsengés
Gyártó
POLUGAR
Brand
Polugar
Italkategória
Vodka
Régió
Lengyelország

Leírás

Durva őrlésű rozsból és természetes - kémiailag nem kezelt - vízből állítják elő. A XVIII. századi rajzok alapján rekonstruált rézüstökben háromszor lepárolt, nyírfaszénnel és - a hagyományos orosz szokás szerint - friss tojásfehérjével szűrt párlat.


A Single Malt Rye Polugar üvegét Erzsébet királynő, 1745-ből származó palackjának - ami jelenleg az Orosz Nemzeti Múzeumban található - mintájára készítették el.

Rodinov Polugárjának íze semmilyen más alkoholos italhoz sem hasonlítható. Akik megkóstolták, felfedezték benne a tiszta kenyeres ízeket és illatokat.

 

Mi jut eszedbe, amikor az orosz nemzeti italra gondolsz?

Természetesen a vodka. De milyen fajta vodkát ittak Rettegett Iván, Nagy Péter, Dosztojevszkij, Csehov vagy Puskin idején? Milyen orosz vodkát ismertek az európai királyok, királynők és a nemesek? Ez nagyon különbözött attól a vodkától, amit ma ismerünk. Ekkor még nem terjedt el az oszlopos lepárló, és az etil-alkoholt nem használták úgy, mint ma. Az alkohol rektifikálását (magas alkoholtartalmú párlat, más néven semleges szesz előállítása, amely legalább 95% alkoholtartalmat jelent) Nyugat-Európában találták fel és csak 1870-ben érte el Oroszországot.

A világon minden olyan vodkának, amelyet 1895 és 2012 között készítettek, a kémiailag tiszta etil-alkohol volt az alapja, íz és illat nélkül.

Régebben (1895 előtt) a vodka egy gabona alapú ital volt, amelyet rézüstben pároltak le, csak úgy, mint egy malátawhiskyt és amelyet "kenyérbor" (breadwine), vagy Polugar néven hívtak.

A Polugart 1895-ben tiltották be Oroszországban, amikor az állami vodka-monopóliumot bevezették és csak az ellenőrzött tisztaságú finomszeszből készítettek vodkát. A hagyományos üstlepárlóval ellátott szeszfőzdék megsemmisültek és elfelejtették a régi gabonapárlatok receptjeit.

A jelenlegi orosz jogszabályok továbbra is tiltják a hagyományos gabonadesztillációt Oroszországban, vodkakészítéshez csak nagy tisztaságú (96%) etil-alkoholt lehet felhasználni. Ezért készíti a "Rodionov and Sons" magántulajdonú cég a Polugart az Európai Unióban, Lengyelországban, egy helyreállított lepárlóban, ami egy régi erdei palota mellett van, távol más gyáraktól, utaktól és nagyvárosoktól.

Durva őrlésű rozsból és természetes - kémiailag nem kezelt - vízből állítják elő. A XVIII. századi rajzok alapján rekonstruált rézüstökben háromszor lepárolt, nyírfaszénnel és - a hagyományos orosz szokás szerint - friss tojásfehérjével szűrt párlat.


A Single Malt Rye Polugar üvegét Erzsébet királynő, 1745-ből származó palackjának - ami jelenleg az Orosz Nemzeti Múzeumban található - mintájára készítették el.

Rodinov Polugárjának íze semmilyen más alkoholos italhoz sem hasonlítható. Akik megkóstolták, felfedezték benne a tiszta kenyeres ízeket és illatokat.

 

Mi jut eszedbe, amikor az orosz nemzeti italra gondolsz?

Természetesen a vodka. De milyen fajta vodkát ittak Rettegett Iván, Nagy Péter, Dosztojevszkij, Csehov vagy Puskin idején? Milyen orosz vodkát ismertek az európai királyok, királynők és a nemesek? Ez nagyon különbözött attól a vodkától, amit ma ismerünk. Ekkor még nem terjedt el az oszlopos lepárló, és az etil-alkoholt nem használták úgy, mint ma. Az alkohol rektifikálását (magas alkoholtartalmú párlat, más néven semleges szesz előállítása, amely legalább 95% alkoholtartalmat jelent) Nyugat-Európában találták fel és csak 1870-ben érte el Oroszországot.

A világon minden olyan vodkának, amelyet 1895 és 2012 között készítettek, a kémiailag tiszta etil-alkohol volt az alapja, íz és illat nélkül.

Régebben (1895 előtt) a vodka egy gabona alapú ital volt, amelyet rézüstben pároltak le, csak úgy, mint egy malátawhiskyt és amelyet "kenyérbor" (breadwine), vagy Polugar néven hívtak.

A Polugart 1895-ben tiltották be Oroszországban, amikor az állami vodka-monopóliumot bevezették és csak az ellenőrzött tisztaságú finomszeszből készítettek vodkát. A hagyományos üstlepárlóval ellátott szeszfőzdék megsemmisültek és elfelejtették a régi gabonapárlatok receptjeit.

A jelenlegi orosz jogszabályok továbbra is tiltják a hagyományos gabonadesztillációt Oroszországban, vodkakészítéshez csak nagy tisztaságú (96%) etil-alkoholt lehet felhasználni. Ezért készíti a "Rodionov and Sons" magántulajdonú cég a Polugart az Európai Unióban, Lengyelországban, egy helyreállított lepárlóban, ami egy régi erdei palota mellett van, távol más gyáraktól, utaktól és nagyvárosoktól.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.