Ingyenes szállítás
 
A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Macallan 1991 31 éves Octave Premium Duncan Taylor (0,7L / 47,5%)

1 790 000 Ft

Macallan 1991 31 éves Octave Premium Duncan Taylor (0,7L / 47,5%)

RAKTÁRON: 3 db
A kis méretű hordókkal kísérletező "Octave" sorozat újabb remek darabja
Tovább olvasom

Macallan 1991 31 éves Octave Premium Duncan Taylor (0,7L / 47,5%)

RAKTÁRON: 3 db

Webshop bruttó ár

1 790 000 Ft (4 698,29 EUR)
2 557 143 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
1 794 000 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Lepárlás éve
1991  
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
47.5 %
Palackozó
DUNCAN TAYLOR
Gyártó
MACALLAN
Brand
Macallan
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside
Lepárlás éve
1991  
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
47.5 %
Palackozó
DUNCAN TAYLOR
Gyártó
MACALLAN
Brand
Macallan
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside

Leírás

A Macallan lepárlóban 1991-ben készült párlat a Duncan Taylor független palackozó 7236989 igen kis méretű („octave”) hordójában utóérlelődött a 2022-es palackozásáig. EGyébként 77 palack készült ebből a nem kevesebb, mint 31 éves Macallanből, ami manapság már független palackozók kínálatából is igen magas árakon talál gazdára.

A Macallan whisky készítésének gyökerei egészen 1824-ig nyúlnak vissza. Ekkor alakult meg ugyanis Skócia legálisan működő lepárló üzemei között elsőként a Macallan szeszfőzde, ahol a Macallan Fine Oak whisky a mai napig készül. A Macallan lepárló üzem szinte változatlan formájában üzemel ma is. Ugyanazon eljárással, a lepárlómesterek ugyanolyan odaadásával és lelkesedésével készítik eme nemes nedűt, mint közel 200 évvel ezelőtt. A hosszú fermentáció (60 óra) és az igen lassú, kisméretű üstökben történő lepárlás egy gazdag és koncentrált párlatot eredményez. Ez az egyik titok, amely meghatározza e whisky karakterét.

A Duncan Taylor csapata több mint 40 éve kísérletezett a whiskyk kisebb hordókban történő érlelésével - nagy sikerrel. Ötletük abból az egyszerű előfeltevésből fakadt, hogy egy kisméretű hordóban rövidebb idő alatt intenzívebb a fa kölcsönhatása a whiskyvel, mint egy nagyméretű hordóban.

Így született meg az Octave sorozat, amely 2019 augusztusában került először piacra. A sorozat minden palackozásánál az adott lepárlótól felvásárolt párlat érlelése vagy utóérlelése Octave hordókban történik a Duncan Taylor tárolóházában. Skócia legikonikusabb lepárlóinak tételei között válogatva, kihozták a legjobbat minden italból.

   

A Macallan lepárlóban 1991-ben készült párlat a Duncan Taylor független palackozó 7236989 igen kis méretű („octave”) hordójában utóérlelődött a 2022-es palackozásáig. EGyébként 77 palack készült ebből a nem kevesebb, mint 31 éves Macallanből, ami manapság már független palackozók kínálatából is igen magas árakon talál gazdára.

A Macallan whisky készítésének gyökerei egészen 1824-ig nyúlnak vissza. Ekkor alakult meg ugyanis Skócia legálisan működő lepárló üzemei között elsőként a Macallan szeszfőzde, ahol a Macallan Fine Oak whisky a mai napig készül. A Macallan lepárló üzem szinte változatlan formájában üzemel ma is. Ugyanazon eljárással, a lepárlómesterek ugyanolyan odaadásával és lelkesedésével készítik eme nemes nedűt, mint közel 200 évvel ezelőtt. A hosszú fermentáció (60 óra) és az igen lassú, kisméretű üstökben történő lepárlás egy gazdag és koncentrált párlatot eredményez. Ez az egyik titok, amely meghatározza e whisky karakterét.

A Duncan Taylor csapata több mint 40 éve kísérletezett a whiskyk kisebb hordókban történő érlelésével - nagy sikerrel. Ötletük abból az egyszerű előfeltevésből fakadt, hogy egy kisméretű hordóban rövidebb idő alatt intenzívebb a fa kölcsönhatása a whiskyvel, mint egy nagyméretű hordóban.

Így született meg az Octave sorozat, amely 2019 augusztusában került először piacra. A sorozat minden palackozásánál az adott lepárlótól felvásárolt párlat érlelése vagy utóérlelése Octave hordókban történik a Duncan Taylor tárolóházában. Skócia legikonikusabb lepárlóinak tételei között válogatva, kihozták a legjobbat minden italból.

   



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.