Leírás és Paraméterek
| Illat | Borjúbőr és karamell. Fahéj, aszalt kókusz, enyhe vanília, szárított banán. | 
| Íz | Meglepően édes kezdés, melasz, a bőrre emlékezető hatások itt is visszaköszönnek, majd narancshéj és sós vaj jelenik meg. | 
| Lecsengés | Egyre édesebbé válik, a fűszeres él leginkább a szegfűborsot juttatja eszünkbe. | 
| Gyártó | Plantation | 
| Palackozó | MAISON FERRAND | 
| Érlelési idő | 3 | 
| Brand | Plantation | 
| Italkategória | Rum | 
| Régió | Barbados | 
| Ürtartalom | 0,7 | 
| Alkoholtartalom | 40 | 
| Bolti ár | 11190Forint | 
Melasz alapú rum, oszlop- és rézüstös párlatok egyaránt vannak benne. A trópusi érlelés nagyjából 2 évig, a franciaországi pedig kb. 1 évig tart a Ferrand otthonában (Château de Bonbonnet).
A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pincemesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját.
A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
 
                                                     
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                             
                
                            