Hírek

Adományozz és nyerj értékes palackozásokat!

Támogasd Adományprogramunk szervezeteit és nyerj értékes palackozásokat! Még van lehetőséged 2023 február 28-ig, hogy megnyerd értékes díjaink valamelyikét. Mutatjuk hogyan!

A WhiskyNet 2021 szeptemberben indította el Adományprogramját, amelyben időről időre három kiválasztott alapítvány számára tudsz a webshopos vásárlásaid alkalmával tetszőleges összeget adományozni.

JELENLEG AZ ALÁBBI 3 SZERVEZETET TUDOD TÁMOGATNI 2023. FEBRUÁR 28-IG!

Igazgyöngy Alapítvány
Rex Kutyaotthon Alapítvány
Budapest Bike Maffia

A támogatók értékes ajándékokat is nyerhetnek!

Erre az időszakra (2022. szeptember 1-től 2023. február 28-ig) a WhiskyNet a következő nyereményeket ajánlotta fel:

A 3 kategória legtöbbet adományozójának (3x1 db) - Kilchoman Madeira és 10 éves Whisky Show 2020 Edition (2x0,7l, 50% és 56,8%) (összecsomagolás)

Alapítványonkénti nyeremények:
Igazgyöngy Alapítvány - 6 palack (1 karton) Old Pulteney 12 éves (0,7 l, 40%)
Budapest Bike Maffia - 1 palack Glenfarclas 25 éves (0,7 l, 43%)
Rex Kutyaotthon - 1 palack Benromach 21 éves (0,7l, 43%)

Arra buzdítunk benneteket, hogy adományozzatok, ha megtehetitek. 

„Egy buddhista mondás szerint, aki magával foglalkozik, annak problémái, aki másokkal, annak feladatai vannak. Ugyanakkor miközben másoknak segítünk magunkkal is jót teszünk.”

MINDENKINEK KÖSZÖNJÜK A FELAJÁNLÁSOKAT!
(A szervezetek beszámolóiról alább olvashatsz részletesen.)   


ADOMÁNYPROGRAMUNKRÓL ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN!

A szervezetek az alábbi célokra használták fel a WhiskyNettől és egyéb támogatóktól beérkező támogatásokat.  

Igazgyöngy Alapítvány
Az Igazgyöngy Alapítvány több alkalommal is vissza nem térítendő támogatásokat kapott a WhiskyNettől, amelyet a szociális helyzetből adódó hátrányok kompenzálására, felzárkóztatásra használtuk fel.
A támogatást négy területen használtuk fel. Tíz tanulónk esetében az iskolába az államilag kötelezően előírt térítési díj befizetésére fordítottuk, három esetben szemüveget csináltattunk belőle halmozottan hátrányos helyzetű gyermeknek, a nyári időszakban a táborozási költségekhez használtunk belőle a tanodatáborokban, leginkább útiköltségre, végül az augusztus végi beiskolázásban segítettünk, iskolaszereket, füzeteket vásároltunk a rászoruló gyerekeknek. Nagyon szépen köszönjük a támogatásukat, azt, hogy mellénk álltak.

Rex Kutyaotthon Alapítvány
A 2022-ben 30 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány napi szinten több mint 250 elhagyott, sebesült, krízishelyzetben lévő állatnak nyújt segítséget. Mindennapi feladatuk egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat fenntartása nyilvános állatvédelmi irodájuk, állat-örökbefogadási központjuk és állatmentő szolgálatuk működtetése révén. Az adományokat számos területen használják fel: állateledel, gyógyszerek, állatorvos, telephely fenntartása, fejlesztése, csak hogy néhányat említsünk a rengeteg feladatból. És hosszú távú céljuk, hogy minél kevesebb állat szoruljon segítségre, aktívan dolgoznak azért, hogy a felelős állattartás és az állatvédelem magától értetődővé váljon Magyarországon.

Budapest Bike Maffia
A WhiskyNetnek és a többi támogatónknak köszönhetően rengeteg tervünket meg tudtuk valósítani és ezáltal több tízezer rászoruló embernek (időseknek, gyerekeknek, családoknak, hajlék nélkül élőknek és Ukrajnából érkezett menekülteknek) tudtunk segíteni 2022-ben. Éttermekkel együttműködve két héten át 1000 embernek adtunk meleg vacsorát, összesen 700.000 Ft értékben. Februárban kitört a háború a szomszédban, mi pedig azonnal, gyakorlatilag elsőként álltunk bele a segítségnyújtásba. Két nap múlva már 20 tonna adományt vittünk az ukrán-magyar határra és számtalan alkalommal vásároltunk a menekülteket elszállásoló intézményeknek használati eszközöket, gyógyszereket, háztartási gépeket stb. Március óta 7.2 millió Ft. értékben szállítunk heti rendszerességgel ételt a Madridi úti menekült szállóra, valamint 9 millió Ft. értékben osztottunk ki étkezési utalványt a menekült családoknak. Nyolc mentőautót vásároltunk és küldtünk Ukrajnába. Megkezdte működését az általunk épített és a BMSZKI által működtetett, közösségi összefogással létrejött nőgyógyászati rendelő rászoruló nőknek. Összesen 22.5 millió forintot adtunk tovább a nekünk érkezett támogatásokból olyan megbízható segítő szervezeteknek, amelyek ukrán és magyar rászorulókat támogatnak. Vitamin Kommandó csapatunk idén is átlépte a 20.000 szendvicset, azaz a heti két bringázással ennyi ételt osztottak ki az utcán a tea/víz, a takarók és a meleg ruha és persze a törődés mellett.Ételmentés programunkkal havonta átlagosan 2000 adag ételt mentettünk meg 2022-ben. 2022 egy kivételesen aktív év volt a BBM életében, ami nélkületek nem lett volna ennyire sikeres. Köszönjük!