Blog

A Playboy bemutatja: Rare Hare 1953 17 éves Anniversary Edition

Egy „különleges nyuszi”, ezúttal nem a kalapból, hanem egy gyönyörű dekanterből….

Igazán jól indul ez az év. Alig jelentettük be tegnap a Glenfarclas történelmi palackozását, az 50 éves single maltot, most újabb nagy bejelentést teszünk, ugyanis 

a WhiskyNet portfóliójában már elérhető a Rare Hare 1953 17 éves Anniversary Edition (0,7L / 55,5%) exkluzív kiadás.
 


A „nyuszis sztori”
A Playboy-t Hugh Hefner alapította 1953-ban abból az ezer dolláros kölcsönből, amit édesanyjától kapott. Az ötlet, a kreativitás, a bátorság és a hosszú évek alatt befektetett rengeteg munka meghozta a gyümölcsét, és  a 2000-es évekre a Playboy márkabirodalma (egyes források szerint) 1 milliárd dolláros vállalattá nőtte ki magát. A Playboy, amelynek első címlapján Amerika provokatív kedvence, Marilyn Monroe szerepelt, kifürkészhetetlen magasságokba emelkedett.

1953 - az első lapszám


A lap olykor polgárpukkasztó, olykor társadalmi határokat feszegető mivoltának köszönhetően rövid időn belül óriási rajongótáborra tett szert. A kiadvány gyakran megcsillogtatta kifinomult pimaszságát is, de sokak szerint ez „jól állt” neki.
A régi mondás: "De drágám, én csak a cikkek miatt olvasom!", talán tényleg tartalmazott némi igazságot, mivel olyan híres szerzőknek adott teret, mint Ian Fleming (brit kémregényíró), Roald Dahl, Kurt Vonnegut, hogy csak néhányat említsünk. 
 


Ezúttal azonban nem olvasni kell, hanem kóstolni… 
A PLBY Company, Inc. (a Playboy tulajdonosa) összefogott a Spirit Investment Partners (SIP) céggel, hogy létrehozzák a Rare Hare (el kell ismerni, hogy már maga a név is extravagáns) 1953-as, szuper-prémium 17 éves Anniversary Editiont.
A Rare Hare 1953 megalkotásának minden egyes művelete rendkívüli kézművességgel és kifinomultsággal készült, a gyönyörű palacktól a benne rejlő „történelmi” párlatig.
A Playboy alapításának éve előtt tisztelgő Rare Hare 1953 Anniversary Edition egy 17 éves Kentucky bourbon, amelyet a franciaországi Champagne régióból származó XXO konyakoshordóban finisheltek. A márka szerint a Rare Hare 1953 a Grande Champagne és a Fine Champagne szőlő finom jegyeit hordozza magában, kandírozott gyümölcsök és fűszerek jegyeivel. A 111 amerikai proof, azaz 55,5% alkoholfokkal palackozott, elegáns díszdobozba csomagolt szuper-prémium italból stílusosan 1953 palack készült.

A semmi máshoz nem hasonlítható italt Marc Bushala, a Spirit Investment Partners vezérigazgatója a következő rövid, de találó mondattal jellemezte "A szenvedély és a kifinomultság a Rare Hare valódi alapja"

Minden palack egyedileg számozott, és egy elegáns, egyedi díszdobozban érkezik, amely NFC (near-field communication) technológiával van ellátva.  Az NFC-chip hozzáférést biztosít az 1953-as évjárat tulajdonosainak a Rare Hare Society-hez, amely exkluzív luxus utazási élményeket, privát hordókiadásokat és még sok mást is kínál.