Blog

A nyár 5 csillagos italai tőletek

Lassan búcsút inthetünk a nyárnak, de az elmúlt hónapok sem teltek el hiába. Szépen gyarapodtak a nyári napokon is termékeinkről a véleményetek. Íme, a nyár „termésének” jó pár ötcsillagos értékelése.

 

Plantation Barbados 5 éves rum (0,7L / 40%)
Abszolut befutó - ha igazán élvezetes, könnyed, édes trópusi vonalon keresgél az ember. (kókusz, ananász, égetett cukor, vanilia, stb.) Nagyon jó magában is. Ja és az édességi szint is jó, még határon belül. (Krisztián)

Ben Nevis 2015 7 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)
Ajándékba kaptam, nagyon bejött! Érdekes, hogy bár az illatában nem annyira füstös (főként a sherry dominál, érthető módon), az ízében viszont nagyon is érezni. Karcos, de karakteres, szerintem nagyon finom! (Csaba)

Citadelle gin (0,7L / 44%)
Finom, letisztult és harmonikus tiszta íz. Egyszerű, semmi extrázás. Igazi "everyday gin". Nagy kedvenc! (Péter)

Cotswolds Dry gin (0,7L / 46%)
Nálam ez a favorit, pedig van a készletben egy jó pár gin. Csak ajánlani tudom!
(Péter)


Glendronach 12 éves (0,7L / 43%)
Egyelőre nincs nagy tapasztalatom jobb minőségű whiskyk terén, így ismerősre hallgatva próbáltam ki ezt is. Igazán kellemes, selymes, nagyon jól esik kortyolgatni.
(Péter)

Buffalo Trace Bourbon (0,7L / 40%)
Ez egy rendkívül kellemes, elegáns ital! Nagyon finoman hozza a bourbonhöz tartozó ízeket, nekem egy "pici dolog" hiányzik belőle; az alkohol. Ez lehet az én hibám is, előtte erősebb szeszfokú whiskeyket tettem próbára, szerintem még dominánsabb ízeket lehetne kihozni belőle egy kis plusz erősséggel. Itt jutottunk el oda, hogy a 40-es változat EU piacra gyártott tétel, az eredeti USA verzió pedig 45-ös. :') Ettől függetlenül MINDENKI PRÓBÁLJA KI, csodás, finom ital, ebben biztosan nem csalódtok!
(Kálmán)


MAC-TALLA Strata 15 éves (0,7L / 46%)
Pazar komplexitás. Speyside-i gyümölcsösség komoly füsttel, és még valami más is.  Szuper finom!
Szín, illat, íz. Tökéletes!
(János)

Koval Bourbon (0,5L / 47%)
Nagyon kellemes, mézes, édes, de nem bántóan, túlzóan. Sűrű, tartalmas, ízgazdag. Bourbon rajongóknak kötelező. (Gábor)

Caisteal Chamuis Blended Malt (0,7L / 46%)  
Óriási meglepetés, ahogy előttem már megfogalmazták. Szén és hamu, égetett cukor, tengeri jegyek, tölgyes hatások. Verhetetlen ár-érték arány, kötelező kipróbálni! :)
(Ákos)

Aultmore 2012 10 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)
Nagyon jó, mint minden Aultmore palackozás. A párlat teste, ereje szépen megmutatkozik és a Ruby Port is gyönyörű ízeket tesz hozzá. Piros bogyós gyümölcsök, maláta, tejcsoki.
(Zoltán)

Caol Ila 12 éves (0,7L / 43%)
Mestermű!!! (Zoltán)

Hankey Bannister Heritage Blend (0,7L / 46%)
A piros címkés és a 12 éves verziótól komplexebb, élvezhetőbb, maradandóbb ízélménnyel ajándékozott meg. A füst enyhe, a méz diszkréten van jelen. Érett sárgabarack, pirított mag ízében, nem túl testes, de jól csúszik. Markáns, 46% alkoholtartalom: üt a kupak lecsavarás után, picit szellőztetve, pár csepp vízzel tárul fel. Kinek ajánlanám? Bárkinek, aki ismeri és aki nem, a bátornak, a gyávának, társaságban, magányban. A sötét színű üveg: esztétikai telitalálat!!!
(József)

Old Pulteney 18 éves (0,7L / 46%)
Szép érett malt, édes, sós karamellás, sherrys profillal. (Péter)

MAC-TALLA PX Limited Edition "Féis Ile 2023" (0,7L / 54,6%)
Az egyik legjobb whisky, amit eddig kóstoltam. A terra is nagy kedvenc, de ez valami elképesztő. A PX hordós érleléstől kapott egy édeskés ízt, de nem lett túl geil. A tőzeges, kénes jegyek is felfedezhetőek maradtak, bár kicsit tompábban. A magas alkoholtartalom ellenére, könnyen fogyasztható, nem bántó egyáltalán. ízlelgetésnél lehet érezni az erejét, de nem éget. Mindenképpen fogok még rendelni belőle.
(Ádám)


Koval Millet (0,5L / 40%)
Édeskés, selymes. Nagyon egységes íze van, semmi nem lóg ki. A rozs és ez is kiváló. A többi Kovalt is végig fogom kóstolni.
(Ádám)

MacNair's Lum Reek 10 éves Cask Strength Batch 2. (0,7L / 55,8%)
HUH, nagy kedvenc lett. Nagyon-nagyon ajánlott! Egy tökéletes blend. Nagyon kellemes Peat, a Sherry is jön, tényleg egy mestermű számomra. Betölti a teljes ízpalettát. Aki szereti a határozott füstöt (füstölt hús, bbq, earthy) ami nem nyom el mindent, és sherry vonalat is, plusz édes/savanyú/sós árnyalatokat - annak szerintem alap darab. A lecsengése talán nem a leghosszabb, kellemesen visszafogott - de ezen kívül, minden topos - megéri az árát.
(Krisztián)

Glen Scotia Victoriana (0,7L / 54,2%)
Különleges, egyedi, érdekes - szerethető. Leginkább tölgyes hatásokat, égetett cukrot, kávét, créme brulée-t véltem felfedezni, illetve vannak már-már savanyú lekváros és kesernyésebb földes hatások is. Mindezek mellett egész krémes. Van íve, az egyszer biztos. Kifejezetten csípős jószág: pár csepp víz jót tesz neki, segít lekerekedni. Engem megvett. (Ákos)

Ferrand Selection Des Anges cognac (0,7L / 41,8%)
Lágy, finom, selymes, az alkohol minimális karcosságát sem érezni. Nekem eddig a legjobb.
(Áron)

Glendronach Traditionally Peated (0,7L / 48%)
Minő meglepetés! Aszalványos, diós, vaníliás, mézes illatok - van egy-két rum, amire kifejezetten hasonlít. Hívogató. Ízében már nem ennyire összetett: a víz sokat segít a mélységen, habár az alkoholfok nem igényelné. A füstje, dohányos jellege viszont remek. Egy kis olajosság és egy leheletnyivel több intenzitás jót tenne neki. 4,5. (Ákos)

NÉZD MEG AKCIÓINKAT IS!