Skót whisky | Blog

A legrégebbi ismert Glenfarclas palack hazaér

Elképesztő strory a Glenfarclas  háza tájáról!

J. & G. Grant határtalan örömmel fogadta a hírt, hogy megtalálták a legidősebb, érintetlen Glenfarclas palackot, amely 1920-ból származik, és rendkívül fontos  részévé vált a Glenfarclas történelmének.

 A Gartloch Distillery 1920-as bezárásakor a palackot átnyújtották Stephen Dowellnek, a lepárló akkori vezetőjének, aki egészen 1947-ig őrizte a becses palackot, majd továbbajándékozta a lányának, aki  1988-ban ajándékba adta azt unokahúga férjének, Hugh Taylor úrnak, miután felfedezték, hogy a becses nedű egy mosókonyhai szekrény hátsó részében egy konyharuhában van elrejtve. Hugh Taylor féltve őrizgette a palackot a közelmúltig, amíg  kapcsolatba nem lépett a Glenfarclas családdal.

 

Idén áprilisban, egy családi ebéd során volt először lehetősége John Grantnek személyesen megvizsgálni a palackot. Számos ismertetőjegy alapján kétséget kizáróan valódinak bizonyult a palack. Manapság,  amikor számos – állítólagosan ebből az időből származó - palackról derül ki hogy hamisítvány, ennek a palacknak a valódisága megkérdőjelezhetetlen. John azt mondta: "Nagy örömömre szolgál, hogy ez a nagyapám idejéből származó whiskyt tartalmazó palack visszakerül a szellemi otthonába, és ez egy újabb fejezetet jelent a család történetében."
 
A „Spirit of Speyside Whisky Fesztivál”  látogatóinak lehetőségük lesz megtekinteni ezt a palackot, amely a Glenfarclas látogatóközpontban lesz látható.

 

Összes Glenfarclas termék!