Blog | Gin
Citadelle Rouge gin (0,7L / 41,7%)
Citadelle Rouge - Bramble cocktail
Ezt a gin alapú koktélt, kifinomultan egészíti ki a feketeribizli likőr. Az édes és mámorító ízvilágával, valamint lenyűgöző látványával igazi kulináris élményt nyújt.
Összetevők:
5 cl Citadelle Rouge gin
2,5 cl citromlé
1 cl cukorszirup
0,5 cl Joseph Cartrón Créme de Mure
Erdei gyümölcs, menta
Jégkocka
Elkészítés: Egy shakerbe mérd ki a gint, a citromlevet és a cukorszirupot, töltsd meg jéggel és alaposan rázd össze. Duplán szűrve öntsd bele egy zúzott jéggel teli tumbler pohárba. Végül, óvatosan add hozzá a tetejére a Créme de Mure likőrt.
Díszítés: Díszítsd erdei gyümölcsökkel (például áfonyával és málnával) és mentabóbitával.
Gin Mare – Very Dirty Maretini
Összetevők:
60 ml Gin Mare
10 ml Vermouth Extra Dry
3 csepp Gin Mare Mediterranean olaj (ha elérhető)
Elkészítés:
A gint tegyük előre lehűtött ipszilon formájú koktélos pohárba, öntsük hozzá az extra száraz vermouthot, és keverjük meg.
Díszítés: olívabogyó
Tökéletes G&T-re vágysz? Megtaláltad: a Bobby’s gin & tonik az egyik legjobb frissítő párosítás. A keleti fűszerekkel felturbózott Bobby’s gin és a J.Gasco Cseresznyés tonikkal tökéletes választás. Jeget el ne felejts bele tenni…
Összetevők:
50 ml Bobby’s gin
150 ml J.Gasco Cseresznyés tonic
jégkocka
Elkészítés: A jégkockára öntsd rá a gint, majd a tonicot, és óvatosan keverd össze egy koktélkanállal vagy hosszú kanállal.
Díszítés: cseresznye vagy szegfűszeggel tűzdelt narancskarika
Drumshanbo Gunpowder gin (0,7L / 43%)
Drumshanbo Gunpowder Negroni
Az édes és keserű ízek mellett a Drumshanbo Gunpowder gin fűszeressége tökéletes összhangba hozza ezt az ikonikus italt.
Összetevők:
30 ml Drumshanbo Gunpowder gin
30 ml Campari
30 ml Vermouth rosso
narancshéj
jégkocka
Elkészítés: Egy jéggel teli pohárba öntsd bele az összetevőket, és alaposan keverd össze.
Díszítés: Díszítsd az italodat egy narancshéjjal.
Cotswolds Dry gin (0,7L / 46%)
Basil Smash koktél
Ezt a koktélt a hamburgi Le Lion bárban találta fel Jörg Meyer, majd hamar világhíres ital vált belőle. És hogy miért? Mert nagyon finom. Elképesztően itatja magát.
Összetevők:
friss citrom fele felkockázva
friss bazsalikomlevél (ízlés szerint)
50 ml Cotswolds gin
20ml cukorszirup
jég
Elkészítés:
A felkockázott citromot és a bazsalikomlevelet összenyomkodjuk, majd 5-10 percig állni hagyjuk. Utána hozzáöntjük a gint és a cukorszirupot, és jól összerázzuk jéggel.
Díszítés: friss bazsalikommal