Blog | Gin

5 gin, 5 koktél – indul a ginszezon

Nyakunkon a jó idő, amikor egy tikkasztó nap után jólesik a hűsölés egy frissítő ginkoktéllal. Ezekkel a ginekkel és ginalapú koktélokkal indítjuk a ginszezont.

Citadelle Rouge gin (0,7L / 41,7%)  

Citadelle Rouge - Bramble cocktail 
Ezt a gin alapú koktélt, kifinomultan egészíti ki a feketeribizli likőr. Az édes és mámorító ízvilágával, valamint lenyűgöző látványával igazi kulináris élményt nyújt.
Összetevők: 
5 cl Citadelle Rouge gin
2,5 cl citromlé
1 cl cukorszirup
0,5 cl Joseph Cartrón Créme de Mure
Erdei gyümölcs, menta
Jégkocka

Elkészítés: Egy shakerbe mérd ki a gint, a citromlevet és a cukorszirupot, töltsd meg jéggel és alaposan rázd össze. Duplán szűrve öntsd bele egy zúzott jéggel teli tumbler pohárba. Végül, óvatosan add hozzá a tetejére a Créme de Mure likőrt.
Díszítés: Díszítsd erdei gyümölcsökkel (például áfonyával és málnával) és mentabóbitával.

Gin Mare (0,7L / 42,7%)  

Gin Mare – Very Dirty Maretini 
Összetevők:
60 ml Gin Mare
10 ml Vermouth Extra Dry
3 csepp Gin Mare Mediterranean olaj (ha elérhető)
Elkészítés:
A gint tegyük előre lehűtött ipszilon formájú koktélos pohárba, öntsük hozzá az extra száraz vermouthot, és keverjük meg.
Díszítés: olívabogyó


Bobby’s gin 

Tökéletes G&T-re vágysz? Megtaláltad: a Bobby’s gin & tonik az egyik legjobb frissítő párosítás. A keleti fűszerekkel felturbózott Bobby’s gin és a J.Gasco Cseresznyés tonikkal tökéletes választás. Jeget el ne felejts bele tenni… 
Összetevők: 
50 ml Bobby’s gin 
150 ml J.Gasco Cseresznyés tonic 
jégkocka 
Elkészítés: A jégkockára öntsd rá a gint, majd a tonicot, és óvatosan keverd össze egy koktélkanállal vagy hosszú kanállal. 
Díszítés: cseresznye vagy szegfűszeggel tűzdelt narancskarika

Drumshanbo Gunpowder gin (0,7L / 43%) 
 

Drumshanbo Gunpowder Negroni
Az édes és keserű ízek mellett a Drumshanbo Gunpowder gin fűszeressége tökéletes összhangba hozza ezt az ikonikus italt. 
Összetevők: 
30 ml Drumshanbo Gunpowder gin
30 ml Campari
30 ml Vermouth rosso
narancshéj
jégkocka

Elkészítés: Egy jéggel teli pohárba öntsd bele az összetevőket, és alaposan keverd össze.
Díszítés: Díszítsd az italodat egy narancshéjjal.

Cotswolds Dry gin (0,7L / 46%) 

Basil Smash koktél
Ezt a koktélt a hamburgi Le Lion bárban találta fel Jörg Meyer, majd hamar világhíres ital vált belőle. És hogy miért? Mert nagyon finom. Elképesztően itatja magát.
Összetevők:
friss citrom fele felkockázva
friss bazsalikomlevél (ízlés szerint)
50 ml Cotswolds gin
20ml cukorszirup
jég
Elkészítés:
A felkockázott citromot és a bazsalikomlevelet összenyomkodjuk, majd 5-10 percig állni hagyjuk. Utána hozzáöntjük a gint és a cukorszirupot, és jól összerázzuk jéggel.
Díszítés: friss bazsalikommal