Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Termékek Menü

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 433 9731
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig

5 prémium ital, amit imádtatok karácsonykor!

Összeszedtük, hogy mely italok voltak a legnépszerűbbek karácsonykor. Az alábbi italok voltak leginkább kelendők a boltban és a webáruházban.

A december különleges hónap, hiszen egymás hegyén-hátán jönnek az ünnepek. Mikulás, karácsony, szilveszter, újév és esetleg még születésnapok, évfordulók színesíthetik a palettát. Ezekhez az eseményekhez pedig dukál egy-egy minőségi ital, amely méltó módon emeli az ünnep fényét.

Karácsonykor és decemberben ezek voltak a legnépszerűbb italaink!

Az írek kiválósága: Teeling

Az elmúlt években a Teeling whiskey-k több, mint 70 díjat nyertek rangos nemzetközi versenyeken. Nem csoda, hogy a Teeling kiválóságai vitték nálunk is a prímet. Csak infóként: 2015-ben a Teeling whiskey-k 3 versenyen (IWSC-International Wine&Spiritis Competition, Spirit's Masters Awards, San Francisco World Spirits Competition) összesen 9 aranyérmet nyertek, köztük a Small Batch 2 aranyat és egy dupla aranyérmet, amellyel a legjobb ír blended whiskey lett.

Karácsonykor nem győztük feltölteni a Teelinges polcokat, de legnépszerűbb a Teeling Small Batch (0,7 l, 46%) volt. Ez whiskey - ahogy neve is mutatja - kis adagokban kiadott, kevert whiskey, kiemelkedően magas malátawhiskey-tartalommal. Döntően első töltésű bourbonhordókban érlelik, majd érdekesség, hogy rumoshordóban finiselik, ezáltal plusz fűszerességet kölcsönözve az italnak.

Még több Teeling

 

 

 

  Egy összetéveszthetetlen rozswhiskey

Templeton Rye 6 éves (0,7 l, 45,75%)

A ’Templeton Rye’ elnevezés az amerikai szesztilalom idejéből származik, amikor is Iowa állam Templeton nevű apró település gazdái jövedelem-kiegészítésül rozswhiskey-t kezdtek el készíteni. Ez a whiskey a tilalom idején igen népszerűvé vált, annyira, hogy állítólag Al Capone kedvenc itala is ez volt. A 60-as években hivatalosan is bejegyezték a ’Templeton Rye Whiskey’ nevet. Napjainkban több amerikai államban is igen keresett  első sorban magas minősége miatt. A 90%-ban rozs, 10%-ban árpamalátát tartalmazó whiskey-t Jim Murray 93 ponttal jutalmazta. A 8. Whisky Show-n is rengeteg elismerést aratott és azóta is töretlenül egyre több rajongót szerez magának. Mindkét változata nagyszerű ízeket rejt, a 6 éves és a 4 éves is.

Templeton Rye whiskey-k

 

 

 

 

Az öreg füstös szakállas úr meghódít mindenkit - Big Peat

Big Peat Budapest 2018 (0,7 l, 48%)

Akik a füstös ízeket kedvelik, azok célirányosan keresték a Big Peat különféle kiadásait. A Big Peat Budapest 2018 egy szigorúan limitált kiadása a népszerű whiskynek, mindössze pár száz darabot palackoztak belőle, kizárólag a magyar piacra. A szokásos 46%-hoz képest magasabb alkoholfokkal (48%) lett palackozva, nem hűtve szűrve, teljesen színezékmentesen. Az Ardbeg, Bowmore, Caol Ila whiskyken kívül tartalmaz Port Ellen maltot is, úgyhogy igen komplex ital, meg tudjuk érteni a Big Peat-rajongókat..

 

 

 

 

 

 

Tavaszi könnyed sugallat a pohárban - Arran

Arran 10 éves (0,7 l, 46%)

A legjobb ár-érték arányú whiskyk közé tartozik. Ebben a kategóriában, ilyen áron, ennyire jó whiskyt, nem nagyon találsz! És ne felejtsük el, egy 10 éves skót single maltról van szó. Az Arran független lepárló tudja a dolgát  A lepárlómester, James MacTaggart 30 éves tapasztalata azért nagyban hozzájárul e csodás italok megalkotásához. A lepárló italai non-chill filtered eljárással készülnek, vagyis nem hűtve szűrtek, ezáltal több természetes illat- és ízanyag marad a whiskyben.

Elismerések:

2018 - The San Fransisco World Spirits Competition: dupla aranyérem

2018 - World Whiskies Awards 2018: ezüstérem

Még több Arran whisky

 

 

A sherryhordós érlelés skót nagyágyúja: Glenfarclas

Glenfarclas 10 éves (0,7 l, 40%)

Több évtizednyi családi hagyomány egyetlen palackba zárva. A Grants család 1836 óta készít whiskyt, és immáron a 6. generáció készíti az aranyló nedűt. Az igen erős alapsoruk első darabja ez a klasszikussá vált 10 éves érlelés. Karakterét meghatározza a sherryhordós érlelés, amit megfelelő arányban egészítenek ki bourbonhordóban érlelt maltokkal. Aranyló színe, könnyedsége és eleganciája sokakat elvarázsolt.

Még több Glenfarclas