Blog | Whisky

5 könnyed whisky nyárra

Nyáron se mondanál le kedvenc italodról, a whiskyről. Hagyjuk a vaskosabb, zömökebb italokat hűvösebb időre. Javaslunk öt könnyedebb tételt a nyári mindennapokra.

Tomintoul Tlath (0,7 l, 40%)

Kezdjük a sort egy olyan whiskyel, amelynek még a nevében is benne van a könnyedség, ugyanis a Tlàth szó kelta nyelven annyit tesz: gyengéd, sima.  És ez a szó kiválóan tükrözi e  speyside-i whisky karakterét: könnyű, édes vajkaramella, vanília, mentalevél, citromhéj. Ráadásul egy díjnyertes palackozással van dolgunk, ugyanis a következő díjjal büszkélkedhet: The Spirit Business - The Scotch Whisky Masters 2021 – GOLD És nem utolsó sorban kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik.

Tomatin 12 éves (0,7 l, 43%)

A Tomatin lepárló csupán néhány kilométerre a híres Loch Nesstől. Az egyik legmagasabban működő lepárló a highland-i régióban (315 m.) A lepárló 12 éves whiskyje az egyik legjobb választás a Tomatin-maltok könnyed, nagyon szerethető világába. A 12 éves kiadás a lepárló alapmaltjai közé tartozik, illata kellemes, íze gazdag, simulékony karakterrel bír. Tipikus highland-i whisky, és nem mellékes, hogy több, mint egy tucat nemzetközi díjjal rendelkezik.

 

Arran Barrel Reserve ajándékcsomag 2 pohárral (0,7l, 43%)

A hazánkban is méltán népszerű és közkedvelt Arran Barrel Reserve palackozása a következő tételünk, ráadásul két ajándékpohárral összecsomagolva. Teljes mértékig bourbonhordós érlelésű, könnyű és elegáns textúrájú whisky, amely kiváló belépő a single maltok sokrétű világába.  Illatában felismerhetjük az Arran-aromákat: kiegyensúlyozott citrusosság, vanília, alma jegyek. Megkóstolva a könnyed, simulékony édes, fűszeres, tölgyes, citrusos hatások kényeztetnek minket.

  

Glencadam 15 éves (0,7 l, 46%)

A Glencadam óriási tapasztalattal rendelkezik, hiszen a lepárló 1825 óta készít whiskyt, és nem is akármilyeneket. Hűek a hagyományokhoz, és ez meg is látszik a tételeiken. A 15 éves Glencadamot is nem hűtve szűrt eljárással palackozzák, jól megalkotott, kiegyensúlyozott, elegáns malátawhisky, amelynek minden dramja öröm. Ez a kiadás is bizonyított már nagy nemzetközi versenyeken, több díjat is begyűjtött.

 

Teeling Small Batch díszdobozban (0,7 l, 46%)

A Teeling Small Batch - ahogy neve is mutatja - kis adagokban kiadott whiskey, kiemelkedően magas malátawhiskey-tartalommal. Döntően első töltésű bourbonhordókban érlelik, és ami az egyik különlegessége, hogy rumoshordóban finiselik, ezáltal gazdagabbá, fűszeresebbé válik az ital. Aki pedig kacérkodik a gondolattal, hogy ír kávét vagy whiskyalapú koktélt is készítene belőle, azt csak bátorítani tudjuk: ebből a kiadásból zseniális italok készíthetők.

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.