Blog | Gin

5 kiváló gin a klasszikus Gin Martinihez

Ki ne ismerné a világ egyik legnépszerűbb italát, a Gin Martinit? Évszázadok óta készítik Európától Amerikáig, mindenhol, és természetesen számtalan recept alapján. Elmondjuk az ital titkát.

A klasszikus száraz Gin Martini egy ikonikus koktél, amit szinte mindenhol el tudnak készíteni, természetesen „ahány ház, annyi szokás” alapján sokféle felfogásban.

Az ital annyira népszerűvé vált, hogy az idők folyamán kialakult saját típusú Y-pohara elmaradhatatlan „összetevője” lett ennek az ízletes koktélnak.

Nem csoda, hogy Erzsébet királynő, James Bond és Winston Churchill kedvencei között is megtalálható ez az ital.

Ezt a pofonegyszerűen elkészíthető italt azonban könnyű elrontani, méghozzá úgy, ha nem megfelelő minőségű összetevőket használunk hozzá. Tehát a jó Gin Martini titka a kiváló minőségű összetevőkben rejlik, de természetesen fontos odafigyelni a megfelelő arányokra is.

Gin Martini recept

2 cl martini dry (száraz)

6 cl gin

citromhéj

olívabogyó

jég

Elkészítés: A keverőpohárba tegyünk jeget, öntsük rá gint és a tonikot, majd keverjük meg. Jól előhűtött Y-koktélos pohárba szűrjük.

Díszítés: Tegyük bele az olívabogyót és egy szép citromszeletet.

További tipp, hogy még szebb legyen: Ha még kívánatosabbra szeretnénk készíteni az italt, akkor a citromkarikát szépen bevághatjuk egy éles késsel, és ráhelyezhetjük a pohár szélére, az olívabogyókat pedig egy minőségi fogpiszkálóra (ideális esetben koktélnyársra) szúrhatjuk, és az italba helyezhetjük.

 

Kiváló ginek egy kiváló Gin Martinihez

 

Gin No.3 London Dry (0,7 l, 46%)

 

Gin London Hill (0,7 l, 40%)

 

Gin Fords London Dry (0,7l, 45%)

 

Gin Edinburgh Dry (0,7l, 43%)

 

Gin Darnley's (0,7 l, 40%)