Blog

5 kiváló évbúcsúztató koktél

Eljött az év vége, nyakunkon a szilveszter, így öt olyan könnyen elkészíthető koktélt ajánlunk, amelyekkel stílusosan búcsúztathatod az óévet.

Változatos koktélok azoknak, akik kedvelik a gin-, a rum- és a konyakalapú koktélokat, de “szembejön” egy nem mindennapi piscokoktél is.

Jó koktélozást és kísérletezgetést… 


Canaima fog cutter

Összetevők:

20ml Canaima  gin

20 ml Diplomatico Planas rum

20 ml VSOP Cognac

30 ml friss narancs juice

15 ml mandulaszirup (orgeat szirup)

20 ml frissen facsart citromlé

15 ml édes sherry (Pedro Ximenez)

Az első 6 hozzávalót töltsük shakerbe, rázzuk össze kockajéggel és töltsük át egy tiki pohárba (akár egy nagyobb long drinkes pohár is megfelel a célnak) a jéggel együtt. Púpozzuk tört jéggel és a sherryt szép lassan öntsük a tetejére. Szépen megvágott lime-héjjal és egy gerezd naranccsal díszíthetjük.


Sidecar
Először az I. világháború alatt alkották meg, nevét pedig az oldalkocsis motorkerékpárról kapta. Ez a roppant egyszerű koktél az ízspektrum keserűbb oldalán helyezkedik el, ezt pedig eredetileg cukorral bevont pohárperemmel ellensúlyozták. Egyébként ízlés szerint adott cukorszirup is kiválóan megfelel erre a célra.


Összetevők:
50 ml cognac
20 ml triple sec
20 ml citromlé
Elkészítés:
Az összetevőket jéggel összerázzuk, majd hűtött pohárba szűrjük.
Díszítés: narancshéj

French Negroni 
A klasszikus koktél francia variációja, amiben a gint konyakkal, vagy ez esetben armagnackal, helyettesítjük.


Összetevők:
30 ml armagnac
30 ml campari
30 ml vörös vermouth
narancshéj
Elkészítés:
Az összetevőket keverjük, és egy tumbler pohárban lévő nagy jégkockára töltjük.
Díszítés: narancshéj


Cuba Libre


Ez a rum-cola „kombó” nem csupán klasszikus, hanem divatos is. Amikor az amerikai katonák a cubai felszabadító erőkkel karöltve véget vetettek a megszállásnak, akkor már jól ismert italkombináció volt az American bárban, Havannában.
Összetevők:
40 ml Diplomático Mantuano rum
120 ml cola (J.Gasco)
2 gerezd lime (belefacsarva és belenyomva az italba)
Elkészítés:
Az italt kb. 3dl-es pohárba szolgáljuk fel kockajégen! Az összetevőket egyszerűen öntsük a pohárba.
Díszítés: lime-szelet


Pisco Sour

Összetevők: 
• 60 ml La Diablada mosto verde italia pisco
• 22.5 ml lime-lé
• 15 ml 2:1 cukorszirup
• 15 ml tojásfehérje
• 2.5 ml narancsvirág-víz (opcionális)
Elkészítés: Az összetevőket jéggel összerázzuk, majd a shakerbe visszaszűrjük. Ezután jég nélkül is összerázzuk még egyszer, majd hűtött Old fashioned pohárba töltjük.
Díszítés: 3 csepp angostura bitter

A WhiskyNet pezsgőkínálata

A WhikyNet Pezsgő-habzó kínálata pedig itt érhető el.

BOLDOG ÚJ ÉVEK KÍVÁNUNK MINDENKINEK!