Hírek

5 ital, amit ha megkóstolsz, meg fogsz szeretni

Vannak olyan italok, amelyeket, ha megkóstolsz, egyből olyan érzésed támad, mintha neked találták volna ki. Most ilyen italokat szedtünk össze. A listában whisky, rum, cognac és gin is megtalálható.

GlenAllachie 7 éves Hungarian Virgin Oak Finish (0,7L / 48%) 
A világ első magyar szűz tölgyfahordóban készült single maltja aromás, kiegyensúlyozott és csodálatosan egyedi whisky. A magyarországi tölgy a zempléni erdőből származik. E táj sziklás, vulkanikus talaja, hidegebb éghajlata és magasabb tengerszint feletti magassága azt jelenti, hogy ezen a területen a fák nagyon lassan nőnek, így a tölgynek sajátos tulajdonságai vannak, amelyek érvényesülnek az érlelési folyamatokban. Ízvilágában szépen megmutatkozik a hangaméz és fahéj, de beköszön a csokoládé, a karamellizált barna cukor, és természetesen a sajátságos tölgyes jegyek is tetten érhetők.
 

Rock Island 14 éves (0,7L / 46,8%)
Tengeri hangulat, enyhe tőzegfüsttel és citrus gyümölcsökkel a Douglas Laing „előadásában”: ez pedig nem más, mint egy skót blended malt, a Rock Island 14 éves változatban. Ebben a palackozásban fellehetők a Jura, az Arran italai, valamint egy csipetnyi „Islay” is. A minimum 14 évig érlelt párlatokat nem hűtve szűrve, színezék nélkül, kis adagokban palackozzák. Ha tengeri hangulatot akarsz érezni a poharadban, akkor próbáld ki ezt! Ajándékba vagy saját részre is kiváló választás.

Bache-Gabrielsen American Oak cognac (0,7L / 40%) 
Egy izgalmas palackozás. A több mint 100 éves Bache-Gabrielsen cég első olyan kiadása, amely új amerikai (Tennessee) tölgyfahordókban is érlelődik (6 hónapot). Ezt az italt az egyedi érlelési módja teszi igazán különlegessé. Az amerikai hordókból nyert finom trópusi jegyek (kókuszdió és ananász) gyönyörűen keverednek a francia Limousin-hordók ízaromáival, mint a vaníliával, a kakaóval és a dióval. Egy kiváló ár/érték arányú prémium cognac .
 

Plantation Vintage 2010 Venezuela rum (0,7L / 52%) 
A Plantation rum "Under the Sea" sorozatának utolsó tétele! A rumot a Destilería Sofa lepárlóban párolták le oszlopos lepárlóberendezésen. Az érlelés nyolc évig 200 literes ex-bourbonhordókban zajlott, majd Európában még plusz négy évig a Ferrand cég saját hordóiban. Már az illata is elbűvölő: szerecsendió, méz, vanília, mandarin, kókusz és kávé. Ízében pedig a fűszeres és fás jelleg vegyül a mogyoró, a dohány, a mandula, a créme brulée és némi trópusi gyümölcsösség ízével. Hozzáadott cukrot és színezéket nem tartalmaz.

Canaima gin (0,7L / 47%) 
Amennyiben különleges gint keresel, úgy ne keress tovább… A Canaima éppen az. Ez a gin az amazóniai esőerdőkből származik, és olyan egzotikus gyümölcsöket is tartalmaz, amiket itthon szinte nem is ismernek (Acai pálma, Orinoco-paradicsom,Seje, Copoazú, stb.). Ennek is köszönhető fantasztikus ízkavalkádja, amelyben nem a borókáé a főszerep. A Canaima gint nevezhetjük fair trade-ginnek is, hiszen a gyártó cég nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a termelésben részt vevő őslakosok is részesedjenek a kereskedelemből származó haszonból.
https://www.whiskynet.hu/gin-canaima-07-l-47