Blog

5 ital, amelyik magától „leugrik” a polcról

Vannak olyan italok, amelyről sugárzik a magabiztosság, a minőség és az elegancia. Most összeszedtünk 5 olyan italt, ami csak úgy „leugrik” a polcról, és ráadásul nagyon finomak is.

 

 

Teeling Blackpitts Peated Single Malt (0,7l, 46%)

Kedvezményesen elérhető 2022. augusztus 30-ig.

Az ír Teeling Distillery egy különleges palackozással rukkolt elő az idén: ez a főzde első saját lepárlású tőzegelt, korjelölés nélküli single maltja. Szintén háromszoros lepárlású, és egyharmad részben bourbonhordós és kétharmad részben sauternes hordós érlelésekből áll. Nagyon szerethető ír whiskey.

 

Kingsbarns Dream to Dram (0,7l, 46%)

Ez az ital visszafogottan elegáns és sejtelmes. A Wemyss család tulajdonában lévő Kingsbarns whiskyje lehengerlően pazar. E palackozás neve: a Dream to Dram telitalálat a marketingesek részéről. Illatában rögtön felfedezhetjük a friss, lowlandi karaktert; a játékos gyümölcsösséget és a kellemes növényi illatokat. Megkóstolva sem okoz csalódást, nagyon könnyen itatja magát, egy baja van csupán, hamar elfogy…

 

Templeton Rye 4 éves NEW EDITION (0,7l, 40%)

A Templeton Rye új külcsínnel jelent meg az elmúlt évben, ami határozottan jót tett a márkának. Kiváló rozswhiskey, amit az amerikai Iowa állam Templeton nevű településén készítenek meglehetősen nagy műgonddal. Nem véletlen, hogy magas minősége miatt amerikai államaiban igen keresett. Különleges, rozsos, fűszeres aromája sokakat meghódít.

 

No.3 London Dry gin (0,7 l, 46%)

Klasszikus stílusú gin egy nagy múltú kereskedőtársaság gondozásában. Elképesztő, hogy négyszer  is választották a világ legjobb ginjének. Nem véletlen, hogy aNo. 3 gin sok szakértő szerint is az egyik legkiválóbb London Dry-típusú gin a piacon, amely magában fogyasztva is kiváló élvezeti élményt nyújt. A ginhez felhasznált szeszt a holland Schiedamban, egy több mint 300 éve működő, családi lepárlóban desztillálják. A minőséget és az ital hagyományait tovább hangsúlyozza a klasszikus vonalvezetésű, magabiztosságot sugárzó halványzöld színű palack.

 

Canerock rum (0,7l, 40%)

Jamaicai rumokból alkották meg ezt a kiváló fűszeres rumot: összetevői 3 év érlelést kaptak, továbbá 5-10 évig érlelt rumokkal „turbózták fel”, adtak neki még intenzívebb karaktert, majd a teljes házasítás közel 15%-a Pedro Ximenez sherryhordós utóérlelést kapott. Ami a fűszerezést illeti, madagaszkári vanília, karibi kókusz és jamaicai fűszerek, többek között gyömbér került a rumhoz. Illata igen gazdag és komplex, ízében visszaköszönnek a különböző lágy fűszeres rétegek. A palackon látható teknősbéka uszadékfából faragott.