Blog

5 csillagos vélemények italainkról – Ti írtátok őket…

Az ünnepek közeledtével egyre többen szemezgettek prémium italainkkal.

Szerencsére többen közületek nem is rejtik véka alá a véleményüket, így segítve mások orientációját az óriási választékban. 5 csillagos vélemények tőletek.

 


Waterford The Cuvée (0,7L / 50%)
Nagyon tetszik! Le a kalappal egy ilyen fiatal párlattól! Tuti a hordójáték, engem megvett az átláthatóság és az amit szeretne a lepárló elénk tárni! Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy majd az idősebb társai mit fognak mutatni!... (Benjamin)

 


Benriach 10 éves Smoky Ten (0,7l, 46%)
Ajándékba kaptam. A füstössége pont jó, én a nagyon füstös whiskyket szeretem és ez pont teli találat. Érezni a gyümölcsösséget a füstöt. Black label után ez lett a kedvencem. Sok más lepárló italát kóstoltam de ez nekem mindent visz. Kötelező!!! (Gyuri)

 


Cotswolds Peated Cask Single Malt (0,7L / 60,2%)
Aszús, erősen gyümölcsös illatú, füst sehol. Bezzeg az ízében! Brutálisan jó! Már a nem füstös malt-juk is nagyszerű volt, de ez...A füst csodásan harmonizál a gyümölcsös, fűszeres jegyekkel., ami a lecsengésben is sokáig a szádban marad... (Tibor)

Koval Millet (0,5L / 40%)
Édes, lágy, kerek, semmi tolakodás. A letisztult csomagoláshoz illő íz. Ezutàn ki kell oróbálnom a gyártó többi italát is. (Gábor)

 

Williamson (Laphroaig) 2013 9 éves Cárn Mór Strictly Limited bottled for WhiskyNet (0,7L / 47,5%)
A füst és a az édes ízek páratlan kombinációja egy csipet jódos fűszerességgel. Könnyedén simul és lassan, de hosszan adagolja a füstöt. Abszolút megéri. (Levente)

Old Perth Original (0,7L / 46%)
Finom gyümölcsös, ennek ellenére igen erőteljes ital. (Kristóf)

Loch Lomond 150th Open Special Edition (0,7l, 46%)
Illat: Gyümölcsös; alma, körte, ribizli. Aztán vanília jön édes tőzeggel, és az égett gumijegy, amit mindig kapok a Loch Lomondban. 
Íz: Egészen édes, majd azonnal fűszeres és tőzeges. Piros bogyós gyümölcsök, citromhéj, karamell. Csipetnyi vanília. (Z. Lakó)


Penderyn Myth (0,7L / 41%)
Nagyon jó! (Béla)

Arran Gold malátawhisky krémlikőr (0,7L / 17%)
Nagyon finom desszert ital, kávéba is tökéletes! (Péter)

 

Scallywag 10 éves (0,7L / 46%)
Illat: Narancs, málna. Méz pörkölt kávéval és szilvával. Sárgabarack vaníliával. Íz: Csokitorta és áfonya. Málnás muffin vaníliaszósszal. Baracklekvárral töltött palacsinta juharsziruppal a leöntve. Lecsengése kellemes. (Z. Lakó)