Blog | Cognac

5 prémium cognac elérhető áron

A cognac a franciák egyik legrégebbi nemzeti itala, amelyet évszázadok óta készítenek az országban. És egyáltalán nem mindegy, hogy melyik régióból származik az italhoz felhasznált nyersanyag…

 

Cognacot fogyasztani egy különleges életérzés, jó konyakot fogyasztani, pedig egy nagyon különleges életérzés.
Erősen kezdjük a sort, egy exkluzív kiadással…

 


Ferrand cognac 2013 Tokaji Cask finish (0,7L / 50,8%)

A WhiskyNet történetének első single cask cognac palackozása, Tokaji hordóban finiselve. Tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra ez az exkluzív palackozás.
Cognac legjobb termőterületeiről, a Grand Champagne régióból származó Premier Cru alapanyag, a Ferrand cognacház szakértelme jellemzi a Ferrand single cask palackozásokat. Nincs ez másképp a WhiskyNet számára palackozott, egyetlen hordónyi cognacnál sem, amely 2013-ban került lepárlásra, Tokaji hordóban finiselték és hordóerősségen palackozták. A palackon látható címke is egyedi: az azon látható fotót mi választottuk ki a Ferrand családi fotóarchívumából, így semelyik másik palackozáson nem lehet vele találkozni. Csupán 126 palack készült belőle!

Ferrand Reserve cognac (0,7L / 42,3%)

Ez a palackozás is a Ferrand-házból került ki. Csodálatos, aranysárga színű. Illatában a vanília, a szárított rózsa, a baracklekvár kombinálódik a dióval, a fahéjjal és az édesgyökérrel. Testes, gazdag konyak, nagyszerű komplexitással és egyensúllyal.

 

ABK6 VSOP Premium cognac (0,7L / 40%) 
 

A provokatív, egyedi csomagolás egy 15 éves, ámbraszínű blendet rejt, amelyet elsőre gyümölcsös és fás illatjegyek jellemeznek, majd a briós, a vanília, az alma és a fahéj aromái tárulnak fel. A Domaine de Chez Maillard több mint 200 éve foglalkozik konyakkészítéssel. A környéket, ahol ez a birtok elhelyezkedik, régebben „Champagne de Blanzac”-nak nevezték, utalva ezzel a Champagne-területekéhez hasonló meszes talajra, amely kiválóan alkalmas konyakkészítéshez való borok termelésére.  A birtok generációkon keresztül a Leyrat-család tulajdonában volt. A 90-es évek közepén a birtokot Francis Abécassis vásárolta meg, aki az új generációs konyakkészítő üzletemberek közé tartozik. Jelenleg több mint 250 hektár területtel rendelkezik a konyakrégióban, valamint 3 millió palacknyi konyakkészlettel, amelynek átlagos érlelési ideje 15 év. A cég legegyedibb termékcsoportja az ABK6 (kiejtés: é-bí-kéj-szix), amelynek neve a tulajdonoséból (Abécassis = ABK6) származik. Az ABK6 konyakok  ún. egybirtokos (single estate) konyakok: a cég tartja kezében a teljes gyártási folyamatot a szőlőtermesztéstől a lepárláson át az érlelésig, a keverésig és a palackozásig.  Az ABK6 számos nemzetközi versenyen ért már el sikereket gazdag ízével és aromájával. Kóstold meg Te is!
Elnyert díjai közül néhány: Saveurs Poitou-Charentes, 2007: aranyérem. Concours GÉnéral Agricole, Párizs 2006: aranyérem. China Wine & Spirits Competition, 2006: aranyérem.

Bache-Gabrielsen XO Fine Champagne cognac díszdobozban (0,7L / 40%) 

Ez az XO a Grande Champagne (65%) és a Petite Champagne (35%) régiók konyakjainak keveréke. Nagyjából 15 évet pihent a viaszpecséttel zárt hordókban. Sötétarany színű. Elegánsan összetett, gazdag aromavilág jellemzi, fűszerek, szárított gyümölcsök, virágok és egy csipetnyi citrus. Karakteres ital. A Bache-Gabrielsen konyakházat a norvég Thomas Bache-Gabrielsen alapította 1905-ben. A cég azóta apáról fiúra száll, napjainkban az alapító dédunokája, Hervé Bache-Gabrielsen kezében van. A WhiskyNet portfóliójában több palack is megtalálható tőlük.

 


Delamain Vesper XO cognac (0,7L / 40%) 

A Delamain neve szó szerint évszázadok óta ismerősen cseng a konyakszakmában. A kereskedő céget James Delamain alapította még 1759-ben, apósával, Jean-Isaac Ransonnal közösen, akinek révén a társaság a konyakgyártás kezdetéig visszavezethető gyökerekkel rendelkezik. A Delamain több generáció óta készíti a jobbnál jobb italait, amelyek a cég fennállása óta megszámlálhatatlan díjat nyertek a nagy nemzetközi versenyeken. A Delamain Vesper megalkotásakor felhasznált konyakokat tovább érlelik, mint a Pale & Dry esetében. Az egyes konyakok egymástól elkülönítve, 350 literes, limousini tölgyfából készült hordókban érlelődnek. Ezt a fázist a keverés, aztán pedig kétéves házasítás követi. A Delamain Vesper ezáltal nemesedik egy egészen telt, érett és kifinomult konyakká. Ízében kiválóan megmutatkoznak a telt, érett, kivételesen lágy, intenzív gyümölcsös jegyek.

A WhiskyNet kínálatában megtalálható cognacok