Blog | Gin

5 + 1 likőr, ami megédesíti a mindennapokat

A jó minőségű likőrök a reneszánszukat élik.  Változatosak, szépek, sokoldalúak és nagyon finomak.

Mit is nevezünk likőrnek?

Az alkoholos italok azon fajtája, amely égetett szeszből készül, változatos aromákkal ízesítik. Alkoholtartalma általában 15 – 17% között mozog. Ezt a típusú szeszt nem érlelik, csupán pihentetni szokták őket annak érdekében, hogy az ízek összeérjenek.
 

Hasznos infó:

Az Európai Unió szabályzatában szerepel, hogy a likőrnek minimum 100 gramm cukrot kell tartalmaznia literenként.

 

Az Edinburgh ginlikőrök színes tárháza:

Az Edinburgh Distillery nem meglepő módon Edinburgh városához kötődik. Az Edinburgh Gint immáron két helyen is gyártják a skót fővárosban. Az eredeti két kisméretű lepárlóüst a belvárosi Heads & Tales nevű ginbárban kapott helyet, pontosabban egy üveggel elválasztott szűk helyiségben. Itt készítik a gint kis mennyiségben, látványkonyha szerűen a vendégek szeme láttára. 2016-ban ugyanakkor megnyitották a már nagyobb mennyiség előállítására is alkalmas főzdéjüket néhány kilométerre a bártól, Edinburgh Leith nevű kerületében. Az Edinburgh Gin az első gingyártó, amely együttműködik a városi Heriot-Watt Egyetem, Brewing and Distilling tanszékével. Ezáltal a legmodernebb technikákkal tudnak kísérletezni, igazi úttörő tevékenységet folytatva.

A likőröket - változatosságuknak köszönhetően - előszeretettel használják koktélokba, longdrinkekbe.

 

Edinburgh Rhubarb & Ginger Gin Liqueur

Gyömbérrel és rebarbarával ízesített ginlikőr, amelynek alapja az Edinburgh Gin. Pikáns, jó egyensúlyban lévő ital, a gyömbér csípőssége nem szalad túl, természetes érzetet kelt a szájban. Kóstoláskor nem is érezni benne az alkoholt, épp ezért veszélyes, ha nem vigyázunk vele, könnyen "botrányba" fulladhat a könnyed likőrözés. Bátran ajánljuk édesszájúaknak, és hölgyek ajándékaként is nagy valószínűséggel célba talál.

 

Edinburgh Elderflower Gin Liqueur

Bodzával ízesített ginlikőr, amelynek alapja az Edinburgh Gin. Nagyon finom, kellemes ital, olyan mintha egy természetes, nagyon jól eltalált bodzaszörpöt innánk, gyakorlatilag nem is érezni benne az alkoholt, de persze épp ezért veszélyes is, ha nem vigyázunk vele. Bátran ajánljuk édesszájúaknak, és hölgyek ajándékaként is nagy valószínűséggel célba talál. 

 

Edinburgh Pomegranate&Rose Gin Liqueur

 

Gránátalmával és rózsával ízesített, ínycsiklandó, keleti hangulatú likőr. Illatában, ízében keverednek a virágosan édes, illetve a savanykás, piros gyümölcsös jegyek. Az illatos rózsa, valamint a lédús gránátalma és a citrusos aromák pazar összhatása leginkább a lokumra (szultánkenyér) emlékeztet. Ez a likőr pikánsan édes élt ad a koktélnak, a fizznek, illetve nagyszerűen passzol a citrusfélékhez. Proseccoval vagy egyéb száraz pezsgőborral, illetve klasszikus Martinivel is nagyszerű

 

 

Edinburgh Raspberry Gin Liqueur

Málnával ízesített ginlikőr, amelynek alapja az Edinburgh Gin. Nagyon finom, kellemes ital, olyan mintha egy természetes és nagyon jól eltalált málnaszörpöt innánk, gyakorlatilag nem is érezni benne az alkoholt, de persze épp ezért veszélyes is, ha nem vigyázunk vele.

 

 

Edinburgh Plum&Vanilla Gin Liqueur

A lédús szilvába madagaszkári vaníliát áztatnak, majd összeöntik a díjnyertes Edinburgh Ginnel, amely által egy pazar, bársonyos likőr születik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arran Gold malátawhisky krémlikőr

 

Illatában a puha tejkaramella csodálatosan keveredik a feketeribizke és a málna illatával. A World Whisky Awards Legjobb Whisky Likőrje 2007-ben!!!