Hírek

4 csábító brit típusú rum

A különböző régiók rumjai különböző aromajegyeket, stílusokat „hordoznak” magukban. Ismerd meg a brit típusú rumokat.

A brit típusú rumok sötétebb, testesebb, fűszeresebb tulajdonsággal bírnak, ahol a melasz jellegzetes aromája és a hosszú erjesztési idő nagyobb befolyással van az ital karakterére.

Ismerj meg 4 csábító brit típusú rumot:

 

Rum Mount Gay Black Barrel (0,7 l, 43%)

Ebben a határozott karakterrel, komplex aromával rendelkező rumban a fűszeres, gyümölcsös, bourbonhordós jegyek dominálnak. Allen Smith lepárlómester nagy gondossággal készítette el Mount Gay Black Barrelt, amely egy kis mennyiségben kiadott (small batch) kézműves rum. Most akcióban!

 

 

 

 

Rum Mount Gay Silver (0,7 l, 40%)

E barbadosi különlegesen zamatos rum, frissítő, puha és könnyed, amelyet még pikánsabbá varázsolnak a szolidan megbújó fűszeres jegyek. A Mount Gay Rum 1703-as sorozata arra utal, hogy a cég történetét 1703-ig tudták visszakövetni, így ez a rummárka büszkélkedhet a világon a legrégebbi múlttal, illetve történettel.

 

Rum Guyanan 15 éves BB&R (0,7 l, 46%)

Guyanán az 1650-es (!) években terjesztették el a britek a lepárlás művészetét – sikerrel. A Berry Brothers amellett, hogy az egyik legelismertebb független palackozó a whiskypiacon, válogatott, minőségi rumokat is kiad. Rumjaik igen komplexek, többrétegűek, amelyeket lassú kortyokban ildomos élvezni. Illatában tetten érhetők a gyümölcsös, mazsolás, aszalt gyümölcsös jegyek, de lágy vanília is belengi. Ízvilágában a tölgyes, gyümölcsös hatások érvényesülnek a kiegyensúlyozott édeskés jegyekkel.

 

Rum Regions - British West Indies XO (0,7 l, 43%)

A Rum Regions sorozat három tagjának köszönhetően nagyszerű betekintést kaphatunk a Karib-térség különböző rumstílusaiba. Ez a rum a brit stílus tipikus képviselője, amelyet a West Indies Rum & Cane Merchants szelektálta, palackozta és adta ki. A lepárlókat végigjárják, egyenként megkóstolják a hordók tartalmát, és az általuk legjobbnak ítélt hordókat vásárolják meg. (A West Indies rumok olyanok, mint a whiskyk esetében a független palackozók limitált különlegességei.) Nem hűtve szűrik és nem adnak hozzá színezéket. Gyönyörű, a régi holland rumos üvegeket replikázó palackban kapható. Most akcióban!