Blog | Francia párlat

4 cognac - 4 koktél

Az utóbbi időben kevés szó esett a konyakokról. Most ezt a hiányosságunkat pótoljuk: négy kiemelkedő konyak, négy különleges koktél. Kóstoljátok, szeressétek!

 

Bache-Gabrielsen American Oak cognac
Ez a kiadás a konyakház történetében az első, amely az érlelési időszak végén legalább hat hónapot tölt új amerikai (Tennessee) tölgyfahordókban. Gyártási metódusában hű marad az ősi módszerekhez, de egyedi érlelési módja innovatív. Az amerikai hordókból nyert finom trópusi jegyek (kókuszdió és ananász) gyönyörűen keverednek a francia Limousin-hordók íznyomaival, mint a vanília, a kakaó és a dió.

OLD FASHIONED helyett OAK FASHIONED

Összetevők:
5cl Bache-Gabrielsen American Oak cognac
1 dash Angostura Bitters
1 kockacukor 
kevés buborékos ásványvíz

Az Old Fashioned a történelem egyik legidősebb koktéljaként ismert. A Bache-Gabrielsen megalkotta saját változatát Oak Fashioned néven…. Hogy is néz ez ki? Az Old Fashioned koktélnál használt bourbon whiskey helyett American Oak konyakot használnak. Egy csodálatos koktél, amelyet az új amerikai tölgyfahordós érlelés tesz igazán különlegessé. 

Elkészítés:
Tegyük a cukrot és a bittert egy pohárba. Adjuk hozzá a vizet, és keverjük addig, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a konyakot és néhány jégkockát, majd óvatosan keverjük össze. Díszítsük narancshéjjal.
 


Ferrand 1840 cognac (0,7L / 45%) 
A Ferrand konyakház ezen kiadását a 19. századi francia koktélvilág ihlette, amikor is a koktélok aranykorukat élték. Elkészítéséhez a keverőmester (Alexendre Gabriel) barátja, David Wondrich segítségét kérte, aki a koktéltörténelem szakavatott ismerője. David elmondta, hogy az akkoriban használt konyak-alapanyagok jóval fiatalabbak, vibrálóbbak, aromákban gazdagabbak voltak, mint a napjainkban e célra használt VS konyakok. Így az 1840 konyak a must, a méz és a fűszerek aromavilágát körbejáró, fiatalos ital lett, amely kiválóan alkalmas koktélok készítéséhez.


Skorpion
Ez a klasszikus tiki elképesztő ízekkel rendelkezik, és ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető.
Összetevők: 
40ml Plantation Original Dark rum
20ml Ferrand 1840 cognac
30ml narancslé
20ml citromlé
15ml Orgeat szirup (alkoholmentes mandulaszirup)

Elkészítés: Az összetevőket öntsük egy shakerbe (vagy befőttesüvegbe), keverjük össze, és már kínálhatjuk is. Díszíthetjük narancsszelettel és mentalevéllel vagy rozmaringgal
 


ABK6 VS Premium cognac (0,7L / 40%) 
"Az én konyakjaim azoknak készülnek, akik a gazdag és egyértelmű élményeket keresik. Erőteljes aromák, friss illatok, komplex ízek: az én konyakjaim azoknak készülnek, akik a gazdag és egyértelmű élményeket keresik, ahol megtalálják a szőlőskertjeink lankáit érő napsütést és a déli szeleket.” (Francis Abécassis)

ABK6 VSOP cognac díszdobozban 2 pohárral (0,7L / 40%)
A nagy múltú Domaine Francis Abécassis konyakház négyféle, egyaránt magas minőségű, de eltérő stílusú konyakot gyárt. Ez a többszörösen díjnyertes ABK6 VSOP nemcsak önmagában nyújt kiváló élvezeti értéket, hanem koktélok formájában is.
 

Jack Frost koktél
Bármelyik fent említett ABK6 konyakkal elkészíthető

Összetevők:
30 ml ABK6 cognac 
20 ml kék curaçao 
30 ml ananászlé 
30 ml kókuszkrém 
10 ml cukorszirup 
jég

Elkészítés
Tedd az összetevőket jégre , rázzd össze, és már szervírozhatod is.
 

Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)
Ennek a Ferrand konyaknak a megalkotásakor Alexendre Gabriel keverőmester kifejezetten a ritka és kevésbé ismert szőlőfajtákra összpontosított. Legizgalmasabb összetevője a különleges „Colombard” szőlő, ami virágos (írisz és liliom) és gyümölcsös (alma, körte, barack, aszalt szilva) aromákat is hordoz. Ez adja a borostyán névre keresztelt konyak fő jellegzetességeit.
Egyedülálló íztulajdonságai tökéletesek a Sidecar koktélhoz.

Sazerac koktél
Összetevők:
10 ml abszint
20 ml cognac (Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)
20 ml rozswhiskey
20 ml bourbon whiskey
10 ml cukornádszirup
1 adag Angostura 

Elkészítés:
A jéggel töltött poharunkat kiöblítjük abszinttal, majd kiöntjük. A többi összetevőt áttöltve keverjük jéggel, majd a poharunkba szűrjük.
 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.