Hírek

3+1 díjnyertes párlat 2018-ból

Számos nemzetközi megmérettetés létezik szerte a világban, ahol a gyártók és forgalmazók whiskyjei versengenek egymással a legnívósabb elismerésekért. A WhiskyNet által forgalmazott termékek közül sok párlat nyert díjat az idén. Most górcső alá veszünk kö

Benromach –World Whiskies Awards

A Benromach Distillery a 2018-as World Whiskies Awards-on elért sikertörténetével tovább bővítette díjainak tekintélyes gyűjteményét. A Benormach 15 éves egyedülálló malátawhiskyje győzedelmeskedett a nemzetközi megmérettetésen, míg a lepárló „zászlóshajója”, a Benromach 10 éves a Speyside 12 év alatti kategóriában hódította el az aranyérmet.
A World Whiskies Awards a világ egyik legrangosabb szakmai elismerése, amelyet 11 éve ítélnek oda a legmagasabb minőséget elért gyártók termékeinek.

A Benromach lepárló menedzsere, Keith Cruickshank a következőket említette a díjátadó után: "Nagyon örülünk a World Whiskies Awards-on elért sikereinknek. Büszkék vagyunk arra, hogy egyedi kézműves maltjainkkal a whiskyrajongók is lehetőséget kapnak arra, hogy felfedezzék a Speyside eme különleges ízvilágát.”

 

 

Scallywag 13 éves  - San Francisco World Spirits Competition - Gold

Az idei San Francisco World Spirits Competition aranyérmese. A Scallywag alap és hordóerősségű verziója után ez az első, korjelölésű Scally-malt, amely szintén egy kifejezetten sherrys whisky, és minimum 13 évet töltött a spanyol boroshordókban. Természetesen ez is limitált kiadás.

A Scallywag egy Speyside blended malt, amely többek között olyan kiváló single maltokból lett megalkotva, mint a Mortlach (a világ egyik legkomplexebb itala), a Glenrothes (a keverőmesterek kedvence) és a Macallan (a világ egyik legnépszerűbb maltja). Egy kedvesen pajkos, monoklis Foxi néz ránk vissza az üvegről. Érdemes vele szemezni..

 

 

 

Rum Chairman's Reserve The Forgotten Casks - World Spirits Awards

Szokatlan és különleges karakterű, limitált példányszámú rum a gyönyörű St. Lucia szigetről. A The Forgotten Casks több más társával egyetemben (Chairman's Reserve Spiced, Admiral Rodney) aranyérmet nyert a rumkategóriában. A lepárló maga pedig World Class Distillery minősítést kapott.

A rum sztorija:

2007. május 2-án tűz ütött ki a St. Lucia lepárlóban, amely elpusztította az irodát és a keverő helyiséget. Szerencsére a lepárló maga megmenekült, de nagyon nehéz volt megfelelő helyet találni a hordóknak. A tűzesetet követően a pincemester, Mr. Cyril Mangal kénytelen volt a legszokatlanabb helyeken elhelyezni az egyes hordókat. A biztonságba helyezés annyira jól sikerült, hogy néhány hordóról el is felejtkeztek. Így az eredetileg sima Chairman’s Reserve-nek szánt hordók igen korossá váltak. Olyannyira, hogy amikor a közelmúltban felfedezték őket, a lepárló szakemberei úgy döntöttek, hogy különkiadást készítenek ebből a csodálatosan összetett rumból, The Forgotten Casks, vagyis elveszett hordók néven.