Blog | Whisky

3 tuti tipp whiskyfogyasztóknak

Jég dupla whiskyvel? Szerinted jó ötlet? Íme, néhány tipp, ha igazi hozzáértő módjára szeretnéd inni a whiskyt!

A whisky karakteres, elegáns, időtálló ital, és talán a legtöbben nem is sejtjük, hogyan érdemes valójában fogyasztani. Fogadd meg a következő tanácsokat, és így idd a whiskyt.

Tárolás, hőmérséklet

Nemcsak a fogyasztásra érdemes odafigyelned, hanem első lépésként a tárolásra is a whisky minőségének megóvása érdekében. A whiskyt mindenképpen üvegből készült, kifejezetten a whisky tárolására alkalmas palackban tartsd: ezek az üvegek rendszerint a pálinkásüvegnél nagyobb és szélesebb üvegek. Az italt klasszikus whiskys pohárból fogyaszd 18-21 fokon, azaz szobahőmérsékleten, ugyanis így jobban kiadja az aromáját.


 

Felejtsd el a jeget!

Jeget tennél a whiskys poharadba? Ha igazi ízélményre vágysz, még véletlen se idd a whiskyt jéggel! Ugyan jól néz ki, de a jég nem való a whiskyhez, ugyanis a hideg megbénítja az ízlelőbimbóidat, amelyekkel érezhetnéd az ital zamatát, ráadásul a kezeletlen csapvízből készült jégkocka mellékíze is elronthatja a whisky ízét. A szakértők nem javasolják a jég használatát.

 

Idd vízzel!

Ha nem vagy nagy whiskyszakértő, akkor elsőre meglephet, ha azt hallod, hígítsd vízzel a whiskyt. Az igazi whiskyszakértők márpedig azt tanácsolják, hogy nemcsak tisztán, hanem egy kevés szénsavmentes, vagy desztillált vízzel is kortyolhatod ezt az italt. Ez persze nem azt jelenti, hogy belezúdítasz egy pohár vizet, csupán néhány csepp is elegendő lehet. Az ok egyszerű: a whiskyhez vizet adva jobban kijönnek az aromák, azt szokták mondani, hogy „kinyílik" az ital.

 

skót whisky

ír whiskey

amerikai whiskey

japán whisky

AKCIÓS KÍNÁLATUNKBAN változatos ízeket találsz!