Skót whisky | Blog

3 robosztus ital kompromisszumok nélkül - Black Bull

A Black Bullt nem lehet nem észrevenni, megjelenése, karaktere, dominanciája meghatározó. 2023 júniusában több tétel is akciósan elérhető.

A Duncan Taylor független palackozó Black Bull whiskymárkája immáron 70 éves múltra tekint vissza. Szigorúan válogatott, csak a legjobb minőséget nyújtó single malt, illetve single grain whiskykből keverik ki az italokat. 

A Black Bull a legmagasabban jegyzett kevert whiskyk közé tartozik, és az a tény is bizonyítja ezt, hogy van a kiadások között olyan tétel is, amelyik a World Whiskies Awards megmérettetésen a legjobb blend whisky címet kapta – nem véletlenül…

a kép csak illusztráció


A Black Bull Kyloe-t (káj-ló) whiskyt pedig a szívós felföldi marhafajta, a Kyloe ihlette, amely képes elviselni a zord és szélfútta felföldi és szigeteki körülményeket is. Ez a karakter megmutatkozik az italban is: robosztus, határozott, erőteljes.

Black Bull 12 éves (0,7L / 50%)
2023 júniusában Akcióban
Ebben, a minimum 12 évig érlelt italokból megalkotott keverékben fele-fele arányban található single malt, illetve single grain whisky. Jól áll neki ez az arány, meg is kapta korábban a World Whiskies Awards-on a legjobb blend whisky címet. Illata robosztus, aromákban gazdag, íze komplex ugyanakkor lekerekedett, malátás, vajkaramellás, vaníliás. Lecsengésben is az erőteljes gyümölcsös vonalat képviseli. Egy nagyon szerethető blend.

Black Bull Kyloe (0,7L / 50%)
2023 júniusában Akcióban
Egy valóban tiszta és élénk, egészen gazdag blend, amely extrém módon itatja magát, nem lehet betelni vele.
A Black Bull Kyloe kiváló törzskönyvvel rendelkezik, hisz felmenői között számos díjnyertes Black Bull található. A többi kiadáshoz hasonlóan, magas malátawhisky-tartalommal rendelkezik, 50 fokon, hűtés nélkül szűrt whisky.

Black Bull 18 éves (0,7L / 50%) 
2023 júniusában Akcióban
Ez a limitált whisky a 18-as szám bűvkörében jelent meg. Hogyan is?  Ez a blended skót whisky a híres Black Bullt és a legendás golfozót, Sir Nick Faldót hozza össze, hogy palackba zárják a két legenda 18-as történetét. Sir Nick Faldo számára a 18-as szám jelentette a legfontosabb mérföldköveket profi golfozói karrierjében: 18 évesen lett profi. Egymás után 18 gólt szerzett, és megszerezte első nagy címét az 1987-es British Openen. 18 alatti pontszámot szerzett, hogy megnyerje a 4. szakágát 1990-ben. A Duncan Taylor független palackozó égisze alatt kiadott whisky csakúgy, mint hajdanán, ma is magas arányban tartalmaz Speyside és Highland whiskyrégiókból származó, csak a legjobb minőséget nyújtó single malt, illetve single grain whiskyket, 50-50 %-os arányban. A házasítást követően 50 fokon palackozzák. Meghatározó karakterű whisky, amelyet a minél intenzívebb ízhatás érdekében nem hűtve szűrnek le. Ritka az ilyen gondos készítés a kevert whiskyk világában.