3 indok, miért legyen mindig Arran whisky a bárszekrényedben

Reméljük, az ünnepek alatt ízletes italokat kóstoltatok és esetleg új ízvilágokat, újszerű palackozásokat is felfedeztetek. Az Arran lepárlóval nyitjuk az évet, de természetesen más párlatokat is megismerhettek januári kedvezményes kínálatunkban.

Ahogy már megszokhattátok, minden évben az Arran lepárlóval kezdjük az évet, ugyanis Robert Burns, a híres költő 1759. január 25-én született: ő pedig ezer szálon kapcsolódik az Arranhoz, vagy fordítva: az Arran whisky a költőhöz. A lényeg egy és ugyanaz, az év első téli hónapjában felmelegítjük a szellemet Robert Burns verssorával, a lelket és a szíveket pedig Arran whiskykkel.
Burns a whiskyhez kapcsolódó legtöbbet idézett verssora a következő: „Freedom and whisky gang thegither.” (Szabadság és whisky együtt jár) a The Author’s Earnest Cry and Prayer c. versében (1786) található.

Érdekesség, hogy az Arran 2020-ban ünnepelte negyedévszázados fennállását, ezért is dobta piacra a lepárló élete legidősebb palackozását, egy Arran 25 éves single malt whiskyt.

3 indok, miért legyen mindig Arran whisky a bárszekrényedben:

Az Arran whiskyk a világ számos országát meghódították, egyre népszerűbbek minden kontinensen, köszönhető ez kiváló ár/érték arányuknak.

Behízelgő, nagyon szerethető aromával bírnak, így könnyen fogyasztható italok, aki megkóstolja, utána mindig akar magának legalább egyet…

A cég fennállásának negyed évszázada alatt több nemzetközi szakmai díjat is szerzett, így joggal vívta ki magának a világ whiskypiacán a szakmai elismerést. Díjnyertes és megújult palackozásai igazi rangot jelentenek a whiskyk világában. Jó ilyen italokkal közelebbről is megismerkedni.

Az Arran Robert Burns Malt főleg a kezdő whiskyseknek, az Arran Explorers' Series - Kildonan and Pladda Island (0,7l, 50,4%), valamint az Arran 21 éves (0,7 l, 46%) pedig az ínyenceknek hozhat meghatározó élményt.