Blog

3 aranyérmet nyert a japán Mars whisky

A híres San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) megmérettetésen a Mars whisky három aranyérmet nyert. Ismerjük meg közelebbről a Marsot.

A San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) a világ egyik legrégebb óta megszervezett szakmai versenye. (Erről itt írtunk bővebben)  A zsűritagok mindegyike kiváló szakember, az itt kiosztott díjakat pedig az egész világon mindenhol elismerik, hiszen a világ legrangosabb elismerései között tartják nyilván őket.

Büszkén adjuk hírül, hogy régi partnerünk, a MARS Whisky dupla aranyérmet nyert a Tsunuki Edition 2022 kiadással, valamint két aranyérmet gyűjtött még be: egyiket a Komagatake Edition 2022 limitált kiadásáért, a másikat a The Y.A #1-ért.

MARS Tsunuki Edition 2022 (50%, 70cl)
Double Gold Medal
A Tsunuki Distillery első és második évében desztillált italt használták fel ehhez a palackozáshoz, és készítettek belőle mesterművet, főként első és második töltésű bourbonhordók felhasználásával. Így egy mély és energikus ital született

Tsunuki whiskyk a WhiskyNet kínálatában

 


MARS Komagatake Shinshu Aging 2022 (50%, 70cl) 
Gold medal

A Komagatake Shinshu aging "2022 Edition" a single malt termékük tipikus példája egy kiváló japán single maltnak, amely főként bourbonhordós érleés, némi sherryhordós és portóis finiseléssel. Elegáns, gazdag és „olajos” whisky.

Komagatake Shinshu whiskyk a WhiskyNet kínálatában 

MARS The Y.A. #1 (52%, 70cl)
Gold Medal
A "MARS The Y.A." egy vadonatúj japán whisky, amely azért készült, hogy megmutassa, milyen elképesztő a Yakushima szigetén, forró és trópusi éghajlaton, magas páratartalommal érlelt whisky.
Az 1. kiadás egy blended malt japán whisky, amely a "Komagatake (Mars Shinshu lepárló)" és a "Tsunuki (Mars Tsunuki lepárló)" főleg bourbonhordókban érlelt single maltjait tartalmazza.

MARS whiskyk a WhiskyNet kínálatában

Több mint 100 év tapasztalat
A Hombo Shuzo cég több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a lepárlás és az italkészítés a boroktól a whiskykig. A Mars két lepárlóüzemmel rendelkezik: a Shinshu Distillery 800 méteres magasságban, a japán hegyek szívében helyezkedik el, és a Tsunuki lepárló, amely a kézműves italairól híres, továbbá rendelkeznek egy érlelőpincével is Yakushima szigetén.
A három érlelőhely lehetőséget adott a Marsnak arra, hogy az évek során kísérletezzen, hogy a különböző éghajlaton hogyan zajlik a whiskyk érlelése.
 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.