Hírek

2023. március 1: Elindult Adományprogramunk következő ciklusa

Tovább folytatódik Adományprogramunk új szervezetekkel. Segíts Te is, ha megteheted! Értékes palackozásokat is nyerhetsz.

A WhiskyNet Adományprogramjának most futó ciklusában a következő három szervezetet tudjátok támogatni

1 Ments Életet Közhasznú Alapítvány
2 Autistic Art Alapítvány
3 Hősök Tere Alapítvány

(A szervezetekről alább részletesen is olvashatsz)
Így tudsz adományozni

Ha rendelési folyamatod végén úgy érzed, hogy kicsit te is hozzájárulnál, hogy jobb legyen a Világ, válaszd ki az általad támogatni kívánt alapítványt, majd a támogatás metódusát, ami a következő lehet:
1.     A fizetendő összeg felkerekítése
2.     Egyedi adományösszeg megadása
Az adomány a WhiskyNet számlájára érkezik, az alapítványnak vagy egyesületnek nevesítve, ahonnan mi negyedévente utaljuk tovább egy összegben a beérkezett támogatásokat. A támogató személy minden egyes adományáról a termék számlájától független pénzügyi bizonylatot kap.
A beérkezett adományok mértékéről időről időre nektek is hírt adunk felületeinken.


ADOMÁNYODDAL NYERHETSZ IS!
Hogy mi is kicsit ösztönözzük az adományozó kedvet, minden ciklus végén felajánlunk 1-1 érdekesebb, limitált palackozást a legtöbbet (legnagyobb összeget) adományozónak mindhárom szervezet tekintetében külön-külön is.

A következő időszakra (2023. március 1 – 2023. augusztus 31) a WhiskyNet a következő exkluzív nyereményeket ajánlja fel:


A három kategória legtöbbet adományozójának: 
 


1-1 palack Teeling 13 éves Cask Finish Patricius Tokaj (2008 Sherry Hogshead) (0,7L / 57,3%) 
 

És a következő három whiskyt sorsoljuk ki:


Tomatin 18 éves (0,7 l, 46%)
 

Arran 18 éves (0,7 l, 46%)
 

Glengoyne 15 éves (0,7L / 43%) 

Alapítványonkénti nyeremények:
Minél többet és többször adományozol, annál nagyobb esélyed lehet az általunk felajánlott díj elnyerésére, hiszen a sorsoláson való részvétel mértéke (gyakoriság és összeg alapján) adományoddal lesz egyenesen arányos.

 

A HÁROM SZERVEZET BEMUTATKOZÁSA

Ments Életet Közhasznú Alapítvány

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány egy olyan szervezet, amely súlyos betegségben szenvedő gyerekeknek és családjuknak segít.  Ezeknél a gyerekeknél hosszadalmas és fájdalmas kezelések váltakoznak elviselhetőbb időszakokkal; az óvodába-iskolába járásnak vége. A „Váltsd valóra te is egy beteg gyerek álmát!” kampányukkal azt üzenik kis hőseiknek (és családjaiknak), hogy nincsenek egyedül. Az alapítvány munkatársai arra kérik őket, álmodjanak – úgy, ahogy csak a gyerekek tudnak. Kérjenek valami nagyot, lehetetlent – a világtól. Mert ez a világ igenis jó; szeret és ad, csodálatos tud lenni, csak hinni kell benne. Tapasztalataik szerint az álomteljesülés – és annak tudata, hogy ezért ismeretlen emberek fogtak össze – csodálatos erőforrás a gyerekek és családjaik számára: megnöveli a reményt, a gyógyulás esélyét. Kampányuk közösségi oldalán és honlapján publikálják a gyerekek történeteit, keresik az ún. „álomvarázslót”. Közel 700 álmot valósítottak meg eddig, és sokakat tettek érzékenyebbé. Másik kezdeményezésük az „Álomiskola” , amelynek célkitűzése a gyerekek reintegrálása –  hónapokig, évekig tartó kezelés után –  az iskolai és a mindennapi életbe. Személyiségfejlesztő tréninget, nyelvtanfolyamot, sportolási lehetőségeket biztosítanak a gyermekek számára. Családjuk körében nyaraltatják őket. Az alapítvány elindította a "Mesél a színház" nevű projektjét is, ahol művészek mondtak el egy-egy mesét, amiről videófelvételt is készítettek. 2023-ban pedig elindították az "Álomkommandó" elnevezésű programjukat, amellyel nemcsak a beteg gyermekeknek, hanem a rendkívül nehéz helyzetben élő családjaiknak is próbálnak segítő kezet nyújtani. A leginkább rászorulóknak havi rendszerességgel küldenek tartós élelmiszereket, és sok esetben segítik a rezsi kifizetését is.  Programjaikkal több mint ezer gyereknek tudtak már valamilyen formában segíteni.
Facebook oldal
Youtube-csatorna

 

Autistic Art Alapítvány


Az Autistic Art Alapítvány 2006 óta segíti az autizmussal élőket, számukra emberi léthez méltó életet teremt és hangsúlyozza társadalmi integrációjukat. Teszi ezt tizenegy – az érintett fiatalok számára létrehozott, civil fenntartású – lakóotthon támogatásával, azok működéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek pénzügyi igényeinek biztosításával. 2010-ben terápiás céllal indult el rajzfoglalkozás egy lakóotthonban, mely azóta már hét másik intézményben is sikerrel működik. Céljuk, hogy a társadalmunk mind elfogadóbbá váljon az autizmussal élő társaink iránt.

Az alábbi videók jól tükrözik a szervezet misszióját: 

Mégis mi a normális?! - Lengyel Tamás & Autistic Art Alapítvány

Mégis mi a normális?! - Gryllus Dorka & Autistic Art


Hősök Tere Alapítvány


A Hősök Tere Alapítvány missziója, hogy az emberek merjenek kiállni és tenni másokért a mindennapokban, hogy társadalmi norma legyen az együttérzés és az összefogás. Pedagógusoknak, diáknak, szülőknek tartanak élményalapú programokat, ahol többek között azt tanítják, hogy hogyan hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet, azaz hogyan váljunk hétköznapi hősökké. Bízunk benne, hogy minél több vásárlónkat meg fogja szólítani Adományprogramunk ezen ciklusa is, és együtt tehetünk egy jobb Világért!

Köszönjük!

A WhiskyNet csapata