Hírek

2019 legnépszerűbb italai és a WhiskyNet ajánlásai

Összeszedtük az idei év népszerű palackozásait, amelyek kiválóak lehetnek akár ajándékba, akár az ünnepi asztalra. És most fény derül néhányunk személyes kedvencére is…

Az alábbi palackozások kétség kívül vitték a prímet 2019-ben:  ezek az italok nemcsak debütáltak az idei évben, hanem exkluzívak és finomak is.

 

Gin Canaima (0,7 l, 47%)

Benromach Vintage 2009 Cask Strength Batch 1. (0,7l 58,8%)

Glendronach Port Wood (0,7 l, 46%)

Clynelish 23 éves That Boutique-y (0,5 l, 47,2%)

Kilchoman 9 éves 2010 Vintage (0,7 l, 48%)

Fettercairn 2009, 10 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7 l, 47,5%)

Glenallachie 10 éves Cask Strength Batch 2. (0,7 l, 54,8%)

Arran Sherry Cask - The Bodega (0,7 l, 55,8%)

Arran 10 éves NEW EDITION (0,7 l, 46%)

Arran 18 éves NEW EDITION (0,7 l, 46%)

 

Most megtudhatod, mely palackozások a whiskynetes kollégák kedvencei

Glenfarclas 10 éves (0,7 l, 40%)

Niki vagyok, 4 éve dolgozom a Whiskynetnél mint beszerző és büszke Brand Managere a Glenfarclas márkának. A mostani választottam a Core Range sorozat egy fiatalabb, korához képest mégis érettebb darabja, a 10 éves. A válogatott sherryhordó kellemes aromai átjárjak ezt a selymesen lágy és melengető italt. A sárgás színe a szemeket, a vaníliás illata az orrunkat, a könnyed gyümölcsös íze pedig a nyelvünket örvendezteti meg. Harmónia egyetlen kortyban, ez a Glenfarclas! (Niki - beszerzés)

 

 

 

 

 

 

Kilkerran 8 éves Cask Strength (0,7 l, 56,5%)

Elképesztő a sokszínűsége ennek a whiskynek. Hidegebb estéken, amikor valami füstösre vágyom, ez a campbeltowni csoda számomra tökély. Nem olyan a füst érzete, mintha rám gyújtották volna a lakásom és épp menekülve harapnám az álló füstöt, hanem olyan, mint amikor a szoba ablakán beszállingózik a tábortűz illata. Az alkohol erőssége meg kellemesen krémessé varázsolja ezt az egészet. (Ricsi/Rico – GoodSpirit Bar)

Rum Plantation Panama Old Reserve 2004 (0,7 l, 42%)

Amikor nem igazán tudom, hogy milyen karakterű rumot kívánok, akkor ez a Jolly Jockerem. Éppen eléggé gyümölcsösen édeskés, de mégis szárazabb. Fűszeres, de mégis könnyed. (Ricsi/Rico – GoodSpirit Bar)

 

 

 

Lossit Classic Lost Distillery (0,7L 43%)

Ezt a whiskyt kellő ráhangoltság után bontottam fel, egy színházi est után, mert valami füstös, mélyebb ízekre vágytam. A Lost Distillery történet már önmagában is különleges: rég bezárt lepárlók italait „élesztik fel”. A Lossit 1817-ben nyitotta meg kapuit és 1867-ben zárták be. A Lossit Classic-ot 12-15 éves érlelésű whiskykből „blendelik” össze, s az az ízturbulencia, amely egy pohárka Lossitban fellelhető, csak komplex italokra jellemző.  Illata rögvest elcsábított a tőzegfüst és a gyümölcsösség játékos elegyével. Nagyon izgalmas! Kortyolgatás közben szépen átjött a szolid füstösség, de előzékenyen előre engedte az édes, csokis, fűszeres és gyümölcsös ízeket. Lehengerlő! Egyébként is szeretem a tőzeges whiskyket, a Lossitnál is kifejezettel előny ez a nem túl tolakodó „füstjel”.  (Zoli – marketing)

 

 

 

Rum Diplomático Ambassador (0,7 l, 47%)

Nekem a Diplomático Ambassador fogyasztása minden alkalommal örömet okoz. Megnyugtat és kikapcsol. Minden korty olyan, mintha egy mézédes "selyem" kerülne a számba. Elegáns, komplex, TÖKÉLETES. (Bánk - raktár)

 

 

 

 

 

 

Teeling Plantation rum cask finish

 Egyik nagy karácsonyi kedvencem. Hamisítatlan ír whiskey, karibi rumoshordóban finiselve. Kiváló minőség, fűszeres íz, édesen lágyuló lecsengéssel!
Kiválóan alkalmazható ír kávé alapanyagaként is, egy kis ánizs-fahéj sziruppal fűszerezve, ha esetleg a téli rumos-teát szeretnénk helyettesíteni.
Család, süti, „kajakóma”, Reszkessetek betörők és egy Teeling whiskey a pohárba!
Így teljes a karácsony! Cheers! (Viktor - marketing)

 

 

KARÁCSONYI AJÁNDÉKTIPPJEINK, AJÁNLÁSAINK


 

TELJES AKCIÓS LISTÁNKAT ITT TALÁLOD!