Hírek

20+1 ital: Vásárlóink értékeltek

Időről-időre górcső alá vesszük azokat az italokat, amelyeket Ti, vagyis a Vásárlóink értékeltek. Az alábbi 5 csillagos vélemények igen meggyőzőek...

Az „általatok készített” szuperlistában felfedezhető a skót single malttól a száraz típusú rumon át a magyar pálinkáig számos minőségi ital. Még angol nyelven is érkezett értékelés.


 

 

1
Rum Hampden 8 éves (0,7l, 46%)
Régóta kedvelem a rumokat és szenvedélyesen keresem a letisztult, minőségi termékeket, amelyek nem kommerszek, hanem igazi értéket képviselnek. Jelentem: ebben a palackban megtaláltam az IGAZIT! Kellően szárat, de minden cseppjéből süt a minőség és a hozzáértés. Remélem, sokáig elérhető lesz. (Júlia)

2.
Waterford Sheestown 1.2 (0,7l, 50%)
Nekem nagyon bejön, látszik rajta a profizmus. A malátás jegyek szépen összeértek a hordó dongáival. Még bizti fogok venni. (Kriszti)

3.
Teeling Blackpitts Peated Single Malt (0,7l, 46%)
A Teeling már régóta a szívemhez nőtt. Nagyon örülök, hogy ebből a kiadásból is meg tudtam kaparintani egy üveget. Füstös Teeling: Nem semmi. Szeretem a füstös cuccokat, ebben pedig kivételes összhang uralkodik az édeskés maláta és a füst viszonyában. Nagy kedvenc lett! (Péter)

4.
Rum Diplomatico Mantuano (0,7 l, 40%)
Ajándékba vettem, de aki kapta nagyon szereti! (Erika)

5.
Glenfarclas 12 éves (0,7 l, 43%)
Egy cikkben olvastam a Whiskynet által forgalmazott Single Malt whiskyk közül az 5 legjobbról. Közte volt. Nem bántam meg. (Zoltán)

6.
Springbank 18 éves (0,7 l, 46%)
Illatra masszív! Friss vágott fű, karcos Springbank jegyek, pici füst, pici parfüm, sos, citrus, vanília. Nagyon pici földes jegyek. Almakompót, maláta, pici karamell, ez valami csoda! Aztán kis bogyós feeling. Sokkal később csokis felhangok. Ízre nagyon kellemes, sós, pici füst, pici fűszer, de nagyon egyben van, narancs, citrus, maláta. Lecsengése közepes, picit fás, kiszárad, pici hamu, de itt a karamell, só. Ez igen! (Ákos)

7.
Buffalo Trace Bourbon (0,7 l, 40%)
Nagyon lágy whiskey. Most kóstoltam először, és biztos nem utoljára. Ár-érték arányban az egyik legjobb vétel. Ha valaki bourbont szeretne kipróbálni, mindenképp ajánlom! (András)

8.
Arran Barrel Reserve (0,7l 43%)
Íme egy komplex párlat mely megmutatja, mi is az az igazi whiskey. Árkategóriában verhetetlen, tökéletes betekintés a maltok világába kezdőknek . Nem az alkohol szaga dominál, akár egy festmény, kis tekintgetés után minden elemet észlelhetünk, istenu illatok törnek elő. Gyengéd citrus, aszalt gyümölcs, füge ... maga a komplex betelhetetlen párlat, az Arrantől. Életem utolsó kortya remélem egy ilyen palack whiskey-ből adatik meg. ÖRÖK KEDVENC!!!! (Whiskeyman)

9.
Hankey Bannister (1,0 l, 40%)
Csak ismételni tudom magam, kíváló ár/érték arány, sima lágy könnyed ízvilág, "kezdőknek" ajánlott. (Gyula)

10.
Isle of Skye 8 éves (0,7 l, 40%)
Nagyon finom ital, gyors szállítás, remek kommunikáció! (Eszter)

11.
Benromach Cask Strength 2009 Batch 4. (0,7l, 57,2%)
Ez kérem szépen egy hordóerős csoda.  Nem "skótoskodtak" az alkoholfokkal, hagyták hígítatlanul, de ez egyáltalán nem zavaró, sőt, jól illik a komplex textúrához. A sherry sokat dob rajta és én imádom a leheletnyi füstöt is, ami kiérződik belőle.  Kóstoltam néhány csepp vízzel is, ilyenkor még inkább kitárulkozott a kicsike. A poharat szándékosan nem mostam ki, még másnap reggel is illatozott az aromáktól. (Karesz)

12.
anCnoc Rascan Peated (0,7 l, 46%)
Felséges füstös költemény, bátran ajánlom azoknak, akik ezt az ízvilágot kedvelik. (Goldi)

13.
Kingsbarns Dream to Dram (0,7l, 46%)
A fiatal, új lepárlók között az egyik legígéretesebb. Szerintem mindenképp megér egy kóstolást a Kingsbarns párlata, akár úgy is, hogy két-három ember együtt veszi meg és kóstolja.(Tamás)

14.
Gin No.3 London Dry (0,7 l, 46%)
Számomra tökéletes. (Miklós)

15.
Loch Lomond Original Single Malt (0,7 l, 40%)
Kíváncsi voltam, hogy egy 8000ft alatti Single Malt mit rejt, nem csalódtam. Illat: frissen hasított fa, ami elsőre eszembe jutott. Íz: dohány-os, poros, földimogyoró, faforgács, meglepőn lágy, karcosabbra számítottam. Lecsengése: nagyon hosszú, dohányos, szájpadláson megmaradt szépen. Én a füstöt, ami a diszdobozon fel van tüntetve egyáltalán nem érzékeltem, maximum a dohányosság formájában. Semmi extra, de ennyiért kiváló, teljesen iható malt! (Koppány)

16.
Márton és Lányai GOLD Kajszibarack pálinka (0,5 l, 50%)
Remek, igazi jó pálinka a pálinka szerelmeseinek. Barackvonalon kötelező! (Tamás)

17.
Tokinoka White Oak (0,5 l, 40%)
Kellemes gyümölcsös utóízzel, a japán whiskyk egyik optimális bevezetője tud lenni. A termék designja az export japán whiskyknél megszokott "orvosságos-üveges" forma egy letisztult, de esztétikus dobozzal. Az ismertebb helyi brandekhez képest - mint a Nikka, vagy az Akashi- sokkal lágyabb, kevésbé dominál a hordó jelenléte. Már az első korty után egészen hosszú lecsengésű -elsősorban barackos beütésű- aromát kapunk, ami utána percekig velünk marad. A leírásban olvasható mézes aroma helyett én inkább a könnyen csúszós/lágy jelleget emelném még ki, szó szerint itatja magát. A tapasztalatok alapján még a whiskyt nem igazán kedvelő hölgyeknek is tetszhet, főleg a gyümölcsössége miatt, ami némileg tompítja a 40%os alkoholtartam élét. (Márk)

18.
Kilchoman Sanaig (0,7 l, 46%)
One of my Islay favorites that I always have at home. (Chris)

19.
MacNair's Lum Reek 12 éves (0,7 l, 46%)
Az illata nem túl tolakodó! Semmi köze az ízéhez. Elképesztő ízrobbanás! Az összes tőzeges hatás cukorbevonattal, és füst! Szédületes. Megtaláltam, amit kerestem ezen a vonalon. Csak ajánlani tudom! (Piton)

20.
Gin The Botanist (0,7 l, 46%)
Az aktuális kedvenc a világ gineinek megismerésére érdekében indított misszió során. Már a második üveggel rendeltem belőle és ez a sok lehetőség ismeretében igazán nagy szó. Kicsit csajosabb, lágyabb, de tökéletes GT alapanyag. (Piroska)

20+1.
Gin Canaima (0,7 l, 47%)
Könnyed, lágy, selymes gin, amelyben egyáltalán nem teng túl a borókás vonal. A 47% alkohol kicsit soknak tűnhet, de nem harsány. Hihetetlenül kellemes, érzéki ital. És tetszik a sztorija no meg az üvegje is. (Erika)

Írjatok bátran véleményeket a termékekről vásárlás után,  hisz ezzel is segítitek azon látogatók vélemény-kialakítását, akik hasonló italok után érdeklődnek.