Hírek

185 éves a Glenfarclas

Ünnepi kiadással emlékezik meg a neves főzde az évfordulóról

Glenfarclas 185

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Glenfarclas Distilleryvel gyakorlatilag a WhiskyNet alapítása óta jó kapcsolatot ápolunk. A főzde minden hazai rendezésű Whisky Show alkalmával kiállítóként is szerepelt, a hazai közönség körében az egyik legismertebb single malt márka.

1836 volt az az év, amikor a Glenfarclas lepárló elnyerte hivatalos licenszét és valóban igazi, legálisan működő főzdévé vált. A Rechlerich Farm – akkor még nem a Grant család tulajdonában – végérvényesen bekerült a whiskytörténelembe.

A highlandi főzde raktáraiban nyolc évtizedből találunk hordókat, hála az előrelátó gondolkodásnak és a Glenfarclas puritán, ámde hatékony működésének. Az 1950-es évektől a 2020-as évekig, minden évtized képviselteti magát. Ezeknek a megtestesülése a sokak által kedvelt és ismert Family Cask széria, amelyből folyamatosan elérhető a mi kínálatunkban is.

Egyes raktárak még 185 évnél is régebbiek, hiszen a Glenfarclasnál már a hivatalos licensz elnyerése előtt is folyt az „élet vize”…

A jeles évforduló alkalmából a Glenfarclas egy speciális kiadással készült, amit mi is elhoztunk nektek. Ehhez a kiadáshoz a hordókat Callum Fraser (lepárlómester) és Douglas Belford (ügyvezető igazgató) válogatták. A folyamat mintegy 2 évig tartott, hiszen a hatalmas készletből a lepárló elmúlt 185 évét jellemző hordókat kellett válogatni.

A palackozás 46% alkoholfokkal érkezik, klasszikus, régies, gazdag sherrys jegyekkel bíró whisky, amely még a poharunkban is friss, vibráló marad.

Glenfarclas 185th Anniversary Edition (0,7l, 46%)