Blog

13+1 vélemény: Ti mondtátok a termékeinkről!

Évek óta gyűjtögetjük termékeinkről a véleményeteket, amely nagy segítség nekünk és természetesen a többi vásárlónak is. Most néhány italmárka palackozásának véleményéből tallóztunk: így látjátok Ti!

1.  Tomintoul 16 éves (0,7 l, 40%)

Jé, ez teljesen bourbon érlelt. Az illata rendben van, kifejezetten kellemes, mézesen telt, vaníliás, tejkaramelles, enyhén citrusos. Az alacsony abv és a hűtve szűrés ellenére kifejezetten ízes, bár könnyű whisky. Lágy, jól iható, legvégén kis citrom héj, annak kesernyés ízével együtt. Nagyon távolban egy gondolatnyi tölgy visz bele egy kis szárazságot. Érdekes, nem is igazán értem, de bejött. Pedig igazából a nehezebb whiskyket kedvelem. Könnyen iható, nem túl komplikált, de barátságos, befogadható whisky. Ideális ajándékba, ha egy kezdő vagy tapasztalatlan whisky ivónak egy koros whiskyt akarunk venni, vagy ha csak az igazán könnyű whiskyket kedveljük és nem barátunk a magas abv. Valószínűleg 43-46% körül nagyobbat szólna, de nekem így is tetszett.
Külön kiemelném,hogy eléggé korrekt az árazása, manapság durvábban mérik az ilyen korosabb maltokat.
Finom, jól és könnyen iható, jól befogadható, szélsőségektől mentes malt. Rendben van ez. (András)

 

 

2. Cider Christian Drouin brut (0,75 l, 4,5%)

Kisebb családi ünnepre vettem, hogy az egyébként "bolti" ciderkínálatot ismerő családtagok találkozzanak valami mással is. Elsöprő sikere volt. (Tibor)

 

 

3. Benromach 10 éves (0,7 l, 43%) aranyérmes termék

Nem vagyok nagy Speyside rajongó, de ez ennek olyan gazdag és finom-gyümölcsös ízvilága volt. És nagyon gyorsan el is fogyott. (MrHege)

 

 

4. Templeton Rye 6 éves (0,7 l, 45,75%)

Egy tökéletesre fejlesztett rozs whiskey amit mindenkinek ajánlok, nem okozott csalódást.
Egyszerűen szuper... (Zoltán)

 

 

 

5.  Nikka From The Barrel (0,5 l, 51,4%)

Az első olyan whiskym, amivel elindultam ezen a csodálatos felfedezőúton. Nincs sok tapasztalatom egyelőre a whiskyk terén, de ez egy igen kellemes darab. Szigorúan kezdő értékelés következik.
Illat: Kicsi technokol, annál több rumos süti, némi vanília és tölgy. A fő motívum talán a tölgy, de nagyon kellemesen fel-felugranak a különböző vaníliás, rumos illatok, jól el lehet szaglászni.
Íz: Engem picit karcol, de egyébként nagyon kellemes, gyümölcsös, de főleg tölgyes. Néha egy kis margarint is mintha éreznék. A lecsengésben kicsi vanília.
Pár csepp vízzel szerintem selymesebbé válik, de a tölgy is előrébb jön. (Dávid)

 

 

 6. Arran Robert Burns Malt (0,7 l, 43%)

Egy csillag jár a természetességért és a természet szeretetéért! Jóval drágább single malt-okban is használnak színezéket, ebben nincs! Nem hűtve szűrt, 43%, több íz!
Arran szigetén, a lepárló építésekor, egy saspár fiókáinak kiköltése miatt, még a munkálatokat is leállították néhány hétre! Dicséretes!
(A madarak megjelennek a desztilláló logójában is.)
A dugó kihúzásakor az üvegbe szimatolva, nekem méz, gyümölcsök és gesztenyepüré illata jelenik meg!
Ízében a maláta és a méz dominál, friss gyümölcsös vonásokkal!
Lecsengése közepesen hosszú, könnyed, fűszeres, egy kis malátával és fekete borssal!
Ilyen áron, ilyen minőséggel még nem találkoztam!
Éljen soká a skót Petőfi, Robert Burns emléke! (Norbert)

 

 

 

 

 

7.  Kilchoman Machir Bay (0,7 l, 46%)

Imádom. Eddig is benne volt a legjobb 3-ban nálam, de mostanában az motoszkál a fejemben, hogy talán ez lett az elsőszámú kedvencem. Az a kezdeti édeskés, majd füstösbe átcsapó íz feledhetetlen. És ami számomra még fontos, hogy ezidáig az általam egyetlen olyan ismert palack, amiből egy csepp sem folyik mellé. Annyira profi a palack kialakítása, hogy ezt tanítani kellene. Mellesleg a dugója is impozáns, nem láttam még ehhez foghatót. Kimagasló íz, kimagasló dizájn, azt hiszem ennél nem is kell több. (Ákos)

 

 

8.  Green Spot (0,7 l, 40%)

A "zöld pötty". A nevét arról kapta, hogy sok-sok évvel ezelőtt Dublin alatt, ahol a hordókat tárolták, különböző színű pöttyökkel jelölték a különböző ideig érlelt whiskey-k hordóit. Volt kék, piros, sárga és zöld jelölésű hordó. Évente limitált számú palackot adnak ki, a lepárló tulajdonosának feltették a kérdést pár éve, hogy ennek mi az oka, a válasza mindösszesen annyi volt: "Nem tudjuk igazából megmondani, igyanak többet az emberek és többet fogunk belőle palackozni!' A színe elképesztően tiszta és mély, gyönyörű méz jellegű. Az illata és az íze tömény alma/barack befőtt vegyítve súlyos mézes jegyekkel, nehéz, testes, "tele" íze van, nagyon finom, itatja magát. A bourbon és sherry hordós érlelés bizony megtette a hatását. Minőségi ír whiskey, mindenkinek ajánlom! (Francis)

 

 

 

9.  Tomintoul 12 éves Sherry Finish (0,7 l, 40%)

Képzeld el...

A dugót lefeszíted a palack tetejéről, és mintegy szokás gyanánt megszagolod. A rutin diktálja, hogy letedd az asztalra, de az orrodban végigfutó illat miatt egy pillanatra megdermedsz: tiszta sherry, gondolod, de nem bírod ki, ezért még egyet szippantasz belőle, annyira jólesik.
A kitöltött italt gyengéden meglötyögteted a pohárban, és elnézegeted ahogy a nedű gyengéd eleganciával csurog vissza üvegfaláról, majd beleszagolsz. Alkohol. Jut elsőre eszedbe, és le is teszed az asztalra némi időt adva neki, hogy kibontakozzon. A következő kísérlet hozza az eredményeket: enyhén diós, sherrys, eszméletlen vaníliás, édeskés illat járja át az orrodat. Nem tudsz tőle szabadulni, csak szaglászod, és még kortyolni sem mered, mert annyira tetszik a helyzet.
Eljön az ízlelés ideje, és egyszerre tőr rád rengeteg fűszer, ami közül nem tudod kibogozni, hogy mi-micsoda, de nagyon a helyén van minden, harmonizál az illatokkal. És egyszer csak megérkezik a füstös aroma, ami koronaként borítja be a teljes eddigi ízvilágot. Ahogy a szádban lassan megnyugszik a kavalkád, a kesernyés füst dominánssá válik, de nem kellemetlenül. Alig várod a következő kortyot. Na, így jártam én ezzel az itallal először. Majd még háromszor. Alighanem egy darabig Kedvenc marad. Nagy K-val. (Wolodayen)

 

 

10.  Woodford Reserve (0,7 l, 43,2%)

Nem vagyok túlzottan bourbonpárti, de javasolták, hogy ezt próbáljam ki. Megérte, nem is kicsit. A "kommersz" vonal után ez teljesen más ital. A kukorica és tölgy tökéletes egyensúlyban van minden egyes palackban. Igazi társasági ital, akit megkínáltam belőle egytől egyig csillogó szemmel kortyolgatta... Minden szempontból (íz, illat, lecsengés) hibátlan bourbon! (TéGé)

 

 

 

11. Cognac Pierre Ferrand 10th Generation (0,5 l, 46%)

 

Nemcsak a megjelenése elegáns, hanem a beltartalmai is exkluzív. Ízletes, sokat adó párlat, jó, hogy ezt választottam. Ár/érték aránya kiváló! (Krisz)

 

 

 

12.  Rum Plantation O.F.T.D. Overproof (0,7 l, 69%)

Ízbomba fantasztikus és bitangerős. (Adriano)

 

 

 

13.  Glendronach 18 éves - Allardice (0,7 l, 46%)

Meseszép sötét színe van. :)

Illat: mint egy érett nő - sejtelmes és csábító. Bőrkanapé, öreg bútorok, viasz, málnaszörp, szőlő, fahéj, pörkölt csonthéjasok, lobbanó gyufa, és kevés mentalevél.

Íz: kifinomult, selymes, kakaó, trüffelkrém, pár csöpp kávélikőr, dió, pisztácia, narancsos étcsokoládé, mogyorós fagylalt, érett rum. Lecsengése rumos-csokis, száraz, nem túl hosszú.
Igen, ilyen egy jó sherry-s whisky. Pont. (Péter)

 

 

 

13+1. Calvados Christian Drouin VSOP (0,7 l, 40%)

Harmonikus, gazdag alma íz, minőségi kivitelezés, kiváló ár-érték arány! Mindenkinek ajánlom! (István)