Hírek

13+1 extravagáns palackozás

Újdonságok: whiskyk és ginek Különlegesek, limitáltak, egyediek és ráadásul nagyon finomak.

Ezeknek a palackozásoknak nemcsak a külcsínét fogod értékelni, hanem tartalmát is.

A Master of Malt skót webáruházat is működtető Atom Brands áll az érdekes nevű That Boutique-y Whisky Company független palackozó mögött, amelynek mókás, rajzolt palackcímkéi egyedi színfoltot jelentenek a piacon - akárcsak a palackokban rejlő single malt whiskyk, ginek és rumok. Magas minőséget képviselnek ezek az italok, amelyek között nem ritkán találunk húsz év fölötti érlelési idejű tételeket is, olyan lepárlóktól, ahonnan hivatalos kiadásban is alig érkezik ilyen korú malt.

Ardbeg 12 éves That Boutique-y (0,5 l, 49,2%)

A független palackozású Ardbegek ritkák, drágák és különlegesek. Ennek a 12 éves kiadásnak a címkéjén Geert Bero szerepel, aki Ardbeg-gyűjtő és a belgiumi Oostende városában található Hotel Bero tulajdonosa. Ez a palackozás 1928 darabos limitáció.

 

 

 

 

 

 

Laphroaig 13 éves That Boutique-y (0,5 l, 49,7%)

Egy jól ismert filmre, a Vissza a jövőbe című, 80-as évekbeli kasszasikerre hajazó címkével jelenteti meg a The Boutique-y Whisky Company a 13 éves Laphroaig palackozását, ami ugyan a 2000-es évek közepén került hordóba, de a whisky mindig a jövőben lesz az, ami a különleges karakterét jelenti. 916 palackos limitáció. Ez a független palackozású Laphroaig is nagyon keresett whisky, akárcsak a többi Islay malt.

 

 

 

 

 

Clynelish 23 éves That Boutique-y (0,5 l, 47,2%)

Kultwhisky, nem véletlenül - az ennyi idős Clynelish sok titkot rejt. Igen magas minőséget képvisel ez a koros whisky..

 

 

 

 

 

 

Octomore 10 éves That Boutique-y (0,5 l, 48,8%)

A Bruichladdich lepárló szupererősen tőzegelt variánsa az Octomore, amit a füstrajongók jól ismerhetnek a hivatalos kiadásokból, amelyeknek semmivel össze nem téveszthető fekete palackjaik vannak. Ennek a független palackozású, 10 éves Octomore-nak a címkéje is szemet gyönyörködtető és biztos, hogy a cifra külcsín komoly beltartalmat rejt. 1195 palackos limitáció.

 

 

 

 

Bruichladdich 11 éves That Boutique-y (0,5 l, 48,4%)

417 palack érkezik ebből a viszonylag fiatalnak mondható Bruichladdich-ből, aminek a címkéjén olyan utalások vannak, amiket csak azok értenek, akik járatosak a Bruichladdich palackozásokban…

 

 

 

 

 

 

Bowmore 19 éves That Boutique-y (0,5 l, 51,4%)

Ki tudja, hova fut a címkén látható vízimentő a Bowmore lepárló udvarán? Talán senki, azt viszont igen, hogy ez a palackozás mindössze 568 darabos limitáció, amiből csak pár darab jutott Magyarországra.

 

 

 

 

Aberlour 9 éves That Boutique-y (0,5 l, 49,6%)

Ez már a hatodik alkalom, hogy Aberlourt palackoznak a The Boutique-y Whisky Companynál. És milyen jól tették!
Senki nem tudja, miért néz oly riadtan a figura a Mash Tun hotel felső emeletén lévő ablakban - de amíg gondolkodunk rajta, kóstoljuk meg ezt a fiatal Aberlourt, amiből 3080 darabot palackoztak.

 

 

 

 

Braeval 23 éves That Boutique-y (0,5 l, 44,6%)

Három ismerős arc a címkén, egyikükön egy póló, amely talán a legjobb póló a legjobb lövöldözős játékgép reklámozására na de lássuk a whiskyt, ami egy 23 éves Braeval és mindössze 600 palack készült belőle.

 

 

 

 

Dalmore 14 éves That Boutique-y (0,5 l, 51,3%)

Ez a független palackozású Dalmore 811 palackos limitációban jelent meg. A címkén egy mélytengeri akna látható, ami azokra a napokra utal, amikor ilyeneket készített a Brit Királyi Haditengerészet a lepárló mellett. Aknáknak már híre-hamva sincs, de ez a whisky nagy durranás.

 

 

 

 

 

GINEK

Gin That Boutique-y Yuzu (0,5 l, 46%)

A yuzu gyümölcs töretlen népszerűségnek örvend manapság - kóstoljuk meg egy különleges ginben is. Egy erősen citrusos London Dry gin, amely japán és koreai yuzu gyümölcsök hozzáadásával készül. Kiváló egy jó nyári gin tonikhoz, de egy Negroni-ban is kiváló lehet.

 

 

 

 

 

Gin That Boutique-y Moonshot (0,7 l, 46%)

A Moonshot Gin különlegessége, hogy az alkotórészeit - boróka, koriander, kubebabors, friss citromhéj, kamillavirág, kardamom, szárított keserű narancshéj, fahéj, édesgyökér és angyalgyökér - mintegy 20 kilométeres magasságba küldték fel, hogy extrém alacsony nyomásnak legyenek kitéve. Ha ez nem lenne elég, igazi holdkőzetet is felhasználtak hozzá, mint alkotórészt. Hát nem őrült dolog ez? De ettől szép ez a gin.

 

 

 

 

Gin That Boutique-y Strawberry and Balsamico (0,5 l, 40,1%)

A The Boutique-y Gin Company szerint az eper és a balzsamecet olyan jól működik együtt, hogy azonnal megszerették és elhatározták, hogy sajátos formában mutatják meg ezt az érdekes párosítást. Az alapja klasszikus gin, amihez epret, eper és feketebors párlatot valamint olyan, eredeti modenai balzsamecetet adnak, amely 12-25 évig érlelődött mogyorófa, cseresznye, tölgy, eperfa és kőris hordókban.

 

 

 

Gin That Boutique-y Spit-Roasted Pineapple (0,5 l, 40,1%)

Az ananász megannyi receptben szerepelt az elmúlt évtizedek során, legyen szó ételekről, desszertekről, vagy akár italokról. A 20. század 20-as éveiben nem volt ritka az ananászos gin, de aztán a homályba veszett az elkövetkező években. A The Boutique-y Gin Company újra visszahozza, ezúttal 21. századi csavarral. Az egész ananászokat demerara cukorral karamellizálják, majd testesebb ginnel vegyítik, ami rendkívül jól illik a lédús, húsos ananászhoz és láss csodát, kész az új nyári frissítő. Kiválóan fogyasztható simán csak jéggel, de megállja a helyét egy jó koktélban is.

 

 

 

Gin That Boutique-y Chocolate Orange (0,5 l, 46%)

Ez a különleges gin ötvözi a csokoládés ízek gazdagságát, a frissítő naranccsal és az ízletes ginnel, hogy valami egészen rendkívüli szülessen belőle. A lepárlás során narancshéj és pörkölt kakaó kerül hozzá, amelyeknek köszönhetően az illata nem lesz ismeretlen azok számára, akik szeretik a klasszikus édességboltokét...