Blog | Rum

12 prémium rum 12.000 Ft alatt

Az alábbi egy tucat rumot nemcsak azért érdemes megismerni, mert kiváló ár-érték arányt képviselnek, hanem azért is, mert mindegyiket teljesen másért lehet szeretni. A WhiskyNet ajánlásával.

 

 


Diplomático Mantuano rum (0,7L / 40%) 
 

A Diplomatico Mantuanot 2-8 évig érlelt rumokból alkották. Ettől egészen érett és sima lesz, nagyszerűen fel lehet használni koktélokban, de önmagában is nagy élvezeti értéket nyújt.  Legfiatalabb összetevője 2-3 év körül lehet, mivel - egészen egyedülálló módon- Venezuelában minimum két évig kell hordóban érlelni a rumot, ahhoz hogy kiadhassák. Amerikai fehér tölgyfa-, használt bourbon-, és használt single malt hordóban érlelik.
Íze komplex, kiegyensúlyozott, amelyben aszalt gyümölcsök, fa és vanília a mértékadó. Sokáig velünk marad.

 

Diplomático Planas rum (0,7L / 47%) 

Fehér rum, mégis érlelik, akár 6 éves rumok is vannak benne. Hogy lehet ez? Melaszból és közvetlenül cukornádléből erjesztett rumokat is tartalmaz, amelyeknek bizonyos részét oszlop-, másik részét rézüstön párolják le, így a könnyed és a testesebb párlatokból egy egészen kiegyensúlyozott ital születik. Érlelése amerikai fehér tölgyfahordóban, szintén amerikai, használt bourbonhordóban, valamint használt single malt hordóban történik.

Kivételes ízegyensúllyal ajándékoz meg minket, amelyben tetten érhetők a trópusi gyümölcsök, a vanília és a tölgy is. 

 


Tipp: Kiváló Daiquirit készíthetünk belőle

Összetevők:

60 ml  Diplomático Planas rum

30 ml lime-lé

20 ml cukorszirup

Elkészítés:

Az összetevőket shakerben összerázzuk, majd coupe-pohárban szervírozzuk. Díszíthetjük lime-karikával. 

 


Plantation Original Dark rum (0,7L / 40%) 
 

Trinidadi és Jamaicai rumok pompás keveréke. Magában is remek, de olyan klasszikusokban is nagyszerűen megállja a helyét, mint a Mai Tai vagy Daiquiri koktélok. Zamatos, gyümölcsös, de megjelenik benne a mazsola és az ananász csakúgy, mint könnyed fűszeresség.

 


Plantation Isle of Fiji rum (0,7L / 40%)

Fiji ősi lagúnáinak, buja dzsungelének és a gyönyörű tengerpartjának szomszédságából érkezik ez a gyümölcsös rum. Egzotikus gyümölcsök turbulenciája, amelyben megbújik a kellemes fűszerezettség is.

 


Bacoo 7 éves rum (0,7L / 40%) 

Ez a rum 7 évig érlelődik tölgyfahordókban. Gazdag és telt jellegének köszönhetően  tökéletes választás rumkoktélhoz, vagy egyszerűen csak egy csepp gyömbérsörrel. Ízében a gyümölcsös jegyek uralkodnak, mint a karamellizált banán és a mazsola.

 

Beach House Gold Spiced rum (0,7L / 40%) 

Ez a mauritiusi rum frissen préselt cukornádlé-alapanyagból készül, ami jóval frissebb, ropogósabb, egyedi aromákat eredményez a hagyományos, melas alapú rummal összehasonlítva. A Beach House fűszeres rumja nagyon jól strukturált ital, benne harmóniában vannak a különböző fűszerek, a virágos és gyümölcsös jegyek, valamint a kellemesen édes ízek.
Íz 
Finom harmónia a cukornád trópusi könnyedsége, a keserű narancsvirág és az egzotikus fűszerek között. Mindez alatt pedig (nem tolakodón) jelen van az édesség is.

 

Chairman’s Reserve Spiced rum (0,7l 40%) 
 

A Chairman's Reserve Spiced több más társával egyetemben (The Forgotten Cask, Admiral Rodney) aranyérmet (92,3 pont) nyert a spiced rum kategóriában a 2018-as World Spirits Awards-on. A lepárló maga pedig World Class Distillery minősítést kapott. Íze gazdag, kiegyensúlyozott: szerecsendiós, vaníliás, szegfűszeges.  

 


Clairin Communal rum (0,7L / 43%) 
 

A clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala.

 


Coloma 8 éves NEW BOX rum (0,7L / 40%) 

A Coloma kolumbiai rum, amelyet két hölgy, Sandra Reategui és Judith Ramirez, a két "Maestras Roneras", azaz lepárlómester készített, akik összesen nem kevesebb, mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek. Alapját kétféle cukornádmelaszból desztillálják. A lepárlót Kolumbia szívében, az 1700 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Hacienda Coloma többszázéves fái között hozták létre. A 3 éves Coloma illatában megjelennek a finom vaníliaaromák mellett a kávé és a mokka aromái is, amelyek természetesen e nagyszerű rum ízében is visszaköszönnek.  

 


Malecon 12 éves rum (0,7L / 40%)


A Malecon Havanna leghíresebb tengerparti sétánya. Innen kapta nevét ez a tradicionális kubai eljárással készülő rum. Ínycsiklandóan édes, gazdag rum, amelynek karakterében a dohány aromái is szerepet kapnak.

 

The Demons Share 6 éves rum díszdobozban (0,7L / 40%) 

A The Demons Share rumot Panamában készítik, de az olaszországi Savio Traiding cég forgalmazza. Többrétegű, komplex ital, tele édes, vaníliás ízjegyekkel.

 

Kraken Black Spiced rum (0,7L / 40%) 

2010 óta adják ki ezt a népszerű, fűszerekkel ízesített Trinidad és Tobagóból származó rumot. A nevét egy mitikus, tintahal szerű, tengeri szörnyről kapta. Az USA-beli cég (Proximo Spirits) különböző karibi rumokat használ fel a Kraken elkészítéséhez. A fiatal, 1-2 éves rumokat 11-féle fűszerrel keverik, többek között fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel, így nyeri el végső aromáit és sötét színét az édes ital. A Kraken palack viktoriánus stílust követ, nyakán két fogantyúval, amelyek segítségével nyakba lehet akasztani. Íze főszeres, édes rum.

A WHISKYNET TELJES RUMKÍNÁLATÁT ITT ÉRED EL!