Skót whisky | Blog | ír whiskey

10 vendégváró whisky 10.000 Ft alatt

Néha bizony komoly fejtörést okoz, hogy mivel is kínáljuk meg vendégeinket, vagy éppen milyen italt vigyünk ajándékba. A minőségi prémium whiskynek pedig néha boros ára van.  Azért szerencsére léteznek olyan minőségi whiskyk is, amelyek nagyon szerethetők

Íme, 10 szerethető whisky 10.000 Ft alatt:


1.
Arran Barrel Reserve (0,7l 43%)
Egy könnyű, citrusos, vaníliás single malt a mindennapokra.

2.
Tomintoul Tlath (0,7 l, 40%)
A Tlath szó kiejtése nem is olyan bonyolult: "Tláh", és kelta nyelven annyit tesz gyengéd, sima. Ez a leírás jól tükrözi azt a karaktert, amely minden Tomintoul kiadásban visszaköszön.

3.
Antiquary Scotch 12 éves (0,7 l, 40%)
Íme, egy 12 éves 92 pontos kiváló whisky, egy valóban szokatlan formájú palackban!

4.
Tomatin Legacy (0,7 l, 43%)
Egy igazi örökség. Könnyed és finom whisky, frissítő édes-gyümölcsös jegyekkel.
 

5.
Glenfarclas Heritage 8 éves (0,7 l, 40%)
A legfiatalabb Glenfarclas whisky, amely 8 évet pihent a Grant család birtokán lévő raktárakban. Édes, gyümölcsös illattal, csodálatos egyensúllyal rendelkezik.
 

6.
Buffalo Trace Bourbon (0,7 l, 40%)
Bourbon a javából! Jim Murray Whisky Bibliájában egyszerűen csak a "Világ egyik legjobb whiskey-je"kifejezéssel illette és nem kevesebb, mint 95 ponttal jutalmazta.


7.
Teeling Small Batch díszdobozban (0,7 l, 46%)
A Teeling Small Batch - ahogy neve is mutatja - kis adagokban kiadott, kevert whiskey, kiemelkedően magas malátawhiskey-tartalommal. Döntően elsőtöltésű bourbonhordókban érlelik. Érdekesség, hogy rumoshordóban finiselik, ami plusz fűszerességet kölcsönöz az italnak.


8.
Arran Robert Burns Malt (0,7 l, 43%)
A The World Robert Burns Federation által jóváhagyott, hivatalos Robert Burns whisky. 70%-ban bourbon-, 30%-ban sherryhordóban érlelt Arran single maltok keveréke, amely könnyed, friss, vaníliásan édes élvezetet ígér.

9.
Sheep Dip (0,7 l, 40%)
A Sheep Dip egy blended malt whisky, amelyet 16-féle single malt whiskyből kevernek ki, és Skócia mindegyik nagy whiskyrégiója képviselteti magát a palackban.
 

10.
Isle of Skye 12 éves (0,7 l, 40%)
12 évig érlelt, döntő részben malátawhiskykből kikevert prémium blend!
 

Bármelyik palackot is választod, jó döntést hozol.