Hírek

10 italtippünk a karácsonyfa alá

Alábbi összeállításunkban tíz olyan italt válogattunk össze, amelyek egyediségük révén kiváló ajándékok lehetnek karácsonyra. Ajánlataink között a whiskyk mellett rum gin és konyak is megtalálható. Bízz italtippjeinkben!

Az új magyar whiskyvel kezdjük a sort

GoodSpirit Experiment Batch 1. (0,5 L / 48%) 
2023 őszén látta meg a napvilágot ez a magyar single malt whisky a WhiskyNet jóvoltából. Akik kóstolták, elismerően nyilatkoztak róla.

Arran 2012 10 éves Peated Tokaji Cask Finish (0,7L / 48%) 
Egy különleges párosítás az Arrantól: tőzegfüst és tokajis jegyek egy palackban. Ínyenceknek.

Penderyn Single Cask Tokaji Finish- WhiskyNet Edition (T05) (0,7L / 49,8%) 
Az egyetlen walesi whisky, a Penderyn az idén piacra dobta tokaji finiselésű párlatát, ami már meghódította a magyar szíveket is.

Plantation XO 20th Anniversary rum 2 pohárral (0,7L / 40%)
A Plantation XO 20th Anniversary 12 és 20 év közötti barbadosi rumokból lett megalkotva. Az alap, barbadosi érlelés után (8-10 év), további 2-10 évet pihentették Franciaországban, több különböző hordóban (új készítésű fehértölgy, bourbon és Ferrand konyakos). A csodás díszcsomagolásban 2 db pohár is megtalálható.

Big Peat Karácsonyi kiadás 2023 díszdobozban (0,7L / 54,8%) 
A jó öreg Big Peat szokásos karácsonyi kiadása a füst mellett mindig rejteget más különleges ízeket is. Karácsonyra tetitalálat lehet a füstös ízek kedvelőinek. 
 

Kilchoman Cognac Cask Matured (0,7L / 50%) 
Islay szigetének egyik legnagyszerűbb családi farmlepárlója a Kilchoman, ahol megalkották ezt a tőzegfüsttel átitatott konyakhordós érlelésű single maltot. Briliáns kiadás füstös whisky-rajongóknak.

Bache Gabrielsen Christmas XO cognac (0,5L / 40%) 
A majd’ 120 éves konyakház alapsorának legidősebb palackozása adja alapját ennek a Karácsonyra szánt kiadásnak. Zseniálisan finom cognac, ha megkóstolod, mindig szeretnél otthonra egyet.
 


Glenfarclas 15 éves (0,7L / 46%) 
Jim Murray whiskyszakíró egyik korábbi Whisky Bibliájában elismerően nyilatkozott erről a zseniális sherrys skót single maltról. "Menj és szerezz egyet!" javasolja. Mi sem tudunk mást javasolni…

 

Armagnac Castaréde XO (0,7L / 40%) 
Korábban a világ legjobb armagnacjának választották a World Armagnac Awards megmérettetésen. A Castaréde italait a legmagasabban jegyzett armagnacok közt tartják számon, számos nagy tekintélyű rendezvényen és helyen jelenik meg (Cannes-i Filmfesztivál, Air France járatai), valamint a legjobb éttermek kínálatában is találkozhatunk velük szerte a világon. Telitalálat annak, aki szereti a szőlőpárlatokat.

 Glenfarclas 12 éves (0,7L / 43%)

Egy kiváló sherrys whisky! Nem véletlen, hogy oly sok ember visszatérő whisky választása szerte a világon.