Blog

10 szerethető ital 20.000 Ft alatt

Változatos italkínálatunkból most olyan palackozásokat ajánlunk, amelyek 20.000 Ft alatt elérhetőek, és kiváló élvezeti élményt nyújtanak. Mi már mindegyiket kóstoltuk...

A prominens sorban a whiskyk mellett feltűnik rum, cognac, gin és calvados is. Ismered őket? Ha nem, itt az idő, hogy megbarátkozz velük. Hidd el, megéri…

 

 

Rum Nation Guatemala XO 20th Anniversary Decanter (0,7l, 40%)

2022 májusi akciónkban: 20.990 Ft  helyett: 17990 Ft

Ez a rum bizony a messzi Guatemalából érkezik hozzánk. Ez a limitált kiadás a rummárka 20. születésnapjára készült, 2019-ben és az ünnephez illő elegáns üvegdekantert kapott. A legjobb guatemalai rumokat válogatták hozzá, melyek minimum 4 évig érlelődtek Guatemalán. Ezt követően Olaszországba szállították őket, ahol kétféle utóérlelésen is átestek: 16 hónapot pihentek Oloroso,- és Pedro Ximénez sherryhordókban. Ez a befejezés a könnyed guatemalai italt összetettebbé, dúsabbá, édesebbé és még bársonyosabbá tette. Kiváló választás, amely most akciósan 20.000 Ft alatt elérhető.

 

 

Tomintoul 16 éves (0,7 l, 40%)

2022 májusi akciónkban:  21 990 Ft helyett: 19 790 Ft

 

Ez a kiváló minőségű, gyengéd ital Robert Fleming lepárlómester tisztelgése családja előtt, akik négy generáció óta készítenek whiskyt a Speyside szívében. A 16 éves kiadás a Tomintoul egyik zászlóshajója, amelyre joggal büszkék a lepárlónál. Számtalan elismerést kapott már nagy, nemzetközi presztízsű versenyeken.  Illatában megjelennek az alma és a körte gyümölcsös hatásai, némi vaníliafagyival megspékelve.

Könnyed, lágy, gyengéd, ahogyan a címke is sugallja. Bársonyos olajok vonják be a szájüreget fantasztikusan intenzív árpás-édeskés réteggel, majd többrétegben, hosszan és kifinomultan búcsúzik.Az is sokat elmond róla, hogy számtalan aranyérmet nyert már:

The Spirit Business - The Scotch Whisky Masters 2021 – GOLDInternational Spirits Challenge 2020 – GOLDInternational Wine & Spirit Competition London 2010 – GOLDInternational Spirit Challenge London 2010 - GOLD

 

Rum Diplomático Selección de Familia (0,7l, 43%)  

A Diplomático rummárka Selección de Familia kiadását mintegy 12 éves érlelésű kiváló párlatokból alkották meg. Kisebb mennyiségben jelenik meg, mint a jól ismert alapsori palackozások. Aromáit vanília, egzotikus gyümölcsök, fűszerek, fehérbors jellemzi, tökéletes társa lehet egy hangulatos estének, a már megszokott Diplomático minőségben. Hordós érlelését tekintve amerikai tölgy ex-bourbon és ex-sherryhordók. A Selección de Familia a Diplomatico mögött álló család szenvedélyét és elköteleződését hirdeti.  

Friss hír: A Diplomático Selección de Familia rum dupla aranyérmet nyert a 2022-es San Francisco World Spirits versenyen

 

The Gauldrons (0,7 l, 46,2%)

The Gauldrons voltaképpen egy Atlanti-óceánra néző öböl a Kintyre-félszigeten. A The Gauldrons whisky Douglas Laing Regional Malts sorozatának Campbeltown-i tagja.A The Gauldrons egy egészen kis mennyiségben (small batch) készülő blended malt, amelyben a tengeri sós jegyek mellett enyhe tőzegfüstös, illetve gabonás édességet is felfedezhetünk. Zseniális ital, minden cseppjét imádni fogod…

 

Benromach Organic 2012 NEW EDITION (0,7l, 46%)

A Benromach megújított sorozatában a alaptétel az Organic kiadás, amelynek jelenleg a 2012-ben lepárolt verziója érhető el. A világ első tanúsítvánnyal rendelkező, organikus single maltja. Gyártását az elejétől a végéig - a nyersanyagoktól kezdve a lepárláson és érlelésen keresztül a palackozásig - szigorúan ellenőrzi a legbefolyásosabb, környezettudatos termékeket támogató brit szervezet, a The Soil Association. Legfontosabb alapanyagok: a friss forrásvíz a közeli Romach-hegység forrásából, a legfinomabb bio árpa, és emellett még arra is figyelnek, hogy az amerikai tölgyfahordókhoz felhasznált fa olyan erdőből származzon, amely bizonyítottan környezetbarát gazdálkodást valósít meg. Első töltésű tölgyfahordóban érlelik, édes, malátás jegyeket hordoz, tejszínes bors-, banán-, kávé- és kakaóízekkel.

 

Arran Machrie Moor Cask Strength (0,7 l, 56,2%)

Az Arran általában nem készít füstös whiskyt, de ez most bizony egy közepesen tőzegelt tétel. Tehát egy vérbeli hordóerős (56,2%), füstös Arran single malttal van dolgunk, amely nevét a sziget egyik nevezetes tőzeglápjáról kapta. Ezen a kietlen vidéken bronzkori kövek hevernek szabályos köröket alkotva. Az egyik ilyen kőkör a 'Fingal üstjének helye' nevet viseli. A legenda szerint ugyanis Fingal – a számos kelta mítoszban felbukkanó óriás – itt költötte el ebédjét, üstjét a kör közepén lévő mélyedésbe helyezve. A palackon is látható Bran nevű kutyáját eközben pedig az egyik kőhöz kötötte ki, amelyen a vésett lyuk azóta is látható. Robosztus-gyümölcsös, intenzív élmény.

 

Penderyn Sherrywood (0,7l, 46%)

A Penderyn Distillery díjnyertes single malt whiskyt és párlatokat állít elő a dél-walesi Brecon Beacons lábainál. A Sherrywood kiadás a lepárló Gold-sorozatának prominens tagja. Egy korjelölés nélküli single malt, amely az ex-bourbon hordós érlelést követően sherryhordós utóérlelést is kap. Illatában a pirosgyümölcsök és a karamella aromája keveredik zöld almával és mogyoróval. Ízvilágában a sherrys édesség kiválóan kivehető, de előzékenyen utat enged a frissítő szárazságnak. Lecsengése hosszantartó: karamelles és érzékien mazsolás. Wales egyetlen whiskyje rövid idő alatt nagy elismerést szerzett magának a whiskyvilágban. Ismerkedj meg vele te is.

 

Gin Isle of Harris (0,7l, 45%)

Díjnyertes prémium gin a skóciai Külső-Hebridák egyik eldugott, zárt közösségétől. Ginjük alapnövénye és különlegessége a helyben termő, kézzel begyűjtött sugar kelp, azaz cukormoszat (Saccharina latissima). Ezt egy helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal kézzel válogatja a rejtett víz alatti erdőkből, mielőtt azokat helyben szárítanák. Az alapnövényt nyolc másik összetevővel egészítik ki: az elmaradhatatlan borókabogyó, koriandermag, cassiakéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Ízét lágyítja az a friss, alacsony ásványianyagú esővíz, amely az Abhainn Cnoc a ’Charrain közeli forrásból áramlik. Helyben, kézzel palackozzák és címkézik, majd parafadugóval zárják le. Végül minden egyes palackra kézzel ragasztanak fel egy zárószalagot, amelyen a főzde földrajzi koordinátái vannak. Ez garantálja, hogy valóban egy Harris gint tartunk a kezünkben.A gin többek között a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt a főzde 2018-ban az év skót lepárlója lett.

 

Cognac ABK6 VSOP Premium (0,7 l, 40%)

A Domaine de Chez Maillard már több mint 200 éve foglalkozik konyakkészítéssel. A környéket, ahol ez a birtok elhelyezkedik, régebben „Champagne de Blanzac”-nak nevezték, utalva ezzel a Champagne-területekéhez hasonló meszes talajra, amely kiválóan alkalmas konyakkészítéshez való borok termelésére.

A birtok generációkon keresztül a Leyrat-család tulajdonában volt. A Leyrat konyakokat a mai napig megtalálhatjuk számos csúcskategóriás francia étteremben.

A provokatív, egyedi csomagolás egy 15 éves, óarany színű blendet rejt, amelyet elsőre gyümölcsös és fás illatjegyek jellemeznek, majd a briós, a vanília, az alma és a fahéj aromái tárulnak fel.

Elnyert díjai közül néhány: Saveurs Poitou-Charentes, 2007: aranyérem. Concours GÉnéral Agricole, Párizs 2006: aranyérem. China Wine & Spirits Competition, 2006: aranyérem. International Wine&Spirits Competition, London 2005: aranyérem és best in class. Brussels Spirits Awards, 2005: aranyérem.

 

Calvados Christian Drouin VSOP (0,7 l, 40%)

Májusi akciónkban: 14 990 Ft helyett 12 990 Ft 

Ez a VSOP jelzéssel ellátott ital a Drouin calvados egyik alapverziója, amely a fiatalabb összetevők intenzív almaaromáit, valamint az idősebb érlelések fűszeresen telt, hosszan tartó ízeit kitűnő egyensúlyban tartalmazza. Illatában dominánsan jelenik meg az alma, az édes cider, valamint a vanília és a fahéj bársonyos keveredése. Ízvilágában friss almásan telt, komplex ital, lecsengése pedig gyümölcsös és hosszan tartó.