Hírek

10 prémium ital a kedvenceink közül – Most akcióban!

Májusi kedvezményes kínálatunkban számos italkategóriából találhattok gyöngyszemeket. Most 10 prémium italt válogattunk ki nektek a kedvenceink közül: whisky, rum, gin, calvados, armagnac és cognac. Neked melyik jön be leginkább?

 

Diplomatico Ambassador rum (0,7L / 47%) 
Minimum 12 évig érlelt italokból megalkotott szuper-prémium rum.
Már az illata is hihetetlenül gazdag és komplex, Ízében pedig tetten érhetők az élénk gyümölcsös jegyek, valamint a vajas keksz kis fahéjjal. Ajándékba is telitalálat.

Edinburgh Cannonball Navy Strength gin (0,7L / 57,2%) 
Azt gondolná az ember, hogy ez már túl erős, alkoholos, pedig nem! Kifejezetten könnyed, citrusos karakterű, amelyben szép egységet alkot a gazdag fűszeresség a szecsuani borssal. A normál kiadáshoz képest kétszeres mennyiségű borókabogyóval és citrussal párolják le. Zseniális.

Chairman’s Reserve rum (0,7L 40%) 
Ebben az esetben egy díjnyertes rummal van dolgunk. 2018-ban a World Spirits Awards díjazottai között ott van ez a nagyszerű Chairman's Reserve rum. Rumkedvelőknek kötelező kűr.

Loch Lomond 12 éves (0,7 l, 46%)
Ez a single malt Highlandról érkezett hozzánk. Ropogós zöld alma, körte, citrom bújik meg a malátás jegyek mellett  Kiváló belépő lehet a whiskykkel most ismerkedőknek.

Penderyn Portwood (0,7L / 46%) 
Wales aranya, Wales egyetlen whiskyje. A Penderyn Portwood kiadása a lepárló Gold-sorozatának tagja. Egy korjelölés nélküli single malt, amely az ex-bourbonhordós érlelést követően portói boroshordós utóérlelést is kap. Igaz izgalmas tétel. Íze gazdagon telt, mézzel, fűszeres jegyekkel. Lecsengésben sokáig velünk marad.


Calvados Christian Drouin XO (0,7 l, 40%) 
A Chrstian Drouin calvados XO kiadását kisméretű 225 literes fahordókban érlelik minimum hat évig, majd az egyes hordók tartalmait nagy kádakban keverik össze. Ízében kirobbanóan friss alma könnyed köntösben. A gyümölcsös jegyek után megerősödnek a vaníliás, fás jegyek.

Plantation Guyana 2007 Single Cask rum (0,7L / 53,7%) WhiskyNet Edition 
Ez a single cask rum cukornádmelaszból készült, 2007-ben párolták le pot still üstben, egy guyanai lepárlóban. Ugyanitt 13 évig érlelték bourbonhordóban, majd Franciaországba szállították, ahol a Ferrand konyakház konyakhordójában egy évig utóérlelték. Kizárólag a WhiskyNet kínálatában megjelenő single cask rum, Teeling whiskey-hordós utóérleléssel megkoronázva. Prémium rum a legjavából.

Armagnac Castaréde 20 éves Hors d'Age (0,7 l, 40%) 
Minimum 20 éves párlatokból megalkotott italkülönlegesség, a legrégibb armagnac-háztól. Több mint 160 éve készítenek italokat elképesztő tudással és alázattal. Minden cseppjében ott van a történelem.

Old Perth Cask Strength (0,7L / 58,6%)
Sherryhordós érlelésű speyside-i maltok adják ennek az Old Perth blended malt whiskynek gerincét. Hordóerősségen palackozott kiadás – nem semmi. Robosztus, földes füstösség, gyömbér, fahéj, testes aroma jellemzi. Kívánatos ital.

Ferrand 2013 Tokaji Cask finish Edition 2. cognac (0,7L / 50,8%) 
A végére is egy igazi csemege jutott. A 2021 végén megjelent első széria sikerén felbuzdulva, 2022-ben sem hagytuk ki a Tokaji hordóban finiselt Ferrand cognac lehetőségét. A Ferrand cognacház 10 generációs szakértelme a biztosíték minden egyes single cask kiadásuk egyedi, felejthetetlen minőségére. Nincs ez másképp a számunkra palackozott, egyetlen hordónyi cognacnál sem, amely 2013-ban került lepárlásra, Tokaji hordóban finiselték és hordóerősségen palackozták. Tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra is