Hírek

10 meglepően jó ital 10.000 Ft alatt

Összegyűjtöttünk néhány olyan italt, amiért nem kell mélyre a zsebünkbe nyúlni, de mégis kellemes ízélménnyel ajándékoz meg mindegyik. Érdemes megkóstolni őket.

Az alábbi italokat önmagukban is ajánljuk, de akár egy jó koktél alapanyagául is szolgálhatnak azok számára, akik kísérletező szelleműek. A whiskyk mellett találhatsz gint, rumot, calvadost, sőt tequilát is a listában.

Adelphi Private Stock Blend (0,7 l, 40%)

2022. április 26-ig akcióban

Adelphi a független palackozó cég kacskaringós története után 1993-ban éledt újjá, és 2013-ban már saját lepárlójuk is létezik, amely egy évvel később kezdte meg működését.A single cask palackozásaik mellett blendet is forgalmaznak, amely ugyanúgy saját készletből származik. Ebben négy grain whisky és néhány speyside-i valamint Islay-malt alkot könnyen fogyasztható, magas minőségű házasítást.

 

Pig's Nose (0,7 l, 40%)

Üdítően lágy, mégis megnyugtatóan gazdag ... a whisky neve azzal a gondolattal játszik, hogy karaktere olyan sima, mint a malac orra. Ezt a blended scotch-ot Richard Paterson keverőmester hozta létre. Válogatott első töltésű tölgyfahordókban érlelődött, simaságát Speyside, Islay és Lowland maláta-, illetve az Invergordon lágy gabonawhiskyjétől nyeri.

 

Hankey Bannister 12 éves díszdobozban (0,7 l, 40%)

2022. április 26-ig akcióban

A Hankey Bannister whisky mögött álló cég egészen hosszú múltra tekint vissza. Beaumont Hankey és Hugh Bannister 1757-ben társult egymással annak érdekében, hogy minőségi italokkal lássák el Nagy Britannia felsőbb köreit. Ezt az italt minimum 12 évet érlelt, gabona- és malátawhiskykből alkották meg: könnyed, sima karakterében a vaníliás, tölgyes ízek dominálnak. Már több nemzetközi megmérettetésen bizonyított.  International Wine and Spirit Competition 2016 (aranyérem),  International Spirit Challenge 2017 (ezüstérem)

 

Loch Lomond Single Grain Peated (0,7l, 46%)

Ne tévesszen meg senkit a terméken feltüntetett single grain felirat: pusztán arról van szó, hogy a malátázott árpából készült cefrét ezúttal nem a hagyományos lepárlóüstökben, hanem tornyos lepárlóberendezésen párolták le - akárcsak a single grain whiskyket általában - és így a Scotch Whisky Association szabályainak megfelelve nem hívható single maltnak a párlat. Természetesen a karaktere is más és profiljában sokkal közelebb áll egy gabonawhiskyhez..

 

Rum Diplomático Mantuano díszdobozban (0,7 l, 40%)

A Diplomático Mantuanot 2-8 évig érlelt rumokból alkották. Ettől egészen érett és sima lesz, nagyszerűen fel lehet használni koktélokban, de magában is bátran fogyasztható. Legfiatalabb összetevője 2-3 év körül lehet, mivel - egészen egyedülálló módon - Venezuelában minimum két évig kell hordóban érlelni a rumot, ahhoz hogy kiadhassák. Amerikai fehér tölgyfa-, használt bourbon-, és használt single malt hordóban érlelik.
 
 

Rum Plantation Original Dark (1l, 40%)

A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbonhordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.


 

Gin Citadelle (0,7 l, 44%)

A Citadelle gint a Maison Ferrand konyakgyártó adja ki a 80-as évek vége óta. Nevét a 18. században, Dunkerque városában épült, Francia Királyi Lepárlóról kapta. A dekoratív üveg palackján feltűnik mind a 19 fűszernövény képe, amellyel a gint ízesítik. Teljesen természetes alapanyagokból készül, hozzáadott cukor nélkül.

 

Gin Edinburgh Rhubarb & Ginger (0,7l, 40%)

A rebarbarás-gyömbéres gin likőr nemcsak a bártenderek, hanem az otthoni fogyasztóink körében is igen népszerűnek számít. Az IanMacleod gondolt egyet és a kedvelt ízt gin formájában is megjelentette. A-14 féle fűszer alkotta Edinburgh Dry Gint rebarbarával és gyömbérrel ízesítik, ámde a borókát nem téveszti szem elől.

Klasszikus gin tonichoz a következőt ajánljuk: prémium mediterrán jellegű tonik, limelevél és díszítésnek citrom vagy rebarbara.

 

Christian Drouin La Blanche (0,7 l, 40%)

A Drouin család gyümölcsöskertjeinek legjobb alma- és barackfajtáiból készített cidert használják fel eme nemes párlat készítésekor. A Christian Drouin névben pedig bátran megbízhatunk, hisz esetükben ma már egy világszerte ismert és számos nemzetközi versenyen elismert családi vállalkozásról van szó.
Koktélok készítéséhez a Blanche de Normandie-t különösen ajánljuk. Ezt az egészen friss és gazdag almaillattal és ízzel rendelkező italt a világon számos helyen szeretik

Tequila Ocho Blanco (0,5 l, 40%)

Az Ocho egyike azon kevés tequilának, amelyeket még hagyományos módon, lassú eljárással készítenek, ezáltal a hangsúly a minőségen, az agavé hamisítatlan ízén van. A palackon feltüntetésre kerül mind a készítés éve, mind az a (családi) gazdaság, ahonnan az agavé növény származik. Mindegyik kiadás különböző területről származó agavéból készül, így megismerhetjük az adott terület adta sajátosságokat (Rancho, terroir).