Blog
Az idő telik, de nem öncélúan. Sok-sok változást hoz nemcsak egy emberöltőben, de a hordóba rejtett italokban is. Most „matuzsálemi italmustrát” tartunk, ahol igen koros italokról rántjuk le a leplet. Ezeket megízlelni is érdemes, nem csak a polcon őrizgetni.
Vannak olyanok, akik megveszik a korosabb párlatokat, majd valamilyen kitüntetett helyre teszik őket, és olykor-olykor jóleső érzéssel pillantanak rájuk, szívesen gyönyörködnek bennük. Teljesen érthető ez a szemlélet, de az sem „ördögtől való”, ha valaki nem babusgatja ezeket a palackozásokat, hanem felpattintja a dugót és elmélyülten megkóstolja őket szeretteivel, akár egy-egy jeles alkalommal.
Az alábbi italokat érdemes nem a polcon porosodni hagyni….
20 éves párlatok – ennyi idő alatt egy újszülöttből fiatal felnőtté válik, 20 év bizony markáns hatással van a hordókban pihenő italokra is.
Érdekesség, hogy a Plantation XO 20th Anniversary rumot egy évforduló ihlette: Alexandre Gabriel keverőmester 20 éves munkássága előtt „tiszteleg”. Ezt a kiváló rumot 12 és 20 év közötti barbadosi rumokból alkották meg.