Hírek

10 kiváló ár-érték arányú akciós ital

A WhiskyNet bemutatja: 10 olyan ital, amely nemcsak finom, hanem kiváló ár-érték aránnyal is büszkélkedhet. Ráadásul mind a tíz most kedvezményesen elérhető.

A listában whisky, rum és gin is megtalálható:

Penderyn Portwood (0,7L / 46%)
Wales aranya. A Portwood kiadás a Gold-sorozat tagja, amely egy korjelölés nélküli single malt, és az ex-bourbon hordós érlelést követően portói boroshordós utóérlelést is kap.
 

Canerock rum (0,7L / 40%)
A jamaicai Clarendon és Long Pond lepárlók hagyományos és oszlopos lepárlóberendezésein desztillált rumokból alkották meg ezt a fűszeres rumot, amelynek összetevői 3 év érlelést kaptak, illetve 5-10 évig érlelt rumokkal adtak neki karaktert, majd a teljes házasítás közel 15%-a Pedro Ximenez sherryhordós utóérlelést kapott. Kiváló választás.
 

Black Bull 12 éves (0,7L / 50%)
A Black Bull a legmagasabban jegyzett blended whiskyk közé tartozik, bizonyítja ezt, hogy 12 éves verziója a 2011-es World Whiskies Awards megmérettetésen a legjobb skót blended whisky lett kategóriájában!

Glen Garioch 2014 8 éves Provenance (0,7L / 46%)
A Glen Garioch kicsiny lepárlója az egyik legrégibb Skóciában, azon belül Speyside-on: 1797-ben alapították. Az itteni árpa hagyományosan az egyik legkiválóbb minőségű egész Skóciában, ráadásul a lepárló saját malátázóval is büszkélkedhet. Kiváló kiadás!

Tamdhu Batch Strength 008 (0,7L / 55,8%)
A Tamdhu nyolcadik hordóerős kiadását dobta piacra 2023-ban.  Ez az új kiadása a Tamdhu hordóerős sorozatának. Kormegjelölés nélküli párlat, amelyet 55,8% alkoholtartalommal palackoztak, és 2015 óta ez a már a 8. hordóerős kiadás.

Caisteal Chamuis 12 éves Blended Malt (0,7L / 46%)
A Caisteal Chamuis 12 éves kiadását alkotó füstös single maltok egytől-egyig a skót szigetvilágban készültek. Először first-fill és refill amerikai tölgyhordókban érlelték őket, majd a házasítás után Oloroso sherryhordós finiselést, azaz utóérlelést kapott. Ez a második érlelés kellemes lágyságot kölcsönzött a whiskynek, amely jól kiegyensúlyozza a tőzegfüstöt.

Adelphi Private Stock Blend (0,7L / 40%)
Adelphi független palackozó cég kiváló single cask palackozásai mellett blendet is forgalmaz, amely ugyanúgy saját készletéből származik. Ebben négy grain whisky és néhány speyside-i, valamint Islay-whisky alkot könnyen fogyasztható, magas minőségű házasítást.

Edinburgh Cannonball Navy Strength gin (0,7L / 57,2%)
Egy kiváló és kirobbanóan citrusos gin, bátor alkoholtartalommal.  A WhiskyNet egyik kedvence. Koktélokba, gin & tonikba szuper választás.
 

The Demons Share 9 éves Rodrigo's Reserve Limited edition rum (0,7L / 40%)
A már megszokott édes, gyümölcsös Demons Share 9 éves különkiadása, amely panamai érlelés. Az ezen az éghajlaton különösen hosszú érlelési folyamathoz ex-bourbonhordókat használnak.

The Classic Range Guatemala BB&R rum (0,7L / 40,5%)
Guatemala régóta termel és exportál cukornádat. Ez a trópusi nyílgyökér, a curry aromáit hordozza, ízében a cukornád jellemzi, ugyanakkor egy kissé fás és száraz is. Izgalmas minőségi ital.