Blog

10 ital, ami biztosan ott lesz a 11. Whisky Show-n

Egyre közelebb kerülünk a 11. Whisky Show dátumához, így indokolt, hogy megnézzük, milyen prémium italok is várnak rátok.

 

 

 

Penderyn Portwood (0,7L / 46%)
2022. októberében kedvezményesen elérhető
A Portwood kiadás a Gold-sorozat tagja. Egy korjelölés nélküli single malt, amely az ex-bourbonhordós érlelést követően portói boroshordós utóérlelést is kap, így gazdag ízjegyekkel rendelkezik.

 

Diplomatico Single Vintage 2007 rum (0,7L / 43%)

Egy szuper-prémium évjáratos rum Venezuelából. Ez a rum először 12 évet érlelődött bourbon és single malt whiskys hordókban. Egyetlen évjárat lepárlása. Az utolsó évében spanyol sherryhordóban pihen a legtökéletesebb finiselés (utóérlelés) elérése érdekében.
 

 

Old Pulteney 15 éves (0,7 l, 46%)

A közkedvelt Old Pulteney 2018 végén felkavarta az álló vizet és jól megszokott alapsorát átalakította. A mély borostyános színekkel bíró whisky az ízspektrum két különböző széle között találta meg a középutat: 15 éves palackozás a gazdag fűszeresség és a puha édesség kiváló kettőse.

 

Kilchoman 100% Islay 12th Edition

Az Islay szigeti farmlepárló 100% Islay-kiadása 2022-ben tizenkettedik alkalommal jelenik meg. Csodálatos, prémium füstös whisky 50 %-os alkoholtartalommal palackozva.

 

Teeling Single Pot Still Wonders Of Wood – Chinkapin Oak (0,7L / 50%)
 

Az írek egyik exkluzív kiválósága. Szűz Chinkapin amerikai fehér tölgyfahordókban érlelt single malt. Egy limitált kiadású sorozat első része, amelyben a különleges fafajtákból készült hordóké a főszerep.

 

Plantation Vintage 2007 Jamaica rum (0,7L / 48,4%)

A Karib-térség számos pontját bejáró Plantation rumsorozat kiválósága ez a 2007-es lepárlású jamaicai rum, amely gazdag gyümölcsös profillal rendelkezik: fa-, vanília-, puding- és pirítósjegyeket mutat, és dinnyés, guavás, sült almás hatásokkal hódít.

 

Calvados Christian Drouin 1972 fadobozban (0,7l, 42%)

A Drouin-család egészen egyedülálló évjáratos sorozattal bír, amelyben különleges minőségű, számos díjat elnyert palackozások vannak, egészen az 1939-es esztendőtől. Ez az 50 éves calvados mindent tud, amit egy calvadosnak tudnia kell…


 

Bache-Gabrielsen American Oak cognac (0,7L / 40%)

A majd’ 120 éves konyakház történetében az első kiadás, amely új amerikai (Tennessee) tölgyfahordókban is érlelődik, éppen ezért igazi exkluzivitás jellemzi: illatában és ízében egyaránt.

 


Tamdhu Batch Strength 007 (0,7L / 57,5%)

Egy csodálatos Speyside-i single malt: sherryhordós érlelés ínyenceinek. Hordóerős kiadásban mutatja meg a legjobb oldalát!

 

Isle of Harris gin (0,7L / 45%)

Díjnyertes prémium gin a skóciai Külső-Hebridák egyik eldugott, zárt közösségétől. Különleges alapanyaga a sugar kelp, azaz cukormoszat, amelyet egy helyi búvár gyűjt.

 

 

Figyelem: a Masterclass jegyek csak az aznapi belépőjeggyel együtt érvényesek!

A változtatás jogát fenntartjuk.
 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.