Blog

10+1 ital, amit jó szívvel ajánlunk a karácsonyi asztalodra

Gondos válogatás után összegyűjtöttünk 10+1 prémium italt, amelyek nem csupán elegáns megjelenésűek, de finomak is. Ráadásul most több közülük akciós.


Az alábbi italok nem hiányozhatnak a karácsonyi ünnepek forgatagából: válasszunk akár ajándékba vagy az ünnepi ételekhez őket.

Big Peat Karácsonyi kiadás 2022 díszdobozban (0,7L / 54,2%)
 2022 decemberében akcióban, a készlet erejéig.
Tizenkettedik alkalommal „szánkózott” be hozzánk a Big Peat karácsonyi kiadása. Aki szereti a tőzeges whiskyt, annak ez a melengető skót blended malt kötelező „kűr” az ünnepek alatt. Ez az 54,2 fokos limitált kiadás nagy eséllyel csak a 2022-es téli szezonban érhető el. Kiváló választás ajándékba, vagy a hosszú téli estékre.

GlenAllachie 10 éves Chinquapin Oak (0,7l, 48%)
Ez a különleges whisky elsőként használt bourbonhordókban érlelődött, majd 18 hónapot töltött el chinquapin tölgyből készült új hordókban. A chinquapin tölgy (Quercus Muehlenbergii) Észak-Amerikában honos. A felhasznált hordók faanyagát Missouriból, az Ozark hegység északi részéről szerezték be. Közel 4 évet szárították levegőn, mielőtt hordó készülhetett belőle.
 

The Epicurean Tawny Port Edition díszdobozban (0,7L / 48%)
2022 decemberében akcióban, a készlet erejéig.
A lowlandi blended malt whiskyt portói boroshordóban utóérlelte a Douglas Laing független palackozó. Ízében eleinte a csokis hatások mutatkoznak meg, mielőtt a krémes karamell és a méhpempő kerül reflektorfénybe. Lédús gyümölcsjegyekkel teli.

 


Edinburgh Cannonball Navy Strength gin (0,7L / 57,2%) 
2022 decemberében akcióban, a készlet erejéig.
Azt gondolná az ember, hogy ez az 57,2 % alkoholtartalom  már túl erősnek bizonyul, pedig nem! És hogy miért nem? Mert a kirobbanóan citrusos ízvilág a dupla adag borókabogyóval és fűszerességgel szépen belesimul az alkoholba. Zseniálisan finom. Jó szívvel ajánljuk.
 

Red Door gin (0,7L / 45%) 
Kisszériás gin a Benromachtól. Boróka, hanga, koriander, homoktövis, madárberkenye, citromhéj, narancshéj, angelikagyökér - ez mind megtalálható ebben a zseniális ginben.

Diplomático Exclusiva rum 2 db Old Fashioned pohárral (0,7L / 40%) 
2022 decemberében akcióban, a készlet erejéig.
Gyönyörű poharas, díszdobozos kiszereléssel csábít a Diplomático. Most fogyaszthatod stílusosan pároddal, 2 db hozzáillő pohárral. Ez a venezuelai szuper-prémium rum ajándékba az egyik legjobb választás. Koronázd meg a karácsonyt ezzel az exkluzív ajándékcsomaggal.
 


Malecon 15 éves rum díszdobozban 2 pohárral (0,7L / 40%) 
2022 decemberében akcióban, a készlet erejéig.
Malecon Havanna leghíresebb tengerparti sétánya: erről kapta a nevét ez a Panamában, tradicionális kubai eljárással készülő rum. Lágyan gyümölcsös, karamellásan édes ital, aromáiban felfedezhetjük még a tölgyfás, illetve a dohányos hatásokat is. 

Bache-Gabrielsen American Oak cognac (0,7L / 40%) 
A majd’ 120 éves konyakház történetében az első kiadás, amely új amerikai (Tennessee) tölgyfahordókban is érlelődött.
Az amerikai hordókból nyert finom trópusi jegyek (kókuszdió és ananász) gyönyörűen keverednek a francia Limousin-hordók íznyomaival, mint a vanília, a kakaó és a dió.
 

 

Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%) 
Ennek a Ferrand konyaknak a megalkotásakor Alexendre Gabriel keverőmester kifejezetten a ritka és kevésbé ismert szőlőfajtákra összpontosított. Legizgalmasabb összetevője a különleges „Colombard” szőlő, ami virágos (írisz és liliom) és gyümölcsös (alma, körte, barack, aszalt szilva) aromákat is hordoz. Ez adja a borostyán névre keresztelt konyak fő jellegzetességeit. Egyedülálló íztulajdonságai még inkább szerethetővé teszik.

Koskenkorva Lemon Lime Yarrow vodka (0,7L / 37,5%) 
2022 decemberében akcióban, a készlet erejéig.
A természetes citrom és lime ízeit a finnországi Hämeenkyröből származó valódi cickafarkkivonattal kombinálják. A cickafark virágos növény, amely kellemes, könnyed gyógynövényes jegyeket kölcsönöz ennek a vodkának, új csavarral egészítve ki a friss citrus ízét.
The Vodka Masters 2021 versenyen aranyérmet nyert (ízesített vodka kategóriában). A zsűri megjegyzése szerint „éles, zamatos és tiszta” aroma jellemzi.
 

Bellini SeiBellissimi díszdobozban (0,75L / 5,7%)
2022 decemberében akcióban, a készlet erejéig.
Elképesztően finom koktél. A piemonti Moscato habzóbort a Trentino Alto Adige őszibarackpüréjével ötvözték egy különleges új olasz projekt első termékében. Jól lehűtve, jégre töltve már kínálhatod is! Most akcióban!