Hírek

10 akciós ital: díjnyertesek, sokoldalúak és nagyon finomak

Kipróbálnál valami merőben újat? Van világ a whiskyken kívül is. Januári kedvezményes kínálatunkból most tíz olyan italt mutatunk be nektek, amelyek változatosak, sokoldalúak és nagyon finomak.

A listában olyan armagnac is megtalálható, amelyet egy közel kétszáz éves családi vállalkozásból származik, van éppen olyan likőr, amelyek létrejötténél a szerzetesek is hathatós szerepet játszottak. 2024 januárjában mindegyiket akciósan kínáljuk a készlet erejéig. De más meglepetésre is számíthatsz. Érdemes átnézni a teljes listát.

Armagnac Castaréde 20 éves Hors d'Age (0,7L / 40%) 
Minimum 20 éves párlatokból megalkotott italkülönlegesség, a legrégibb armagnac-háztól, amely közel 200 éve működik. Díja: 2015 Double Gold Medal - 20 years Old - (CWSA) China Wine & Spirits Awards.


Gin Mare (0,7L / 42,7%) 
Egy ínycsiklandozó mediterrán gin, telis tele friss, ropogós ízzel, vitalitással és fénnyel, amely bizony jól jön a szürke, téli napokon.
 

Hybou Dandy Manhattan koktél (0,7L / 30,5%)
Palackba zárt, kész Manhattan koktél. Csak nyisd fel, és frissülj fel tőle. Étkezés utánra ajánljuk. Jégre töltve, egy szelet naranccsal díszítve pillanatok alatt igazi koktélhangulatot varázsolhatsz otthonodba. Meggyőző?


Joseph Cartron Thé Vert Maté Green Mate Tea Liqueur (0,7L / 18%) 
Maté tea-likőr a Joseph Cartrontól, Önmagában vagy koktélok alapanyagaként is kiváló választás.

Capucana cachaca (0,7L / 42%) 
A Capucana megalkotói egy olyan cachaca-t akartak létrehozni, amely megkülönböztető egyediséggel bír. A frissen préselt cukornádléből erjesztett, majd lepárolt italt ezért olyan bourbonhordókban érlelték, amelyekben előtte Islay szigeti füstös whisky volt. Nem semmi! Két egészen más hangulatú tá: Brazília és Skócia találkozása a palackban! És ami belőle születik: egy citrusos cachaca, amely a minőségi koktélok legkiválóbb alapanyaga, illetve önálló fogyasztásra is káprázatos!

Don Julio 1942 tequila díszdobozban (0,7L / 38%) 
Aki egy egészen különleges tequilára vágyik: kis mennyiségben készülő szuperprémium tequila a Don Juliotól.

Christian Drouin calvados 13 éves Mars Angels Eau de Vie de Cidre (0,7L / 43%) 
Japán whisky hordójában utóérlelt 13 éves párlat, a Christian Drouin calvadosháztól. Az érlelési időszak utolsó 8 hónapja a Japánban található Mars lepárlótól vásárolt 3 amerikai tölgyfahordóban megy végbe, amelyekben korábban a Malt Komagatake whisky érlelődött.

Polugar N.4 - Honey & Allspice vodka (0,7L / 38,5%)
A harmadik lepárlás előtt csípős paprikát, majd a nyírfaszénen való szűrés után mézet adnak hozzá. Ettől lesz olyan különleges ez a polugar. Ne csak kacérkodj vele, próbáld is ki!

Frangelico (1L / 20%)
Az olaszországi Piedmontban gyártott mogyorólikőr története több mint 300 évre nyúlik vissza, de kialakulásában igen fontos szerepet játszottak a szerzetesek is. A hegyekben élő, önellátó csuhások a 17. században alkották meg ezt az, azóta nagy népszerűségre szert tett prémium likőrt. Az üveg és a jellegzetes derékkötél is a szerzetesi ruhát idézi. A Frangelico koktélalapanyagként, forró italokban, és önmagában jéggel fogyasztva is kiváló élvezetet nyújt.

Cenote Tequila Anejo (0,7L / 40%) 
Ezt a borostyán színű tequilát egy évig érlelik amerikai tölgyfahordókban. A Cenote egy ultra-prémium 100% azul-agavéból készülő tequila, amelyet a Yucatán-félsziget szépsége és a földrajzi régióban egyedülálló látványos földalatti vízrendszerek ihlettek. A Cenote tequila összetett ízprofillal rendelkezik, amely kiegyensúlyozza az illatos főtt agavét a finom fás jegyekkel.