Blog | Gin

10+1 frissítő gin, amivel feldobhatod a nyári partykat

Dübörög a ginszezon: csak a legjavából ajánlunk számotokra 10+1 zseniális gint. Ezekkel a ginekkel tuti elviszed a pálmát…

A nyári melegben ki ne vágyna a kellemes estéken egy kis lazításra. Engedjük szabadjára fantáziánkat, és képzeljük azt, hogy a következő hűsítő gineket, gin&tonikokat fogyasztjuk egy jó társasággal: majd jön a következő lépés…

…valósítsuk is meg mindezt.

 

Ezeket a gineket jó szívvel ajánljuk - egy-egy prémium tonik társaságában

Gin Canaima (0,7 l, 47%) – Az amazóniai esőerdők kincse

A Canaïma egy prémium gin, amelyet a DUSA – családi tulajdonban lévő vállalkozás – lepárlójában készítenek az Andok lábainál, Venezuelában. Összesen 19 különböző gyógynövényt használnak fel a Canaïma gin elkészítéséhez: ezek közül tíz az amazóniai esőerdőből, egy Venezuela Lara régiójából származik, a további nyolc pedig hagyományos ginalapanyag. A Canaïma gin az eladásainak 10 százalékát a Tierra Viva Alapítványnak és a Saving the Amazon alapítványnak ajánlja fel, amelyek célja Amazónia és lakóinak megóvása. Tudtad, hogy minden palack Canaïma gin megvásárlásával az esőerdőket támogatod? Június 22-én pedig kedvezményes áron tudsz hozzájutni.

 

Gin No.3 London Dry (0,7 l, 46%) - A világ legjobb ginje - 4 alkalommal!

A No.3 gin London legrégibb bor- és párlatkereskedő cégének, a Berry Bros. & Rudd-nak a saját receptje alapján készül. A No.3 megnevezés a cég címére utal, a St. James’s Street 3-ra, amely 1698 óta szolgál a nagy múltú társaság székhelyeként. A boróka főszereplésével egy olyan italt készítenek, amely egyesíti magában a teljességet és a klasszikus London Dry Gin jellegzetes karakterét. Hat különböző, egymással tökéletes egyensúlyban lévő növényt használnak fel a No.3 készítésekor. Az olasz boróka adja a gin összetéveszthetetlen, fenyőre és levendulára emlékeztető ízét, a spanyol édes narancs héja a friss, tiszta, ropogós citrusos aromákat, a grapefruit héj pedig plusz citrusos réteget biztosít. Az angyalgyökér földes minőséget és a száraz hatásokat, a marokkói koriander citromos, enyhén borsos ízeket, a kardamom pedig fűszeres, aromás, melengető aromákat szolgáltat ennek a csodás italnak. A ginhez felhasznált szeszt a holland Schiedamban, egy több mint 300 éve működő, családi lepárlóban desztillálják.  A No. 3 gin sok szakértő szerint is az egyik legkiválóbb gin a piacon. Az egyetlen gin amely elnyerte a tripla koronát - mindhárom nagy megmérettetésen aranyérmes lett 2020-ban, egyébként a világ legjobb ginje - 4 alkalommal!

 

Bobby's gin (0,7l, 42%) - Kelet és Nyugat örökérvényű találkozása

A Bobby's a hagyományos Schiedam jenever és a legfinomabb indonéz fűszerek házasságából született. A valóban egyedi, különleges ízeit a következő növényeknek köszönheti: citromfű, szegfűszeg, koriander, kubeba bors, fahéj keletről, illetve boróka, csipkebogyó és édeskömény nyugatról.  Bobby's ginhez csak organikus összetevőket használnak fel, amelyeket aztán egymástól elkülönítve párolnak össze a kiváló minőségű szesszel. A végeredmény a klasszikus növények és az indonéz fűszerek utánozhatatlan keveréke. Fűszeres, aromás, kirobbanóan friss citrusokkal és kellemes borsossággal, amely az édes és száraz ízek nagyszerű összhangját képes felmutatni.Nagyszerű citrusos, vibráló édes-száraz aromák. Ha megkóstolod, biztosan emlékezni fogsz rá! Szuper-prémium minőség!

A szemet gyönyörködtető Bobby's-üveg a klasszikus jenever palackok, illetve korsók modern újraértelmezése, barna és szürke füstüvegből, amelyet a hagyományos indonéz Ikat-mintával díszítenek. Ez az egyedi palack is jól szimbolizálja Kelet és Nyugat találkozását.

 

Gin Citadelle (0,7 l, 44%) - 19 fűszernövény ízkavalkádja a pohárban

A Citadelle gint a Maison Ferrand konyakgyártó adja ki a 80-as évek vége óta. Nevét a 18. században, Dunkerque városában épült, Francia Királyi Lepárlóról kapta. A dekoratív üveg palackján feltűnik mind a 19 fűszernövény fotója, amellyel a gint ízesítik. Különlegességét az adja, hogy a konyaklepárláshoz is használt lepárlóüstben készítik teljesen természetes alapanyagokból és a fűszereket 72 órán át áztatják az alappárlatban, majd még egyszer lepárolják.

 

Gin Isle of Harris (0,7l, 45%) – A cukormoszat különleges esszenciája

A skótok nem csupán kiváló whiskyket tudnak készíteni, hanem zamatos gineket is. A skót ginek is egyre sokoldalúbbak és egyre népszerűbbek. Ide tartozik a Harris gin is. Nem más ez, mint Skócia vadregényes íze egy egyedi, hullámos palackba zárva. E prémium Isle of Harris gin készítésekor csak a középpárlat kerül a palackba, és más lepárlókkal ellentétben az elő- és utópárlatokat nem használják fel egy következő lepárlási folyamatban. Külön érdekesség, hogy a klasszikus ginfűszerek mellett megtaláljuk benne a cukormoszatot is (angolul sugar kelp), amelyet a sziget környéki tengerben gyűjtenek kézi erővel, fenntartható módon. Ez bizony egy különleges, szuper-prémium gin, amelyet visszatükröz a tenger hullámait idéző palackja is.

 

Gin Mare (0,7 l, 42,7%) – A palackba zárt mediterráneum

A Gin Mare egy valódi mediterrán párlat, tele friss, ropogós ízzel, vitalitással és fénnyel. Nem csoda, hisz e zamatos gin „szülővárosa” a Barcelona közelében található Vilanova. E különleges gin sajátosságát és egyediségét a rozmaring, a kakukkfű, az olíva és a bazsalikom határozza meg. Ezt egészíti ki a friss sevillai narancs és a citrom gyümölcsös karaktere. Ha e vibráló gint poharakba töltjük, valóban elhatalmasodik rajtunk az a hamisítatlan mediterrán életérzés, amelyre mindig is vágytunk. Érdekesség, hogy a rézüstlepárló, amelyben a Mare gint desztillálják egy régvolt kápolnában működik.

 

Gin Nordes (0,7 l, 40%) – Vérbeli gin spanyol szőlővel „megspékelve”

Kellemes, finom illatú, egészen könnyed gin, piros gyümölcsös, barackos és sörbetre emlékeztető jegyekkel. Az észak-spanyol Galícia tartományban készítik, többnyire helyi növényeket felhasználva. A Nordes gin szakít az eddigi hagyományos gyártási eljárásokkal, egészen lassú lepárlást alkalmaznak, amelynek alapja egy helyi (az Albarino) szőlőfajta. A Nordes gint tizenkétféle galíciai növénnyel ízesítik, köztük borsmentával, hibiszkusszal és citromfűvel.

 

Gin Drumshanbo Gunpowder (0,7l, 43%) – A gunpowder zöld tea merész és egyedi aromájával

A tizenkét növényi alapanyagot tartalmazó ír gin minden összetevőjét a lepárlómester-tulajdonos, PJ Rigney választotta ki saját utazásai során, azok termőhelyén kóstolta meg őket. Ezek között a legkülönlegesebb a kínai gunpowder teanövény, ami voltaképpen egy zöld tea, amelyet lassan megszárítanak, ezután pedig a finom levelekből kis golyókat készítenek. Az íze merész és élénk, enyhén fűszeres frissességgel. Ez egészül ki macedón borókával, kínai citrommal, indiai köménymaggal, romániai koriandermaggal és további különleges növényekkel a világ számos pontjáról. Az üveg címkéjén látható lény a "jackalope" egy legenda szerint a nyúl és az antilop kereszteződéséből született, és rendszeresen feltűnik Drumshanbo faluja körül viharok idején és ilyenkor a villámok fényénél egy-egy pillanatra láthatóvá válik. Mindenesetre jól szimbolizálja az üveg tartalmának különös botanikai házasítását, egyedi ízvilágát.

Gin Nikka Coffey (0,7 l, 47%) - Citrusbomba a palackban

Ha már ginekről beszélünk, nem hagyhatjuk ki a japánok kiváló italát, a Nikka Coffey gint, amihez gyorsan hozzátesszük, hogy semmi köze a kávéhoz. A Nikka gint a tradicionális gin-fűszerek mellett (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) a Japánban honos citrusok (yuzu, kabosu, amanatsu, shikuwasa) és alma keveréke teszi egészen egyedivé a piacon. Sansho bors pikáns, keleti fűszerességet kölcsönöz ennek az italnak, amely magában fogyasztva is nagyszerű, de koktélok formájában még inkább ellenállhatatlan: zamatosan citrusos.

  

Gin Fords London Dry (0,7l, 45%) - Egy ízig-vérig koktélhoz való angol gin

A Fords gin egy nyolcgenerációs lepárlómester, Charles Maxwell (Thames Distillers) és Simon Ford közös alkotása. Az alkotók elképzelése az volt, hogy egy olyan gint alkossanak, amely kifejezetten koktélok és longdrinkek készítésére alkalmas. Ehhez pedig nem kellett más tenni, mint jól végiggondolni az összetevők listáját és az elkészítés folyamatát. Már az összetevők listája telitalálat lehet a kifinomult ginkedvelők számára: a kilenc növényi összetevő főgerincét természetesen a boróka és a koriandermag adja, ezeket támogatják és „erősítik” a különféle citrusfélék, virágok (pl. jázmin) és ginfűszerek. A növény összetevőket összegyűjtik, és együtt áztatják őket több mint fél napon át, hogy az illat- és az aromaanyagok kellőképpen érvényre jussanak, majd az egész „masszát” egyszerre lepárolják.  A gondos készítési és párolási folyamat eredménye pedig egy rendkívül friss, aromás, grapefruitjegyekkel is megbolondított londoni gin. Kiváló alapgin minden ginalapú koktélhoz és longdrinkhez. A londoni bártenderek egyik kedvenc ginje, mert elmondásuk alapján nagyon könnyű vele dolgozni, ezért is nagyon szerethető.

 

Gin London Hill (0,7 l, 40%) - Friss, ropogós gin gyengéd citrusos felhanggal

A London Hill gint a Langley lepárlóban készítik, amely korábban egyike volt Anglia hagyományos gindesztillálóinak, és története egészen 1785-ig megy vissza. A gondosan válogatott növényeket először semleges gabonaszeszbe áztatják, majd ezt az oldatot újra lepárolják tradicionális rézüstben. Ez az eljárás segít abban, hogy kinyerjék a legeredetibb illat- és ízösszetevőket az egyes növényekből. A London Hill természetes alapanyagokból készül, semmilyen mesterséges aromát nem tartalmaz. Ezáltal egy friss, ropogós gin születik, amely a citromnak és az édesnarancs héjának köszönhetően gyengéd citrusos felhanggal rendelkezik. A különböző egzotikus növények pedig fűszeres-gyümölcsös aromákat kölcsönöznek ennek a sima és kifinomult ginnek.

 

Tonikjavaslat: J.Gasco olasz prémium tonik. A J.Gasco tonik kínálatot ide kattintva éred el.